REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Litoralul, asaltat de turiști în minivacanța de 1 Mai! Video

Litoralul, asaltat de turiști în minivacanța de 1 Mai! Video

Replica API 30 aprilie 2022 | 16:50 1407

Weekendul de 1 Mai se anunță unul călduros dar și aglomerat la malul mării. Încă de la primele orele ale dimineții, trenurile au ajuns arhipline în gara Constanța, tinerii fiind principalii beneficiari ai acestei minivacanțe de 1 mai. În acest weekend, sunt așteptați mai mult de 30 000 de turiști la malul mării, principalele puncte de atracție fiind Mamaia, unde are loc festivalul „Sunwaves“ dar și Costineștiul, unde iubitorii de muzică trap sunt așteptați la „Beach, please“.

După o așteptare de 2 ani de zile, cauzată de pandemia de coronavirus, litoralul și-a deschis larg plajele pentru turiștii de pretutindeni. Turiști din toată țara au venit să se distreze la mare, și să uite de acești doi ani și de toate restricțiile din această perioadă. ”De doi ani aștept să mă distrez și să fac baie în mare. Sper să nu mai avem parte de nici un fel de restricții și să mă pot întoarce aici și pentru o perioadă mai lungă„ a declarat un tânăr din București pentru Replica de Constanța.

Sper să mă distrez în acest weekend și să uit de facultate și de sesiunea care e aproape. Abia aștept să mă distrez cât pot de tare„ sunt spusele unei tinere venite pentru prima oară pe Litoral.

Măsurile dispuse de autorități, pentru gestionarea perioadei de 1 Mai, la nivelul județului

Vineri, 29 aprilie, la ora 13:45, în Sala Ovală a Prefecturii Constanța, au avut loc declarații de presă susținute de prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, alături de reprezentanții instituțiilor MAI. Tema principală a declarațiilor a reprezentant-o măsurile dispuse de autorități, pentru gestionarea perioadei de 1 Mai, la nivelul județului. „Motivul întâlnirii de astăzi este acela de a prezenta măsurile pe care forțele MAI le-au avut în vedere pentru asigurarea și garantarea liniștii și ordinii publice în perioada care urmează. Am avut și vom avea pe parcursul săptămânii următoare discuții cu cei care răspund de ceea ce înseamnă calitatea serviciilor turistice, atât operatorii HORECA, cât și instituțiile cu atribuții în controlul și verificarea acestor operatori. În momentul de față avem aproximativ 700 de polițiști angrenați în activitățile de ordine publică, siguranță rutieră, feroviară”, a declarat prefectul Silviu Coșa. În toate sectoare de ordine publică vor fi alocate forțe suplimentare, aproximativ 1200 de polițiști fiind prezenți pe litoral.

Silviu Coșa

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sluga nenorocita care a ucis mii de constanteni. Sa arzi in iad cu toata familia ta nemernicule.
0
0
... kktii astia drogati fug ca sobolanii !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272