REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Liviu Popa: RADET NU va începe FURNIZAREA CĂLDURII, deocamdată

Liviu Popa: RADET NU va începe FURNIZAREA CĂLDURII, deocamdată

Replica API 20 octombrie 2020 | 22:58 3712

Specialiștii din cadrul Centrului Meteorologic Regional „Dobrogea” transmit faptul că urmeză temperaturi scăzute în zilele ce urmează, în special pe timpul nopții, însă, directorul RADET a anunțat că nu va începe furnizarea energiei termice pentru că încă nu sunt îndeplinite anumite condiții.

Liviu Popa

Prognoza meteorologică de pe Constanța anunță temperaturi destul de scăzute, în special pe timpul nopții însă, RADET nu va începe furnizarea energiei termice pentru că nu sunt îndeplinite condițiile. Liviu Popa, directorul RADET, a declarat pentru Replica de Constanța că sunt în strânsă legătură cu meteorologii și că dacă se va hotărî acest lucru, populația va fi anunțată din timp pentru a nu exista probleme. „Pe Constanța, temperaturile nu sunt atât de scăzute. Sunt în creștere, din câte știm noi. Noi avem așa: marți, minima nopții de 10 grade, miercuri, minima nopții, 10 grade, joi – 11, vineri – 12, sâmbătă – 13 și tot așa până miercurea cealaltă. Meteorologii ne-au spus că o să vină un val de aer cald. Săptămâna aceasta nu se pune problema de începerea furnizării căldurii pentru că nu sunt îndeplinite condițiile. Și noi urmărim cu mare atenție toate aceste aspecte” a declarat Liviu Popa, directorul RADET.

Se fac pregătiri pentru începerea furnizării energiei termice

Până una – alta, cei de la RADET s-au apucat de treabă iar de la începutul lunii se fac verificări ale instalației. „Noi de la 1 octombrie am trecut la umplerea instalațiilor în cele 134 de puncte termice, în scopul stabilirii dacă toate rețelele stau în presiune și rămân în presiune, astfel încât, acolo unde constatăm că nu rămân în presiune, deci sunt neetașeități, să le depistăm, să le reparăm așa încât să nu mai avem probleme” a mai spus Popa.

Temperaturi scăzute în următoarele zile, în Constanța

În intervalul 19.10.2020, respectiv luni, ora 09:00 și marți, 20.10.2020, ora 09:00, vremea va fi normală termic, în general frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab șimoderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 16 grade, iar cele minime între 5 și10 grade.

Marți, vremea va fi predominant frumoasă și normală termic, cu temperaturi maxime cuprinse între 15 și 18 grade și minimeîntre 5 și 12 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri, vremea va intra într-un proces de încălzire. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 19 grade, iar cele minimeîntre 7 și 13 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în deltă. Noaptea și dimineața vor fi condiții de ceață.

Joi, vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturilemaxime se vor încadra între 18 și 20 de grade, iar cele minime între 7 și 15 grade. Noaptea și dimineața vor fi condiții de ceață.

Citește și: CREŞTE PREȚUL GIGACALORIEI anul acesta?

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu mai astepta ca aici sa fie ca la Oradea, trage-ti centrala de apartament si gata
3
0
Domnule Primar Vergil Chitac, asteptam cat mai modernizarea retelelor de termoficare ca la Oradea. De ce acolo se poate ??? Succes in noua functie de Primar. Sunt bani europeni disponibili.
8
0
Furnizati caldura abia din luna Decembrie. Pana atunci, in fiecare an am stat cu geamurile deschise pentru ca afara erau 20 grade iar caloriferele frigeau.
6
5
A venit iarna prea repede
3
3
Cred ca are zilele numarate la RADET.Era si cazul.Sluga lui Mazare si Fagadau,nemernicul nemernicilor trebuie sa-si faca bagajul.
18
3
Nea Livache, trebuie sa treca si Constanta la eficientizarea sistemului de incalzire, iar pentru asta trebuiesc oameni cu viziune, nu fosti nomenclaturisti, ce tin de salarii si de scaune... RADET nu a discutat niciodata de producerea apei calde menajere din energii regenerabile... Sa incalzim apa la foc cunoaste toata lumea, vrem ceva nou, eficient si economic... Ori voi aparatul director sunteti taman pe dos!
11
6
In sant, liviu popa, tu alaturi de familia ta
17
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102