REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Licitația pentru actualizarea Planului Urbanistic General a fost ANULATĂ!

Licitația pentru actualizarea Planului Urbanistic General a fost ANULATĂ!

Replica API 2 februarie 2019 | 09:56 392

În prima zi a acetui an, mai exact pe 1 ianuarie 2019, Primăria Constanța a postat pe SEAP anunțul de licitație privind contractarea unei firme pentru Actualizare Plan Urbanistic General al Municipiului Constanta. Licitația ar urma să aibă loc pe 11 februarie însă surpriză: procedura a fost anulată.

Potrivit SEAP, au fost constatate abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau face imposibilă încheierea contractului. Urmare a mai multor solicitări de clarificări din partea unor operatori economici, autoritatea contractantă a constatat că sunt încălcate prevederile instrucțiunii ANAP nr. 1/2017. Se restructurează criteriile de calificare și selecție, respectiv se modifică modalitatea de evaluare a ofertelor și se modifică Anexa 3 cu privire la evaluarea experților cheie.

Serviciul constă în elaborarea documentației Planului Urbanistic General al municipiului Constanța care se va realiza în următoarele etape: ETAPA I - cuprinde următoarele faze: Elaborarea formei sintetizate a Planului Urbanistic General în vigoare, Elaborarea studiilor de fundamentare, Stadiul actual al dezvoltării urbane, Elaborare Concept General de Dezvoltare Urbană pentru Zona Metropolitană Constanța, Sustenabilitate financiară

ETAPA II – Elaborare P.U.G. preliminar al municipiului Constanța

ETAPA III – Întocmirea documentațiilor specifice obținerii avizelor și/sau acordurilor necesare aprobării P.U.G. al municipiului Constanța, precum și obținerea acestor avize/acorduri, inclusiv participarea activă la procesul de informare și consultare a publicului în toate etapele prevăzute de lege

ETAPA IV – Redactarea finală a documentației de urbanism P.U.G. - cu introducerea tuturor observațiilor din avize și/sau acorduri, aprobarea documentației de urbanism P.U.G. municipiul Constanța prin hotărâre a Consiliului local.

ETAPA V – Predarea și integrarea P.U.G. digital în GIS. 2. Termenul până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de 20 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari în a 11-a zi inainte de data limită de depunere a ofertelor.

Planul Urbanistic General actualizat va trebui să identifice zonele și sub-zonele spre care ar trebui direcționată dezvoltarea orașului și să prescrie indicatori urbanistici atractivi, în condițiile asigurării unei dezvoltări sustenabile pentru aceste zone. În același timp, trebuie prevăzute rezolvări clare pentru cât mai multe din situațiile speciale care apar în oraș. Scopul final al actualizării este eliminarea majorității situațiilor în care se apelează la urbanism derogatoriu. În egală măsură, pentru creșterea eficienței activității derulate de administrație este foarte important ca tehnologia informației să fie utilizată la o scară cât mai largă, atât în raport cu cetățenii/beneficiarii serviciilor, cât și cu alte instituții publice. O abordare nouă, orientată pe nevoile beneficiarilor – cetățeni și mediul de afaceri, concentrată așadar pe evenimentele de viață, trebuie să înlocuiască abordarea clasică orientată pe instituțiile furnizoare de servicii.

Valoarea totală estimată a contractului este 7840336.13 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Angajati incapabili in primaria constanta si seful lor asemenea, ca altfel ii dadea afara
0
0
Poate ca adoptarea PUGului fara toate avizele sau fara procedura complet legala e prescrisa. Poate. Dar PUZurile si PUDurile care au pus oameni si familii pe drumuri aiurea zeci de luni sunt ILEGALE. Pentru ca nu se bazeaza pe un PUG legal. Dar e bine cand firme prietene incaseaza bani grei pe PUZuri si PUDuri cerute aiurea, pentru ca suntem noi destepti. Fagadau trebuie sa plateasca primul, pentru ca e primul responsabil. Chelul de la Bucuresti tre sa fie nr 2. Iar alde Babu si alte accesorii, la "si restul".Vine curand si ziua. Luati-mi IP-ul, cacatilor, oricum e prea tarziu. Dosarul e deja
0
0
Cine draqu sa mai verifice...ca tot ai lor sunt peste tot...
2
0
Mai omule, pug Constantei a fost aprobat in 1999, ce ilegal ce porcari vorbesti, se trezesc unii sa vorbeasca..... o sa zica ca revolitia din 89 a fost ilegala sau unirea de la 48. Toate sunt istorie si aia la tnt care dau filme vechi dau mai vechi de 12 ani da pai pug vechi de 21 de ani.
0
2
Oricum PUG oras Cta actual este adoptat illegal. Consilierii cu vile de pe maul marii nu au stiut ce voteaza. Toate PUZ si PUD din ultimii ani sunt asumat ILEGALE, pentru ca PUG nu este demonstrate a fi adoptat LEGAL. Fagadau ar trebui sa stie asta iar daca nu, sa verifice. Vor verifica si altii, indreptatiti sa faca asta.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212