REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Licitaţia privind construcţia corvetelor, câştigată de Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa

Licitaţia privind construcţia corvetelor, câştigată de Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa

Replica API 3 iulie 2019 | 01:24 513

În sfârşit! Licitația pentru corvete multifuncționale a fost câștigată de compania franceză Naval Group, potrivit unor surse. Ministerul Apărării Naționale a primit oferte din partea companiei olandeze Damen, a firmei italiene Fincantieri şi a Grupului Naval din Franţa.

De precizat faptul că procedura a fost întârziată luni de zile. La începutul anului 2019, Ministerul Apărării Naţionale a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale și a sesizat Parchetul Militar, motivând că există suspiciuni privind derularea în deplină legalitate a procedurii. Între timp, dosarul a fost declinat la DNA.

De asemenea, a existat şi un litigiu la Curtea de Apel Constanţa, prin care Şantierul Naval Constanţa solicita „anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”, act normativ care fundamentează derularea licitaţiei. Pe 20 martie a.c., a renunţat la judecată. Guvernul a aprobat hotărârea privind corvetele multifuncţionale pe 15 februarie 2018. MApN informa că acesta este al doilea program de înzestrare a Armatei care impune integrarea producţiei şi transfer de înaltă tehnologie în România, implicarea industriei naţionale de apărare şi crearea de locuri de muncă, după lansarea, la 12 ianuarie 2018, a programului de achiziţie a 227 de transportoare blindate pentru trupe 8x8 PIRANHA V, derulat împreună cu General Dynamics, şi care prevede producţia în ţară, prin firma GDELS a Companiei Naţionale ROMARM SA - Filiala Uzina Mecanică Bucureşti, a 197 de transportoare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oricum cred ca la Damen PR este foarte bine pus la punct
0
0
Oricine le-ar face, in 7 ani , cat e termenul, vor fi deja vechi. Mai mult decat atat, ce sa integram in industria nationala? Constructii metalice facem si noi daca avem planul. Dotarile cu echipamente de lupta vin din Franta caci noi in afara de AKM nu facem. Nici pulberi nu mai producem. Cat despre alegerea pe baza de cel mai mic pret, puteau sa faca 5000 de barci rapide incarcate cu TNT, gen iranian si eram jupini in zona contigua :D
0
0
Iar ati mincat RAHAT stergind comentariile de la articolul cu NESPALATII DE LA FESTIVAL. Va pute gura CIUMATILOR DE LA REPLICA.
6
0
Ei uite ca sefilor de mari companii chiar nu le pasa de comentatorii romani si nici de Iohannis,Ciolos,sau alti tiriplici. Castiga cat vor bine,nu castiga pleaca. Ce va tot ambalati asa,ca doar nici o companie privata nu tine seama de parerile voastre. Nu te ia in seama unul de la un ghiseu amarat de pe la noi,cum sa crezi ca asculta de tine niste patroni de mari firme?
2
4
Bosorogul ala Kommer Damen din fruntea companiei , ar trebui sa se retraga TOTAL de la conducere si sa lase soarta firmei pe alte maini mai tinere si destepte. Pentru ca firma se duce in cap !Si alte tari , unde Damenul are santiere navale : Qatar , Emiratele Arabe Unite..au apelat la alte companii si nu la Damen pentru a-si construe nave militare !
8
1
problema este,ba bizonilor,ca banishorii i.au mincat pensionarii de lux.Avem licitatie,dar bani ula! Damen aveau experienta,dar au fost mai scumpi.Iar armamentul tot de la francezi il luau. Modelul ala s.a vindut in Egipt,este vechi de cel putin 8 ani.Dar cine sa stie....?
1
7
pentru ca toata lucrarea sa se termine la timp , si in caz de lipsa a fortei de munca suficienta , Constanta ar putea incheia parteneriate de colaborare cu santierele navale din Oltenita , Drobeta Turnu Severin...pentru constructia unor blocsectii din aceste nave , la acele santiere.
9
1
Ce plm sa faca la SNC ? Personal predominant pensionar, si un management format din cretini, cum ar fi cap de oaie ala de Mudin, si vechile curve de pe timpu lui Nea Nicu !
6
12
Si Damen ce va face la Mangalia? Reparatii si nave mici de croaziera daca vor fi cereri.Daca nu...inchid portlile, se supara si isi ia jucariile si se muta.
11
1
sa dus santierul snc
3
11
Fortele Navale Romane au nevoie ,in Marea Neagra , de nave performante si nu te panaramile olandeze cumparate doar de maimutele din lumea a treia !
19
1
hambasadoarea personal sa faca galerie asocierii bosanceano-franceze mai an. Iconomie de piata, dar doar pentru babele care vand patrunjel.
4
13

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272