REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Locuințe din Constanța, JEFUITE! Hoții au furat, pe lângă telefoane și laptopuri, și chitare și o statuetă de ceramică!

Locuințe din Constanța, JEFUITE! Hoții au furat, pe lângă telefoane și laptopuri, și chitare și o statuetă de ceramică!

Replica API 17 august 2018 | 00:16 317

Patru tineri constănțeni au ajuns după gratii, fiind acuzați că în perioada iulie – august a.c. au jefuit patru locuințe din municipiul Constanța. Modul de operare era simplu: cei patru urmăreau locuințele, iar în timpul nopții, de obicei după ce trecea de miezul nopții, intrau pe geam și furau tot ce li se părea de valoare: au plecat cu telefoane mobile, laptopuri, dar și chitare, o statuetă din ceramică sau cheia unui autoturism. În total, prejudiciul cauzat se ridică la peste 15.000 de lei, din care polițiștii au reușit să recupereze aproximativ 30%, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate.

Acțiune de amploare a polițiștilor constănțeni, marți, 14 august a.c., pentru prinderea unor tineri suspectați de comiterea unor furturi din locuințe din municipiul Constanța. Astfel, polițiștii de la Investigații Criminale, din cadrul Poliției municipiului Constanța, dar și echipaje de la toate secțiile de poliție și Secția 1 Rurală Constanța, alături de specialiștii de la Brigada de Operațiuni Speciale Constanța, cei de la Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța au descins la nouă adrese din municipiul Constanța. Aveau informații că la adrese respective se află patru tineri suspectați de furturi din locuințe, dar și bunuri sustrase de aceștia.

În urma descinderilor, cei patru suspecți, identificați ca fiind Florin Brumea, de 21 de ani, Constantin Ștefan Ionașcu, de 19 ani, Mihai Vasile Zamfir, de 21 de ani, și Gabriel Severus G., de 17 ani, au fost reținuți și duși în fața instanței de judecată care a dispus arestarea lor preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cât privește bunurile furate, doar o mică parte din acestea au fost recuperate – respectiv 30%. Valoarea totală a bunurilor sustrase este de aproximativ 15.100 de lei, constând în bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile, tablete, laptopuri, televizoare LCD. În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit mai multe bunuri cu valoare probatorie, cercetările continuând pentru documentarea întregii activități infracționale.

Cum operau și ce ar fi furat suspecții

Până în prezent, din probele strânse, oamenii legii spun că furturile au fost comise în timpul nopții, în general după miezul nopții, după ce înainte locuințele erau supravegheate. Hoții intrau pe fereastră. Astfel, în noaptea de 4/5 iulie a.c., undeva în intervalul orar 22,00 – 6,00, Florin Brumea ar fi intrat într-o locuință, prin escaladarea ferestrei de la bucătărie, iar din interior a plecat cu un telefon mobil marca Huawei, un telefon mobil marca Allview, un ceas de mână marca Seiko şi o geantă ce conţinea acte de identitate şi suma de 60 lei, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 2.000 lei.

Peste câteva nopți, respectiv în noaptea de 8 spre 9 iulie, în intervalul orar 00,00 – 6,00, Constantin Ștefan Ionașcu, de 19 ani, Mihai Vasile Zamfir, de 21 de ani, și Gabriel Severus G., au intrat într-o locuință prin fereastra de la balcon. Din locuință au furat un telefon Samsung și o statuetă din ceramică, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 500 lei.

La sfârșitul lunii, respectiv în noaptea de 30/31.07.2018, între orele 03.00 - 04.00, aceiași trei suspecți au intrat pe geamul de la bucătăria unui apartament, iar din interior au furat suma de 150 de lei, un laptop marca HP Compaq, o tabletă marca Lenovo, o tabletă marca Asus, un telefon mobil marca Allview model P41, o chitară electrică Ibanez Gio, o chitară-bouzouki şi cheia unui autoturism marca Ford Focus. Ulterior, au spart și autoturismul, iar din acesta au furat un radio-CD auto marca Smailo Music M2, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 7600 lei,

În luna august, în noaptea de 6/7 august a.c., au dat spargerea la a patra locuință. Au intrat tot pe fereastra de la bucătărie, lăsată deschisă, iar din locuință au furat un TV Led marca Philips, cu diagonala de 105 cm, un rucsac cu acte şi suma de 1300 lei, bijuterii din aur, în greutate de aproximativ 20 grame şi bijuterii din argint în greutate de aproximativ 30 grame, cauzând un prejudiciu de 5000 de lei.

Toți cei patru suspecți sunt arestați preventiv.

Florentina BOZÃŽNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au actionat la blocurile cu 4 etaje mai sus de P-ta Tomis III, se catararu pe gratiile celor de la parter si intrau pe geam la etajele 1. Pe la 4 dimineata, cand somnul e dulce.
0
0
Sa mai zik cineva k tzigani sun hotzi!!! Romini fac toata mizerile shi zice ca t,igani au fost!!! Cea mai scurcata rasa!!!!!??
1
1
Hoti iubitori de arta si cultura.Gainarii au disparut.
4
0
astia trebuie trimisi direct la palazu mare,daca furi telefoane smart esti cel mai mare prost,chiar daca le inchizi,ele lucreaza si te dau la garda
6
1
de ce nu dati si zona unde au actionat
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272