REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Liviu Popa explică de ce întârzie debranșarea de la termoficare

Liviu Popa explică de ce întârzie debranșarea de la termoficare

Replica API 27 mai 2022 | 00:00 4960

Constănțenii sunt tot mai interesați de procedura de debranșare, însă foarte mulți nu știu la ce se referă aceasta și care sunt pașii care trebuie parcurși spre deconectarea de la termoficare. De asemenea, condițiile pe care cetățenii trebuie să le îndeplinească în conformitate cu prevederile legale în vigoare, necesită atenție sporită după hotărârea luată de către aceștia, pentru a putea începe procedura.

Constănțenii sunt tot mai deschiși când vine vorba despre gaze, operațiunile de deconectare/debranșare de la sistemul de termoficare fiind o necesitate tot mai mare pentru cetățeni, care trebuie să țină cont că întreaga procedură se desfășoară în afara perioadei de furnizare a căldurii. De asemenea, Societatea Termoficare Constanța desfășoară aceste programe pentru modernizarea sistemului local de termoficare cu scopul de a crește gradul de confort al populației și de a reduce costul energiei termice.

Totuși, dacă cetățenii constănțeni se hotărăsc să efectueze procedura, trebuie să aibă în vedere intervalul de timp în care proprietarii pot depune solicitări, deoarece depunerea acestora în afara perioadei de 02.05.2022 – 01.09.2022, nu va fi luată în considerare. De asemenea, deconectarea fără îndeplinirea condițiilor legale va oferi societății posibilitatea de a aplica penalizări la factură. Însă, constănțenii trebuie să aibă în vedere faptul că organele autorităților locale sau de stat vor aplica celor vinovați sancțiuni din cauza încălcării legii.

Pașii care trebuie îndepliniți în vederea documentației de debranșare sunt următoarele: se completează cererea și anexele aferente procedurii, se transmit documentele în format PDF prin mail la adresa solicitare.debransare@termoficare-constanta.ro. Solicitantul va primi prin email un număr de înregistrare al cererii, iar ulterior, se va comunica avizul prin email semnatarului cererii și apoi, se va stabili, eventual prin telefon, data la care se va executa lucrarea de debranșare. În cazul avizului nefavorabil, societatea va comunica semnatarului cererii motivația, urmând ca solicitantul să decidă dacă achită taxa de reanalizare dosar și completează sau corectează ceea ce i-a fost precizat în motivație.

Condițiile pentru executarea lucrării de debranșare

O primă condiție impusă în vederea debranșării este ca asociația respectivă să nu aibă datorii la Societatea Termoficare Constanța S.R.L. De asemenea, o altă condiție este acordul scris al tuturor proprietarilor din condominiu conform căruia se dovedește faptul că aceștia sunt de acord cu debranșarea. Asociația va semna și va ștampila acest document.

Dacă unul sau mai multe apartamente nu vor să se deconecteze, voința lor va fi opozabilă Hotărârii Adunării Generale a Asociației.

Motivul întârzierii la debranșare

Procedura de debranșare de la rețeaua de termoficare se realizează în mod normal în 45 de zile. Însă, aceasta este întârziată de cele mai multe ori din cauza documentației incomplete, motiv pentru care se reanalizează dosarul. ”Amenda pentru debranșarea ilegală este de 5000 de lei, procedura făcându-se în termenul stabilit de lege, dar din cauza documentației incomplete, nu se poate elibera avizul. Nu este culpa noastră, noi emitem aviz nefavorabil în astfel de situații. Apoi se așteaptă reevaluarea dosarului” , a declarat Liviu Popa, directorul Societății de Termoficare din Constanța.

Astfel că, cetățenii care doresc debranșarea în timp util, trebuie să sporească atenția la completarea întregii documentații, tocmai pentru a evita întârzierea procedurii.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest moshneag dezaxat, adica fara axa, parvenit in constanta prin sotie, absolventa de textile in iasi, cu parinti comunishti, gadila gonadele fostilor securisti cu limba; el fiind colaborator. Succes constanta!
1
1
Da, da, ai stat destul pe salariu g**s cu sofer la scara... iti vine randul sa stingi lumina....
0
0
Cine drak il tine pe fosila a**a la R****? Pardon Termoficare tomis acum!! Niste nenorociti care isi bat joc de noi,toata iarna am stat in frig,si culmea am si platit facturile full!! Kktul a**a de mosar sigur se incalzeste cu centrala pe gaz nu de la CET,si cum drak sa simnta greul?? De la constanteni multa multa .***e
1
1
voi nu intelegeti ca furnizati servicii proaste si scumpe? Sunteti pe faras!
0
0
Stimati cititori, e simplu, e scump serviciul RADET, inchideti tevile jos in subsol. Ca proprietari, conform constitutiei toti cetatenii sunt egali, aveti libertatea de a va alege sistemul de incalzire ca si cei de la vile, case, vezi cazul domnului director Liviu Popa care se incalzeste la vaila cu centrala pe gaze.
1
0
Cine p**. mea il tine in brate pe acest Popa?!! Este in functie de atatia ani si tergiverseaza debransarile constantenilor de atatia a**. Cat a fost Congazul era in cumetrie cu ei. Acum cu Engie si Eon nu-i mai merge si au micsorat perioada de depunere a dosarelor de debransare special pentru ca procedura e lunga... Drago Constanteni, puneti-va de acord instalati-va centrale si nu mai folositi serviciile inchizand caldura si apa c***a pe intreg tronsonul din subsol. Nu mai au ce sa va faca, suntti liberi sa instalati in apartamentle voastre proprietate personala ce sisteme doriti SUCCES!
2
0
De ce ar plati amenda pentru debransare in conditiile in care un proprietar de apartament nu are contract de niciun fel cu RADET-ul? Contractul este facut de Asociatia de propietari, care este si proprietara instalatiilor din bloc. Prin urmare nu este treaba RADET-ului cine se debranseaza si cine nu, in interiorul asociatiei. Responsabilitatea RADET este frurnizarea caldurii in parametri contractuali, iar aceasta se termina la intrarea in bloc. Asa cum ENEL-ul nu are treaba daca eu imi desfiintez prize din casa sau daca imi mai montez suplimentar, nici RADET nu are treaba cu debransarea
2
0
Inel II - februarie - 3 camere - 1250.00 ron, sunteti normali la cap ? Faceti modernizare ? Cine va mai crede? Pe cine mai intereseaza? Trec pe gaze... nu am bani, opresc caldura, dar cu voi cum fac daca nu pot plati ? Pierd casa ?
0
0
la asociatia de proprietari 189 s-au platit in iarna a**a si 950lei la 3 camere, administratorul Dinicut Paulina fosta colaboratoare a SECURITATII are mai multe asociatii ca sa castige salarii din mai multe parti precum tortionarul Ion Ficior, securistii asa sunt rasplatiti dupa 1989
0
0
Amenda pentru debransare...5000.Dar cand debranseaza un cartier intreg , faleza nord,cam cat ar putea fi daunele cerute in instanta
0
0
Mu1e radet cta de la director p**a la femeia de serviciu. Disperati ca isi pierd ciolanul, nu ai investit nimic 35 de ani dar vor bani si jecmanesc cetatenii. Fara lamaie!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218