REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Locatarii unui bloc NU MAI AU VOIE SĂ-ŞI EXPUNĂ CHILOŢII PE BALCON!

Locatarii unui bloc NU MAI AU VOIE SĂ-ŞI EXPUNĂ CHILOŢII PE BALCON!

Replica API 4 mai 2017 | 00:00 1837

O administratoră vrea șă-și impună propriile reguli!

O administratoră vrea șă-și impună propriile reguli!

Orice asociație de proprietari din Constanța trebuie să aibă un regulament de ordine interioară, lucru ce este perfect normal. Ceea ce nu este normal însă, este ca acest regulament să imăună locatarilor niște norme total ieșite din comun. Acesta este cazul unei asociații de propietari din cartierul Tomis Nord. O administratoră nou venită vrea să impună un regulament total neobișnuit. Cetățenii sunt revoltați și susțin că nu au mai auzit așa ceva până acum.

Locuitorii unui bloc din Tomis Nord sunt pur și simplu indignați de noul regulament de ordine interioară pe care administratora blocului vrea să îl pună în aplicare. După noile norme, locuiorii blocului „nu pot întinde rufe la uscat în exteriorul balconului și teraselor, nu pot întinde rufe în locurile vizibile ale fațadelor exterioare ale clădirilor sau încât să fie vizibile din exterior, nici în grădini sau în alte spații comune ale clădirilor”, se arară la articolul 2.12 din regulament.

Tot în regulament se mai specifică că „proprietarii suprafețelor individuale nu pot efectua lucrări de decorare, reparații sau renovare ale locuințelor în zilele de sfârșit de săptămână” asta deși potrivit legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediată vecinătate a acestora. Și fumătorii au de suferit.

În noul regulament se arată că „fumatul în spațiile comune exterioare este interzis”. Cum majoritatea blocurilor au la scări bănci de odihnă, după acest regulament locatarii nu ar mai avea voie să fumeze pe aceste bănci, ceea ce este total greșit având în vedere că este spațiul public. Orice regulament are în componenta sa drepturi și obligații, dar și sancțiuni. Noul regulament al locatarilor blocului din Tomis Nord nu este lipsit se aceste sanțiuni. La finalul regulamentului sunt niște sancțiuni care nu invocă nici un text de lege ori act normativ în baza căruia se pot aplica acele sancțiuni. Menționăm că regulamentul va fi supus la vot în următoarea adunare generală ce va avea loc la începutul lunii mai. Dacă regulamentul va fi votat de jumătate plus unu dintre locuitori va fi pus în aplicare.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnisoara ziarist, te trimit la dex sa consulti varianta feminina a cuvantului administrator
1
1
Problema nu este ca isi usuca sau nu rufele pe sarfa problema e ca o slujbasa platiti din banii proprietarilor vrea sa faca pe stapana cu angajatorii ei. du-te ma proasto acasa la tine tu si mosu de presedinte de bloc. hai sictir comunistilor.
3
0
fetitele sa nu mai poarte chilotei,ca sa nu mai fie spalati si expusi prin balcoane...baieteii..sa umble .si ei dezechipati...asa ca nimeni nu se mai supara...succesuri.
2
2
Ce tari sunteti in gura, la sfaturi sunteti primii, dar pana acum, unfe intindeati rufele? Nu pe sarme sau in fata blocului, sau in uscatoare, hai sa fim seriosi!
1
3
Bravo administratorului. Ar trebuii felicitat pentru ca aduce civilizatia in bloc. Unde se trezesc maimute alea ca sa si expuna chilotii in afara balconului. Chiar nu mai exista putina decenta. Animalele sa mearga in padure.
2
4
Cititi HCL,nr.184 din 31.07.2013, articolul 5, nr. 13
7
1
Scoateti mini poza din interiorul pozei mari! Obtureaza alineatul fiecarui rand scris si nu se mai intelege nimic. Gasiti alt sistem de trimitere catre poza anterioara sau ulterioara. O sageata sau asa ceva. Pierdeti cititori, pentru ca prezentati incomplet stirea in acest mod. Este o remarca facuta spre binele vostru!
4
0
chilotii purtati in armata in urma cu 25-30 ani,aveau culoarea pamantului,si se numeau Torpezi...
5
2
Amice, lasa teoriile cu masini de spalat cu uscator ca d-aia n-ai nici tu dar iti place sa te dai rotund.
4
4
Administratora sa faca sex oral la toti locatari..
4
5
Cine are autorizatie pentru sarmele derufe? Ahh, nu stiai ca trebuie? Dar pentru inchiderea balconului? Toti nespalatii comenteaza, daca le futi o amenda dupa lege se cumintesc imediat. exista masini de spalat cu uscator, exista suport rufe vertical...plm. Idiot sa fii, la e praf e acum in oras sa-ti intinzi izmenele afara.
5
4
Solutie: purtarea chilotilor de unica folosinta. Denumirea comuna: pampers. Daca nu se poate, atunci chilotii trebuie schimbati cat mai des. Cum? Intre locatrii blocului...
7
2
Probabil muierea aia administrator a vazut ca are nu prea are cine sa o contrazica si se poate impune asa cum face orice interlop sau politician mai balos. Cu tupeu poti cuceri in popor,doar avem exemple de dictatori fara pic de cultura dar care prin tupeu,nesimtire mascata in ,,binele public'' si apoi prin forta bruta au supus milioane de fraieri tacuti.
6
3
Administratorul unei asociatii de proprietari nu poate impune reguli el putand fi schimbat de presedinte si comisia de cenzori. Asa ca,ce mai asteptati?
12
5
aici nu suntem nici in Germania si nici in Franta, aici suntem in Romania unde salariul este de cacat, ei isi permit sa isi spele rufele la spalatorii, noi cu salariul minim pe economie, nu, asa ca mai du-te in ma-ta cu exemple de genul asta, ma-ta unde intindea rufele pana sa faci tu comentarii de genul asta?
14
6
madame e nebuna si ne f a
8
5
sa-i spui ma-tii sa nu mai faca sex in balcon , e dizgratioasa , grasa si jegoasa , curata doar ....in gura .
4
6
mi se pare de bun simt. este oribil sa vezi expuse orice fel de haine pot fi si de branduri renumite, dar nu suntem obligati sa le vedem expuse. In Franta si Germania iei amenda pt asta! Revoltator este si faptul ca multi sunt indignati ca si cand n-ar fi normal . Asta ar trebui sa faca PRIMARIA
19
11
M-au amuzat, chiar mi-au placut unele comentarii. Dar exista dispozitive in comert care permit a se usca rufele pe balcon fara a fi la vedere. Si este extrem de practic. Regulamentul transit este pentru cei care isi spala si usuca rufele in strada.
18
4
Apropo, chilotii mei din armata i-a vazut cineva ?
17
5
ca toti adminsitratorii de bloc. poate fi data afara de catre presedintele de bloc dar cum de obicei astia sunt mosi basinosi si frustrati sunt mana in mana la urat si la terorizat oamenii din bloc de parca ar fi chiriasi nu proprietari. solutia e sa le traga cate o mama de bataie sa se cace pe ei.
18
7
Daca nu port chiloti o sa ies cu altceva la uscat.Poate se bucura doamna administrator.
17
5
Chilotii se vor pune la uscat in adaposturile antiaeriene
17
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369