REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
6.5° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Liceenii continuă PARADA ILEGALĂ, în Constanța: s-au cocoțat pe portierele mașinilor, în MERS! VIDEO

Liceenii continuă PARADA ILEGALĂ, în Constanța: s-au cocoțat pe portierele mașinilor, în MERS! VIDEO

Replica API 25 mai 2019 | 00:16 681

Deja e tradiție în Constanța! În fiecare an, în această perioadă, elevii claselor a XII-a și a XIII-a se bucură pentru încheierea unui capitol important din viața lor: anii de liceu. Unii dintre ei, însă, aleg, așa cum se întâmplă în fiecare an, să facă paradă în trafic. Fie că se așează pe portierele autoturismelor și flutură cu mâinile, în mers, fie ies pe jumătate prin trapă.

Chiar dacă, aparent, ar fi niște gesturi inofensive și caracteristice vârstei, menite să manifeste exuberanța, aceste acțiuni ale tinerilor chiar le pun viața în pericol. Și nu numai a lor, ci și a celorlalți participanți la trafic.

Polițiștii constănțeni au precizat în repetate rânduri că, în primul rând, tinerii ar trebui să țină cont de pericolele la care se expun și asta pentru că, în cazul unui accident, urmările nu vor fi ușoare. Spre exemplu, dacă un tânăr se dezechilibrează și cade pe carosabil, având în vedere că se află în trafic, un alt vehicul, care vine din spate/față, ar putea trece peste el. De asemenea, în cazul celor ce stau în picioare pe banchetă, cu jumătate de corp în afara vehiculului, în zona trapei din plafon, la o frână bruscă riscă să se aleagă cu un traumatism pulmonar grav, care se poate solda și cu pierderea vieții. Prin urmare, o singură clipă poate înlocui examenul de bacalaureat cu o tragedie. În plus, potrivit oamenilor legii, în astfel de cazuri se aplică sancțiuni la OUG 195/2002 actualizată, privind circulaţia pe drumurile publice. Ceea ce s-a și întâmplat. Au fost mai multe cazuri în care polițiștii i-au identificat pe tineri și le-au aplicat amenzi. Spre exemplu, în 2017, polițiștii au stabilit că în imaginile apărute în spațiul public au fost surprinşi elevi ai Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanţa. ”Având în vedere comportamentul rutier al acestora au fost identificați 10 participanți față de care s-au aplicat 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.525 lei. A fost notificată și conducerea I.S.J. Constanța în vederea prevenirii pe viitor a unor astfel de conduite în traficul rutier”, au spus atunci reprezentanții IPJ Constanța.

Ce spun reprezentanții IPJ Constanța: amendă de 1.500 de lei

”Absolvirea ciclului de învățământ liceal este un prilej de bucurie pentru adolescenții constănțeni, însă o parte a acestora alege să-și manifeste fericirea printr-un comportament care încalcă normele privind ordinea și liniștea publică și, totodată, pun în pericol siguranța tuturor participanților la trafic. Polițiștii rutieri constănțeni atrag atenția asupra faptului că legislația rutieră prevede atât obligativitatea folosirii de către pasageri a centurii de siguranță, cât și interdicția de a se afla pe elementele exterioare ale caroseriei vehiculului (geamuri laterale, trapă, etc.). În acest context, atragem atenția asupra faptului că un astfel de comportament atrage după sine amenzi de până la 1500 de lei”, se arată într-un cominicat de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Serios? Sunteti de-a dreptul penibili cei care ati comenat! Oameni in toata firea jigniti niste COPII. Cati dintre voi, cei care comenati respectati toate regulile de circulatie? Foarte putini. Noi murim in tara de foame, e tara plina de corpupti, criminali si prostituate si noi facem mare scandal si jignim niste copii care si-au manifestat bucuria in urma incheierii unui capitol din viata lor! TREZITI-VA!
4
1
Parintii sunt de vina ca le dau la plozi tot ce vor si ajung astia sa fumeze si sa bea de sting,haine de firma,masini de lux.Mentalitatea asta e doar in Romania,am vorbit cu atatia oameni bogati in excursiile mele si toti au spus ca isi lasa copiii sa isi castige singuri luxul,plus ca in alte tari nu asteapta sa moara parintii sa mosteneasca averea,casa,se duc si fac credite,parintii lasa cui vor averea,nu ca in Ro,tb sa lasi tot copiilor,chiar daca sunt plosnite
4
5
n-a observat nimeni ca ala care filmeaza, face live pe facebook? ce moralist este... ce spirit civic are omu.. uite, ii filmez pe aia care sis pericliteaza vietile ca sa-i dau la ziar. eu nu mi-o periclitez, ca am enspemii de ani experieta la volan. ca doar ce se poate intampla!? ca in ungaria, cand stateu cadavrele agatate de oglinda
5
1
Citez: Sa vedem daca o sa faca la fel dupa BAC. Cumetre, comentezi degeaba, majoritatea persoanelor din respectiva filmare nu o ard pe golanie sau pe cluburi, ca daca vrei sa iti arat eu niste bucati bune pe germania fara BAC si fara carte, iti revizuiesti cometariul Va freaca pe toti grija, pentru un eveniment de 2 lei. Pe niste elevi, care se bucura putin de reusita lor, altii nu ajung nici pana in clasa a 10 a, prin intermediul unei remarcari nu tocmai de bun gust pentru anumite persoane, ii vedeti si ii judecati, dar accidentele de acum cateva zile din Mamaia cu femeia insarcinata pe
8
3
Sa vedem daca o sa faca la fel dupa BAC !
6
0
Sa vedem daca o sa faca la fel dupa BAC !
4
1
Pacat ca asta este gandirea voastra, multi dintre voi ati facut lucruri mult mai grave, dar probabil nu ati fost penalizati, politia isi face treaba cand e vorba de absolventi de liceu dar de pestisorii cu 3 clase nu mai are nimeni grija! Cat despre comentariile cu Germania, fratilor astia au 12 clase macar, acolo ajung astia ca voi cu scoala primara si pauza..
7
4
Toate "sarakiile" se dau in spectacol..
11
4
cristian diaconu. asa, si? sa ti dau si adresa? prostane!
2
3
sa vezi dupa bac ce o sa cante alea... anglia, germania, franta sau italia... alerg, sa imi caut locu, in straini caut norocu. ps. pt aia care-nteleg mesajul
4
8
Avand in vedere ca multi dintre cei care au comentat aici urat nu au luat bac ul,n aveti niciun drept sa vorbiti de acest examen. Sunt copii,care probabil si au manifestat intr un mod exagerat bucuria absolvirii,in aceasta filmare mai destepti decat sunteti voi sau decat vor fi copiii pe care ii veti avea din pacate. Pup
12
16
Pt 19 34 uite eu mi am pus numele bombardierule
9
3
Daca tot suntetii cu sange in voi astia de tot comentatii de ce nu va punetii si numele ca sa fie treaba treaba ?
3
8
Ce bataie isi iau aia de la tatii lor care au luat amenda, se duc la bac suspinand, daca nu-l iau o sa sughite pana la urmatoarea sesiune.
12
0
Turcia,Ejipt,Siria...
10
4
Lasati pysdele sa se manifeste. Sa le adune ma-sa acasa de pe unde le-or gasi.
7
3
Luati-le permisele pentru conducere periculoasa miltieni prosti.
12
2
Nu ai ce sa le mai faci. Isi asuma riscuri inutile.
7
1
Germania elvetia austria
9
2
La cum ai scris...clar tu nu esti viitorul acestei tari.
8
1
adolescent decedat in urma...
8
2
Lasa-ti tineri sa se distreze ca ei sant viitoru tari
3
22
mi ar fi rusine sa fac figuri pe masini...Dupa examenul de bac o sa suga normal cu totii
18
3
Lasati natura sa isi faca treaba selectie naturala
25
3
Sa-i futa dracu' de prosti!
19
5
pana nu o sa se intample ceva grav nu se vor potoli si probabil nici atunci
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407