REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Liderul opoziţiei Juan Guaido apare pe străzile Venezuelei în mai multe înregistrări video

Liderul opoziţiei Juan Guaido apare pe străzile Venezuelei în mai multe înregistrări video

Replica API 8 iunie 2020 | 00:00 890

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a ieşit pe străzi, unde a interacţionat cu populaţia, conform înregistrărilor video difuzate sâmbătă de către apropiaţi ai săi, cu prilejul primei apariţii publice după afirmaţiile recente ale guvernului, potrivit cărora acesta s-ar fi refugiat în ambasada Franţei, informează duminică AFP, citată de Agerpres.

Juan Guaido

Autorităţile franceze au dezminţit vineri aceste afirmaţii, pe care ministrul venezuelean de externe Jorge Arreaza le făcuse în ajun.

În înregistrările video date publicităţii de echipa sa şi de parlamentari aliaţi, Juan Guaido apare purtând mănuşi şi mască de protecţie, din cauza pandemiei noului coronavirus. Guaido este filmat în timp ce merge pe lângă un şir de maşini în faţa unei service auto, salutând şi intrând în vorbă cu şoferii.

"Cei care se ascund sunt ei (...) 15 milioane de dolari recompensă pentru ei. Eu sunt eu şi îmi arăt faţa", declară Guaido într-una din aceste înregistrări despre care nu este încă clar unde şi când au fost realizate.

Justiţia americană a promis la sfârşitul lunii martie 15 milioane de dolari recompensă pentru capturarea preşedintelui socialist Nicolas Maduro, acuzat de "narco-terorism".

Preşedintele venezuelean Maduro sugerase luni că Juan Guaido s-ar fi "ascuns într-o ambasadă". Joi, ministrul de externe Arreazza a susţinut că liderul opoziţiei se ascunde în interiorul amabasadei Franţei, în timp ce Leopoldo Lopez, un alt membru al opoziţiei, s-ar fi refugiat în reşedinţa ambasadorului Spaniei. Şeful diplomaţiei venezuelene a solicitat arestarea acestora.

Preşedintele parlamentului, Juan Guaido, este cercetat în mai multe dosare după auto-proclamarea sa ca preşedinte interimar al Venezuelei în ianuarie 2019, dar până în prezent nu a fost făcut public niciun ordin de arestare.

Procurorul general Tarek William Saab îl acuză pe Juan Guaido că, la începutul lunii mai, a sprijinit o tentativă de invadare a ţării cu complicitatea SUA şi că a încurajat acţiuni vizând destabilizarea regimului de la Caracas.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212