REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Liderul minorităţii democrate din Senatul SUA cere desecretizarea justificării loviturii aeriene din Bagdad

Liderul minorităţii democrate din Senatul SUA cere desecretizarea justificării loviturii aeriene din Bagdad

Replica API 8 ianuarie 2020 | 00:00 430

Chuck Schumer

Liderul minorităţii democrate din Congresul Statelor Unite, Chuck Schumer, i-a cerut preşedintelui Donald Trump să desecretizeze motivele deciziei de a-l ucide pe generalul iranian Qassem Soleimani, transmite DPA.

Democraţii consideră că atacul aerian de la Bagdad soldat cu moartea comandantului iranian a fost o provocare periculoasă. Schumer susţine că nu există nicio "justificare legitimă" pentru secretizarea notificării privind atribuţiile pe timp de război şi că americanii au dreptul să ştie de ce a dat preşedintele ordinul de atac.

"Este vital ca probleme de securitate naţională de o asemenea importanţă să fie aduse la timp la cunoştinţa poporului american. O notificare complet secretizată este pur şi simplu necorespunzătoare într-o societate democratică", a arătat Schumer, într-o scrisoare trimisă lui Trump duminică. Documentul este semnat şi de senatorul Bob Menendez, democratul cu rangul cel mai înalt în comisia pentru relaţii externe a Senatului.

Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, a ridiculizat şi ea notificarea din partea lui Trump şi a susţinut că nu trebuia secretizată.

Trump a scris mai multe mesaje pe Twitter şi consideră că şi-a îndeplinit astfel obligaţia de a informa Congresul conform legii privind atribuţiile în caz de război (War Powers Act). Democraţii nu sunt de acord şi insistă să primească mai multe informaţii.

Casa Albă a susţinut că prin uciderea lui Soleimani a evitat atacuri "iminente" împotriva unor americani. Afirmaţia nu a fost însă susţinută cu niciun fel de dovezi, nici de preşedinte, nici de către alţi oficiali, ceea ce a provocat suspiciuni că Trump speră să folosească criza pentru a distrage atenţia de la inculparea sa de către Congres. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un pedofil si asta ca toti democratii in frunte cu PERVERSUL BILL,numai pe insula la Epstein spionul mossad va placea?pana l ati omorat ca incepuse sa cam dea din casa de voi si de pedophilia ring din care faceti parte!Asa invatati din cartile masonice a lu' Pike si Alister Crowley ?Ca prin sodomizarea unui baietel ii luati puterea si destinul nu?O sa va puna TRUMP pe scaunul electric ca nu aveti scapare voi astia care va inchinati la BAAL
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212