REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Licitația pentru Teatrul de Vară din Mamaia a fost din nou anulată! Vezi de ce!

Licitația pentru Teatrul de Vară din Mamaia a fost din nou anulată! Vezi de ce!

Andreea VREJOIU 23 iunie 2023 | 00:00 2633

O nouă licitație anulată pentru aducerea la viață a Teatrului de Vară din Mamaia! Motivul: au fost depuse oferte inacceptabile și neconforme caietului de sarcini. Soarta acestuia rămâne incertă. Cel mai probabil licitația se va relua. Vă reamintim faptul că CJ Constanța a pus la bătaie nu mai puțin de 15 milioane de lei fără TVA.

Licitatia pentru Teatrul de Vara din Mamaia a fost din nou anulata! Vezi de ce!

Recent, Consiliul Județean Constanța a lansat o procedură de licitație publică pentru achiziționarea serviciilor de proiectare (documentații avize, DTAC, DTOE, Proiect Tehnic), servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție ,,Reabilitare și Modernizare Teatru de Vară Mamaia”. Pentru asta au fost alocați 15.476.792 de lei, fără TVA, banii provenind din bugetul local al UAT județ Constanța, aprobat prin HCJ nr. 52/28.02.2023. Licitația a fost anulată în cursul zilei de miercuri, 21 iunie a.c., motivul fiind legat de faptul că au fost depuse oferte inacceptabile și neconforme.

Licitatia pentru Teatrul de Vara din Mamaia a fost din nou anulata! Vezi de ce!așa ar urma să arate Teatrul de Vară după finalizarea lucrărilor

Nu este prima încercare eșuată de reabilitare

În septembrie 2016, Consiliul Județean Constanța a organizat o dezbatere publică privind „Complexul de agrement Teatrul de Vară Mamaia”, propunându-și ca prin accesarea de fonduri europene, să refacă aleile aflate în apropierea clădirilor și reamenajeze grădinile suspendate atât prin amenajarea de spaţii verzi, cât şi a unor locuri de joacă pentru copii sau pentru petrecerea timpului liber. Se propunea, de asemenea, o reconsolidare majoră a clădirii, pornind de la scările de acces până la lumini, sunet, ziduri sau acoperiş. Valoarea maximă a proiectului era de 5 milioane de euro.

Licitatia pentru Teatrul de Vara din Mamaia a fost din nou anulata! Vezi de ce!așa ar urma să arate Teatrul de Vară după finalizarea lucrărilor

Reamintim și faptul că la începutul anului 2019 fosta conducere a Consiliului Județean Constanța a anunțat demararea procedurilor pentru reabilitarea și renovarea acestui edificiu. În ședința CJC din luna iulie pe ordinea de zi a fost inclus proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului „Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia”, însă consilierii judeţeni s-au abţinut la votarea proiectului privind reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia. Documentația tehnico-economică a fost realizată de către SC NIDE COM – SERV SRL, iar valoarea totală a investiției ajungea la 6.080.647,77 de lei.

Licitatia pentru Teatrul de Vara din Mamaia a fost din nou anulata! Vezi de ce!

Licitaţia organizată pentru implementarea proiectului a fost anulată întrucât nu s-a înscris decât o singură firmă. Serviciul achiziţii a considerat că aceasta nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi desemnată câştigătoare, urmând apoi anularea licitaţiei.

În 2020, Consiliul Județean Constanța a scos la licitație din nou contractul privind serviciile de proiectare și execuție a proiectului "Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia". Valoarea estimată a lucrărilor era e 4.034.222,27 lei, Finanțarea urmând să fie asigurată din fonduri bugetare. Și de data aceasta, însă, licitația fost anulată.

Rămâne de văzut când va fi lansată o nouă procedură și dacă cineva va reuși să se califice pentru a câștiga contractul și pentru a se apuca de treabă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai perfecta dreptate.
0
0
Lasa comentariile deschise la interviul cu Dumitrache. Sa-ti imbunatatim continutul la shaorma primita moka!
6
0
De incompetent ce e Lupu, de ce oare? Blestemat județ și primărie avem..Mai un Hypogeu, mai un târg pescăresc și ai făcut treaba in 4 ani pentru județ lupule..vai de mama ta!
5
2
Nu s-au inteles la spaga. Restul e cancan
6
1
pana castiga cine trebuie, sa tot aiba DNA de lucru!
3
2
Dacă era vorba de un Kaufland într-un an era gata construit Când e de construit scoli spitale teatre durează La anul și la multi ani De treizeci de ani tara e condusă de securiști și mafioți r*mânia nu are voie sa se dezvolte trebuie ținută în sărăcie Comuniștii au construit scoli spitale teatre Dacă nici ăia nu făceau nimic și se mișcau ca paraziții ăștia Azi eram o tară africană in UE
10
4
Au inceput discutiile si dezbaterile publice “constructive” in urma cu 7 ani, s-au “demarat procedurile” in urma cu 4 ani si jumatate, s-au tot anulat licitatiile, valoarea a variat de la 4 milioane la 15,4 milioane si s-a anulat si ultima licitatie de azi; stam bine; asteptam cu nerabdare vesti noi cu gandul la soarta recent anuntatului “proiect” sau poate doar idee de proiect acum, de cet nou
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212