REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

LOCUITORII din FALEZĂ NORD, DISPERAȚI de TURIȘTII care le ocupă LOCURILE de PARCARE. VIDEO

LOCUITORII din FALEZĂ NORD, DISPERAȚI de TURIȘTII care le ocupă LOCURILE de PARCARE. VIDEO

Replica API 17 iulie 2021 | 00:52 7581

Pentru locuitorii din Faleză Nord, fiecare sezon estival este un chin! Și anul acesta, locurile lor de parcare, pentru care plătesc taxe la primărie, sunt ocupate de mașinile turiștilor veniți la mare. Locul de parcare nu este ocupat o oră, două, trei, ci o zi întreagă, astfel că aceștia sunt nevoiți să-și parcheze mașinile în alte zone, dacă au norocul să găsească liber. Viceprimarul Ionuț Rusu recunoaște că este o problemă serioasă în această zonă și îi sfătuiește pe constănțeni să apeleze la Poliția Locală.

Problema locurilor de parcare din Constanţa este veșnică. Ba nu exisă, ba costă prea mult, ba vin alții și parchează pe locurile închiriate și plătite. Vara, cel puţin, când mii de turişti vin pe litoral ai senzaţia că oraşul se transformă într-un imens parc auto. Se pare că, pe unii constănțeni îi bucură când vin turiștii pe litoral, dar nu când le și ocupă locurile de parcare. Acest lucru se întâmplă, an de an, în cartierul Faleză Nord, unde locatarii mai multor blocuri, s-au revoltat, pentru că nu mai pot beneficia de locurile de parcare din cauza turiștilor, sau chiar a constănțenilor care vin cu autoturismul la plajă și uită să mai plece. „Da, este o problemă foarte mare. Ați văzut că mi-am ridicat plăcuța și mi-am pus și două bidoane cu apă, dar să nu mă judecați! Plec la muncă și la noapte când vin vreau să îmi găsesc locul pentru care plătesc liber. Mi se întâmplă deseori să îmi arunce bidoanele și să lase plăcuța să parcheze alții dar, îndurăm… vara îndurăm. Toți cei care locuiesc în zonă trec prin același chin”, ne-a declarat o constănțeancă.

Video:

Constănțenii caută soluții

Locuitorii zonei nu stau pe gânduri și caută și soluții. Aceștia au elaborat un sondaj prin care sunt identificate mai multe locații pentru parcări subterane și supraterane, cum ar fi: zona Reyna, pe strada Pescarilor, în zona blocurilor turn și nu numai. „Nici nu a început bine sezonul și deja parcarea a devenit o problemă generatoare de și mai mult stres în cartierul nostru, ca de altfel în toată Constanța. Dat fiind faptul că singurul lucru pe care a putut să-l facă Primăria Constanța a fost să ia un sens de mers de pe strada Unirii pentru a-l transforma în parcare, haideți să identificăm noi locurile din cartier unde s-ar putea face parcări. Din punctul meu de vedere, eu militez pentru parcări subterane cu -1 nivel astfel încât deasupra să poată fi făcute zone verzi. (…) Vă rog să nu mai porniți de la ideea că la noi, în Constanța, nu se poate! Nu se poate pentru că noi nu cerem să se poată!”, a declarat o altă constănțeancă.

Viceprimarul Rusu recunoaște că în zonă este o problemă serioasă

Viceprimarul Ionuț Rusu ne-a declarat că empatizează cu locuitorii zonei Faleză Nord și ne-a confirmat că este într-adevăr o problemă în acea zonă. Oficialul îi roagă pe constănțeni să apeleze cu încredere la Poliția Locală pentru a le fi eliberate locurile dar și la Primărie pentru găsirea de soluții pe acest subiect. „Constănțenii care se simt nedreptățiți pentru aceste lucruri pot apela la serviciile Poliției Locale dar și a celor de la Confort Urban, astfel încât să beneficieze de toate drepturile închirierii unui loc de parcare. Trebuie să fie anunțată Poliția Locală pentru a-i putea avertiza pe cei care ocupă locurile iar dacă se persist în această situație, bineînțeles, că pot apela la serviciul de ridicări.

Le mulțumesc constănțenilor pentru aceste idei și aș vrea să ne scrie pe adresa noastră de la Primărie și astfel să facem câteva întâlniri și să studiem dacă locațiile propuse de aceștia se și potrivesc pentru parcări subterane și supraterane și să vedem ce putem face. Da, empatizez cu tot ceea ce se întâmplă acolo. Este o problemă serioasă acolo”, ne-a declarat viceprimarul municipiului, Ionuț Rusu.

Video:

Citește și:

SCANDAL MONSTRU în FALEZĂ NORD din cauza NESIMȚIRII TURIȘTILOR! VIDEO

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am loc de parcare pe Pescarilor, in fata la Antena 1. Inchiriez cu Ora, convenabil. Ofer discount , in privat!
5
4
dar banii incasati le plac?solutia,parcari etajate!
6
0
nu mai stergeti comentariile ,ziaru
21
0
cand locuiesti langa plaja , vrei si vedere la mare vrei si liniste ,nu se poate ..ce voiati sa vina cu parcarea de acasa?
18
19
Pacat ca si ei se duc la munte si fac acelasi lucru
17
2
MO este preluat de la alti le pui stalpisori la fraieri dupa care ii arzi cu parcarea, o faci 100 pe zi si nici pulea nu mai vine in Mamaia sau Cta se duc toti in Navodari sau Costinesti, Venus, Neptun, bravo administratie, mai vedeti voi Primarie peste 7 generatii de acum incolo
27
3
Dati le foc
5
5
vreti taxe mici plm drumuri si slte kkturi dar da nu vina tutistii da i dreaq ca baniii lor nu s buni.....plm platesti 2 mil pe an impozit si vrei si pe mata si pe tactu dute dreaq de riveran din fakeza noed lada oamenii sa aduca bani
9
48
Pe locul meu nu mai parcheaza nimeni ca de nu v-o sug la toti gratis.
17
8
sa va iau cazanele sh in plua de tzaranoi coclitzy si infectzi!
20
11
Vad ca astia din faleza au voie sa puna bidoane, dar cand altii, din alte cartiere pun bidoane, ii critici repede. Cum e treaba, ia zi?
40
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468