REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Locatarii unui bloc din Faleză Nord, terorizați de unul care nu are toate țiglele pe casă! Video

Locatarii unui bloc din Faleză Nord, terorizați de unul care nu are toate țiglele pe casă! Video

Mirela PASCAL 31 decembrie 2022 | 00:00 15315

Sistemul de supraveghere a persoanelor cu probleme psihice și cu potențial agresiv a condus, din păcate, de foarte multe ori, la adevărate tragedii. Să ne reamintim cazul lui Gheorghe Dincă, criminalul în serie din Caracal, care a recunoscut că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Au fost cazuri în care femeile au fost agresate în plină stradă de persoane cu probleme psihice sau abuzate sexual în scara blocului de obsedați sexual…  Un astfel de individ a reușit să bage teroarea în locuitorii unui bloc din Faleză Nord.  Le este teamă femeilor să mai iasă din case și sunt nevoite să asiste la scene obscene făcute de bărbat în plină stradă. Polițiștii îl amendează și… atât. De ce nebunii sunt lăsați în libertate, de ce polițiștii se simt legați de mâni în fața acestor situații? Pentru că legea este permisivă și până nu se schimbă vor continua astfel de tragedii.

Un bărbat cu probleme psihice terorizează, de doi ani, locatarii unui bloc din zona Reyna, Faleza Nord, strada Cașin. Este cunoscut ca fiind cu probleme psihice, iar oamenii de aici spun că polițiștii îl amendează și… atât. Sunt disperați și le este frică ia iasă din case. Din păcate, individul nu poate fi oprit…pentru că legea este de partea lui. E nevoie de o tragedie pentru ca cineva să ia măsuri mai drastice?! ”Seară de seară apare în fața blocului, intră în scară, dă cu picioarele în ușile de la intrare, se ia de oricine trece prin zonă, urinează în mijlocul străzii ziua în amiaza mare, taie cauciucurile la mașinile celor care îndrăznesc să se ia de el. Acum ceva timp a dat foc la o țeavă de gaze în spatele blocului. Aruncă cu pâine sau cu ce apucă în trecători sau în mașini. Suntem disperați. Poliția vine la sesizări, dar spune că nu are ce să-i facă”, a declarat, pentru Replica, un locatar. 

bărbatul surprins în timp ce-și face nevoile fiziologice în plină stradă

Ne este frică să plecăm dimineața la muncă și seara când ne întoarcem acasă. Chiar trebuie sa se întâmple o tragedie pentru a se lua măsuri?! Poliția așteaptă să se întâmple o tragedie, ca să ia măsuri”, a completat acesta.

Video:

Ce spun polițiștii!

În decurs de doi ani, individul a fost amendat de 18 ori și internat la Psihiatrie de trei ori, iar pe 9 decembrie a fost deschis dosar penal pe numele lui, pentru distrugere.

Polițiștii Secției 1 au luat la cunoștință despre situațiile la care faceți referire, bărbatul în cauză aflându-se în evidențele Secției 1 ca persoane cu probleme psihice. Din anul 2020 și până în prezent, în urma sesizărilor cetățenilor, acesta a fost sancționat contravențional de 18 ori, pe Legea 61/1991, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, cu amendă în valoare de 3.200 lei. Totodată, în trei dintre situații, a fost luată măsura internării la Secția Clinică de Psihiatrie Palazu Mare. De asemenea, la data de 9 decembrie a.c., a fost înregistrat un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, ne-a declarat Andreea Ambroze, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Singura cale pentru a-l opri pe dezaxat este formularea, de către locatari, a unor plângeri penale pentru amenințare, lovire.... În acest mod, polițiștii ar avea bază legală în vederea sesizării procurorilor pentru a solicita internarea involuntară a bărbatului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aproape 80 000 de copii cu dezabilitati.Nu vi se pare ca sant cam multi?Ministresa familiei aloca bani pentru conceperea copiilor in vitro,in loc sa se ocupe de sanatatea mamelor , tatilor si in special a copiilor nascuti sanatosi.
0
3
Si pe strada unirii in parcare la blocuri sunt o gasca de betivi care beau si arunca sticlele in masini.
1
0
Obligatoriu trebuie închis si tratat ani grei, nu se poate sa lasi un bolnav psihic pe strada sa comita astfel, sau oricand alte actiuni mai grave pe motivul ca este bolnav! Masuri exista, iar aceasta situatie poate sa se agraveze în doua parti, ori îi sare lui țandara fata de cineva care îi atrage atentia si se ajunge la o tragedie, ori anumite persoane nu vor mai accepta comportamentul lui si iau ei masuri! Eu unul nu as accepta sa-mi provoace pagube, sa petrec mereu sotia pe stada sau copilul, i-as da.... pana nu ar mai stii de el si de ce, pt ca nu se iau masuri! Eu înteleg situatia lui ca-i bolnav si are nevoie de ajutor, dar daca nu vad o solutie nu poti astepta o tragedie sau te uiti la distrugerile si umilirile repetete! Stiu ca esrte un comentariu nedrept din partea mea, dar au mai plans persoane la politie în alte cazuri ca sunt terorizate, dar nu s-a intervenit pana ce nu devenit victimele unor crime...
3
0
Greta, daca te simti amenintata, ai sesizat auroritatile si nu se iau masuri poate fi o potentiala problema. Cioaca e posibil sa te poata consilia.
3
0
Legea sănătății mintale trebuie schimbata, nu poate sa între la pușcărie dacă nuvare discernământ, trebuia internat la Socola. Primaria, Consiliul județean trebuia sa dezvolte centre pentru persoanele cu dizabilități, ele sunt un pericol pentru societate și pentru ei. Degeaba au scrise strategii, nimeni nu face nimic!
8
0
m****a sa iti iau toti mortii in p**a de unflata sa ma pish pe copii tai, daca imi dai block din cloud si imi stergi comentariile esti mai tare ca noi ? Sa iti iau copii, tastatura de pe care scrii articolele , mama si bunica aia moarta in p**a de unflata chioara ce esti !
3
5
Geta,un unchi al meu a fost asasinat de un prof de mate nebun la primarie,intr.un orasel.a bagat nebunul cutitul in el la primarie.nebunul a stat doi ani la ne'uni,e liber,unchiul a murit la 48 de ani.Nebunul ala trebuie batut bine,de bataie inteleg!
11
0
atentie la ttigani.o familie de ttigani in scara daca va mutati undeva va termina.miros ulei ara ,mincarea ttiganilor e gogoasa,galagie,usi trintie,mizerie,interfon spart,gratare su' geam,etc!fugiti!vedeti familii gen arif,sali,fugi!
9
1
doar de doi ani? poate de doi ani ati aflat voi. Omul are nevoie de ajutor, nu a fie lasat in strada; daca inainte era inofensiv, acuma e o bomba cu ceas
7
0
Acum doua luni, pe lângă liceul Eminescu se învârtea un astfel de nebun care luase mașinile la rând, trăgea de oglinzi și stergatoare, își freca pla de mașini, scuipa pe oglinzi și își l****a scuipatul. Lucrez in zona, biata mea masina (cumpărată de noua, nu seccond, pentru care am plătit rate, cu sacrificii) i-a căzut și ea prada dezaxatului. S-a pișat pe masina mea, și-a lins pișatul (era zoita toată la portbagaj și bara spate) și mi-a rupt ștergătorul de pe luneta. Cineva a chemat politia și așa am aflat și eu ce se întâmplase. Am făcut și eu plângere penală, dar mi s-a spus din start ca nu va păți nimic, ca nu poate Răspunde penal și dauna îmi aparține in totalitate, dauna care s-a ridicat la 200 de euro. Atunci am spus și eu ca asta trebuia omorât sau morții mamii lui, sa nu mai umble liber pe străzi, am copilul la liceu la Eminescu și pleacă noaptea de la școala spre casa sau oricine trecând pe strada poate păți ceva. Ca i se pare nebunului ca ești “suspect” (așa a declarat de mașini, ca erau suspecte) și baga cuțitul in tine sau in copilul tau și din familie liniștita, in doua zile trăiești o tragedie din cauza unui nebun și a autorităților. L-au dus la Palazu, frumos, cu ambulanta, va sta la cald și bine hrănit. (Mama a fost operata pe creier și era in coma și de la spital de la București mi-au spus ca trebuie sa ne externam ca nu su ce sa-i faca și când am zis ca ok, sa ne dea o ambulanta, au zis ca sa o ducem la Constanta pe o pătura, pe bancheta din spate a mașinii. Un bolnav in coma, operat pe creier!!! După ce a plătit O VIAȚA nenorocitul lor de C.A.S. si nu a beneficiat niciodată de nimic. Pana la urma am așteptat sa vina o ambulanta de la constanta cu un pacient și ne-a trimis cu ea și pe noi acasă. Ambulantă! Un autoturism break, fără nimic, niciun aparat, niciun cadru medical, in fata starea șoferul cu sora mea, iar eu eram in spate cu masina mea. Mama nu a avut dreptul la o ambulanta, nebunii și ciorile au). Revenind la nebun acum. Probabil ca ii va drumul și lui de acolo și se va întoarce in zona. Sa distrugă, sa agreseze si eventual sa omoare. Si nu va Răspunde penal. Mi-am reparat masina pe banii mei și m-am bucurat într-un fel ca putea sa faca o dauna mai mare, sa spargă si geamurile sau sa dea cu picioarele in tabla. Dar când s-o întoarce si se apuca iar de treaba, eu ce sa fac?! Ii dau un topor in cap?! Ca eu îmi platesc taxele si răspund si penal.
19
0
Ce usor e sa arunci cu vorbe. Omul poate are nevoie de ajutor. Unde a disparut compasiunea oameni buni? De unde atata rautate?
5
18
Probabil ar fi bine sa i se intample ceva unei rude a cuiva care face parte din autoritatea minunata a statulu social cu Constitutie inutila. Dupa ce copilul sau nevasta,prietena unui politist ori p******r sunt agresati fizic de asemenea cazaturi,se iau masuri. Din pacate, ce se spune ca se garanteaza prin Constitutie,este doar afirmatie gratuita,inutila.
13
3
Inchis intr-un ospiciu, trebuie luat de pe strada. tinut pe viata intr-un spital de cronici bolnavi psihic
22
2
Furt national prin pensii nemeritate, talharie a statului din taxele platite de oamenii cinstiti
15
2
M. P. Litoiu poate sa te dea in judecata pentru defaimare. Sa-i vanda cineva pontul asta.
4
8
Cine e acest individ??
7
0
Primaria si Consiliul Local Constanta ar trebui sa adopte propuneri venite din partea ONG care vin cu anumite proiecte menite dezvoltarii sociale,fara tratament preferential pentru unii.Nu se vrea dezvoltarea sociala mai ales la nivelul e t niei cu problemele cele mai mari de integrare.Totul e premeditat sa va tina si sa-i tina, saraci si p****i.Un om sarac si p***t este mai usor de manipulat mai ales la 4 ani cand este nevoie disperata de alegatori.Cine nu vrea sa traiasca bine?Dar daca e ordin e ordin.Daca i-ar integra si ar fi si ei la nivelul de educatie necesar nu s-ar mai executa ordinul de sus.Nu e din Romania ordinul e de mai sus ca nivelul de trai sa ramana jos mai ales in e t n ie.
9
0
Asta trebuie legat si sedat zi de zi. Pericol social!
20
3
asistenta sociala ce face? ca bani de la buget cer!
19
3
Toți va dați cu părerea sau îl criticați dar toții care îl criticați însemna că îl cunoașteți... Știți povestea lui și știți destul de bine ca nu este asa recalcitrant cu persoanele cunosbcute și el face asa doar în scara în care locuiește și nu cred ca se ia de vecini..sigur un pensionar nu poate sta la panda din cauza lui și gata sa alarmat.. Înainte sa să criticați încercați sa aflați adevărul din spatele peretelui...
5
24
ACEST LITOIU A AJUNS ASA DIN CAUZA FRATELUI CARE LA LASAT PE STRAZI SI IA VANDUT CASA
15
3
Pe acest nenorocit il scoate de la Palazu drogatul de fratesu, pe semnatura, si il lasa liber prin cartier. Fratesu ar trebui amendat pentru asta si luat la intrebari de politie. Ca sa citez politia "il ducem la Palazu si se intoarce in oras inaintea noastra." Asa ca politia e de tot KKTul. Ii platim DEGEABA! Pana nu o sa le agreseze fetele sau nevestele politistilor sau a vreunui ghertoi d-asta influent de sta in cartier, NU O SA PATEASCA NIMIC acest Litoi. Acum 2-3 ani, de Paste, alerga femeile cu cutitul pe strada. Pentru binele tuturor, sper sa dea masina peste el si sa crape.
31
5
Doamne, ce limbaj de presă!
13
19
Ăsta e mai tare ca Cetin spaima complexului
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108