REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

LISTA MAGAZINELOR sancționate, care ne PĂCĂLESC de BLACK FRIDAY!

LISTA MAGAZINELOR sancționate, care ne PĂCĂLESC de BLACK FRIDAY!

Replica API 12 noiembrie 2021 | 00:39 11386

ANPC a înființat un comandament special pentru Black Friday și va supraveghea ofertele cu promoții din această perioadă 24 de ore din 24. Reprezentanții ANPC ne-au trimis asigurări că toți comisarii disponibili sunt pe teren și fac verificări amănunțite, să nu existe abateri de la legislația în domeniu. Până acum, 11 retaileri au fost sancționați. Lista o puteți găsi în rândurile următoare.

”Ziua Z” a reducerilor a sosit oficial, dar, dacă e să ne luăm după cei care au furat startul, este doar apogeul perioadei. Organele de control abilitate sunt și ele la datorie și au anunțat toleranță zero față de orice abatere.

Campania „Protecția Consumatorului nu se negociază!”

La baza acestei campanii stau și acțiunile din zilele trecute, când retailer-ul Altex a fost amendat cu 50000 lei și s-a ajuns până la propunerea de suspendare a sitelui, Flanco având, de asemenea, probleme cu site-ul, fiind în atenția inspectorilor.

Oficial, reprezentanții de la Protecția Consumatorilor au ținut să reamintească oamenilor fascinați de mirajul reducerilor din aceasta perioadă că lucrurile nu stau chiar așa. "Reamintim consumatorilor că vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor.

Astfel, orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus"

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului îi încurajează pe oamenii care constată nereguli legate de reducerile din această perioadă, să trimită poze din magazine, capturi de ecran sau orice le-ar prinde bine inspectorilor. Acestea pot fi trimise pe adresa de mail bf@anpc.ro.

Comandamentul Special Black Friday a amendat, cu 275.000 lei, 11 site-uri cu promoții speciale

Mai exact, în prima zi de activitate, Comandamentul Special Black Friday a verificat 11 mari operatori economici care promovau reduceri speciale în această perioadă.

Volumul amenzilor contravenționale aplicate tuturor operatorilor controlați s-a ridicat la 275.000 lei, dat fiind că s-a constatat că se practicau vânzări cu preț redus, în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea, dar și din lipsa indicării, pe site-ul societății, în mod clar și neechivoc a datei la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil.

LISTA MAGAZINELOR SANCȚIONATE

- Altex România SRL – www.mediagalaxy.ro

- Flanco Retail SA – www.flanco.ro

- FineStore Distribution SRL – magazin de băuturi alcoolice

- Vivre Deco SA - www.vivre.ro

- Studio Moderna SRL – www.top-shop.ro

- Arsis Trading SRL - www.arsis.ro

- Lc Waikiki Retail Ro SRL – www.lcv.ro

- Elefant SRL – www.elefant.ro

- Premium Store SRL – www.premiumstore.ro

- Pc Garage SRL – www.pcgarage.ro

- Evolution Prest Systems SRL – www.evomag.ro

Acestor sancțiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc.

Comandamentul Special Black Friday își continuă verificările și în perioada următoare.

Gelu ACCELEANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articol platit de emag, cum de hotzii astia nu sunt pe lista?
3
0
Inca mai puneti botul la asa ceva?
6
0
Doar la produsele care nu se vand. Daca tu crezi ca reducerea la ultimele 3 modele de iPhone e reala, esti imbecil. Poate la iPhone 7 sa mai fie reala.
6
1
pai trebuie sa fiti constienti ca orice produs are un COST de PRODUCTIE, nimeni nu micsoreaza pretul ca sa ramana in pierdere, daca micsoreaza pretul prea mult nu mai poate sa-si scoata nici macar acel cost de productie
5
8
aia a binzari de 550 milioane roni si ei da amenda 50000.daca dadea 50000 ero si tot se stergea undeva cu amenda,dar asa....bani de seminte
10
0
sanctiuni aspre fara mila pentru astia
10
0
neau pacait si ne vor pacalii! casa i la noi!
14
0
Ardetii pe bagabontii care maresc preturile inainte si apoi le micsoreaza sa puna botu fraierii.
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468