REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Locuitorii din Gârliciu riscă să se îmbolnăvească din cauza munţilor de gunoaie!

Locuitorii din Gârliciu riscă să se îmbolnăvească din cauza munţilor de gunoaie!

Replica API 23 august 2018 | 20:21 757

Localitatea Gârliciu, acoperită un munte de gunoi!? Aflându-se la o distanță considerabilă de Constanța, având un primar aflat la al șaselea mandat, comunitatea din Gîrliciu riscă să se îmbolnăvească din cauza munților de gunoaie, iar riscul ca acestea să se înflitreze în pânza freatică este unul major. Cel puțin așa susține consilierul județean PNL, Bogdan Bola, care a sesizat autoritățile competente cu situația de la Gârliciu. A depus sesizări la Direcția de Sănătate Publică, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului și Garda de Mediu, iar aceasta din urmă a somat edilul să curețe mizeria. Nici obligat, Constantin Cimpoiașu nu a demarat acțiunea de igienizare a localității. Lipsa totală de interes a administrației publice, dublată de nepăsarea celor "de la județ", au dus la crearea unor situații alarmante, spune consilierul.

În urma sesizărilor depuse de Bogdan Bola pe 14 iunie a.c., cu privire la situația gunoaielor menajere și de grajd, care sufocă și înconjoară Comună Gîrliciu, Constanța, Comisariatul Județean Constanța al Gărzii de Mediu i-a dat dreptate consilierul și a somat primăria ca, până la data de 17 iulie a.c., să salubrizeze și să colecteze deșeurile din zonele menționate și să le predea către societăți autorizate. Bola spune că nu s-a mișcat nimic, până în acest moment. „În luna iunie, am depus la Diorecția de Sănătate Publică și la Protecția Consumatorului sesizări cu privire la situația de la Gârliciu. Cea din urmă nu mi-a dat nici un răspuns până acum, iar DSP a transmis situația la Agenția de Mediu. Aceasta a fost la fața locului, a văzut că problemele sunt reale. I s-a pus în vedere primarului să curețe mizeria. Luni, 20 ausust a.c., am fost iar acolo și totul era la fel“, a declarat, pentru Replica, Bogdan Bola.

„Comisarul Șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, celebrul Horia Constantinescu, nu-mi răspunde în termenul legal la o sesizare depusă la instituția pe care o conduce (adresa mea a fost depusă în 14.06.). Eu pot doar să îi promit că voi continuă sesizările până când va începe să mai lase live-urile pentru fani și pentru glorie personală și va începe să își facă treaba pentru care este plătit“, a mai spus Bola. „Am solicitat Protecției Consumatorilor să ia măsuri imediate privind locul de joacă din comună, arată că cel mai urât coșmar al oricărui părinte, plin de fecale de animale, sticle sparte, cuie și scânduri rupte“, a continuat consilierul. Oamenii din localitate s-au plâns politicianului că le este teamă să nu se îmbolnăvească, căci gunoiul s-ar putea înfiltra în pânza freatică.

„Mai mulți cetățeni cu care am discutat mi-au spus că apă nu mai poate fi băută de cele mai multe ori. Nu există coșuri de gunoi, decât în fața primăriei, groapă de gunoi nici atât, nu există contract cu nicio firmă de salubrizare, primarul ignorând total orice semnal de alarmă tras de cetățeni și de consilierii PNL“, a precizat Bogdan Bola. Nici drumurile din localitate nu sunt în regulă, spune politicianul. Sunt adevărate cratere, iar multe străzi sunt acoperite cu vegetația în care sunt ascunse animale moarte. „Nu poți merge cu mașina prin Gârliciu decât până la primărie. Trebuie să mergi pe jos. Îi duce cu vorba pe cetățeni că se vor asfalta străzile atunci când se va băga canalizare. Sunt străzi acoperite, efectiv, de vegetația care ascunde animale moarte și gunoaie din gospodării“, a conchis Bogdan Bola, însă nu înainte de a anunța că va mai face o sesizare la Garda de Mediu, solicitând amendarea primarului Constantin Cimpoiașu, pentru nerespectarea legii. Am încercat să obținem și noi un punct de vedere de la Constantin Cimpoiașu, însă acesta nu a putut fi contactat.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...un sat de idioti in frunte cu idiotul suprem-primarul.
0
0
Tot ce a-ti punctat este adevarat.Strazile sunt adevarate cratere.Rupi masina,nici cu caruta nu este posibil,cu picioru pentru cei mai in varsta este jaaallee.Acest om trebuie cercetat pentru cele 6 mandate Comparatie cu Saraiu la distanta de 8km.
0
0
sa faca plangere la parchet pentru ca li se pune viata in pericol, asa se vor demara cercetari mari
1
0
Dupa ce au votat ca oile acelasi primar timp de sase mandate.s-au rrezit ca le pute gunoiul si s-au facut ditai muntii de gunoi!Pai isi cam merita soarta!Votati-l in continuare si depozitati gunoiul in preajma localitatii pana va acopera cu totul!
2
1
Poate sta linistit atat timp cat trimite birul la sefii mari. Ce porcarie
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218