REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

LOCUITORII din PENINSULĂ răsuflă UȘURAȚI că NU mai au regulament! Video

LOCUITORII din PENINSULĂ răsuflă UȘURAȚI că NU mai au regulament! Video

Replica API 17 decembrie 2021 | 00:38 3132

Acum câteva zile a avut loc un protest în fața barierei de acces pentru accesul în Peninsulă. Problema a pornit încă din luna noiembrie, a acestui an, când s-a aprobat regulamentul de acces în zonă. Iată că locuitorii de acolo nu au stat cu mâinile în sân și și-au exprimat nemulțumirile prin mai multe moduri. Unul dintre acestea a fost urmat și de o cerere de suspendare a Hotărârii Consiliului Local, depusă de către locuitorii din zona peninsulei în instanță. Iată că marți, 15 decembrie, Tribunalul Constanța s-a pronunțat, iar barierele de acces au fost ridicate, întrucât regulamentul a fost suspendat. Menționăm că decizia este una executorie, dar nu și definitivă, astfel că barierele se pot pune oricând înapoi. Astfel, reporterii Replica au fost joi, 16 decembrie la fața locului pentru a lua pulsul zonei.

Pe data de 15 noiembrie, Primăria Constanța a montat bariere în Zona Peninsulară, urmare a măsurilor stabilite în noul regulament de acces, votat de către consilierii locali. Dar iată că acest lucru nu a durat o veșnicie, întrucât, barierele au fost ridicate, iar șoferii au putut să își reia activitatea în Peninsulă.

Regulamentul de acces în peninsulă a fost SUSPENDAT!

Marți, 15 decembrie, Tribunalul Constanța s-a pronunțat în dosarul în care locuitorii au solicitat suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară. Magistrații au admis cererea reclamanților și au dispus suspendarea acestuia. Decizia este executorie, dar nu definitivă.

(foto de zilele trecute, când regulamentul de acces era în vigoare)

Detalii de la fața locului

Reporterii au fost la fața locului și au discutat cu cei prezenți acolo, joi 16 decembrie, pentru a lua pulsul zonei.

„Nu cunosc prea multe detalii despre asta, deoarece nu am prea multe zile aici, însă ce pot spune este că a fost scandal mare și haos în ceea ce privește barierele, lumea fiind nemulțumită că nu mai au acces la casele lor. O problemă a fost și pentru taxiuri, ori furnizori. Cu toate acestea, până la urmă s-a ajuns la o înțelegere, iar accesul celor care aveau neapărată nevoie în peninsulă, a fost permis.”, a declarat un agent de pază de la bariera din Peninsulă.

Menționăm că barierele erau desființate, accesul fiind liber tuturor autovehiculelor. Se pare că momentan haosul s-a stins, însă rămâne de văzut ce se v-a întâmpla după ce decizia instanței v-a rămâne definitivă.

Se demontau panourile

HOTĂRÂREA TRIBUNALULUI CONSTANȚA!

”HOT. Admite cererea de suspendare a Hotărârii Consiliului Local Constanţa nr. 294/31.08.2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa, formulată de catre reclamanţii PAROHIA „SFÂNTUL ANTON DE PADOVA”, BELCIN ADRIAN, BELCIN MĂDĂLINA FELICIA, STAETU STELIAN, STAETU ELENA, BOLOHAN MIHAI, BOLOHAN DANIELA ANILORI, IORDĂCHESCU SILVIU DRAGOŞ, IORDĂCHESCU ADRIAN, CRĂCIUN GHEORGHE, GHIŢOI DANIELA, ANGHELINA RADU-CODRUŢ, VALSAMOS OVIDIU, VALSAMOS ATANASE TEOHARI, VALSAMOS LIDIA, CAP-BUN FĂNEL, CAP-BUN MARINA, STAMATESCU MIHAELA, STAMATESCU DENIS-GABRIEL, STAETU MIHAELA ALINA, TILICI SERGIU CONSTANTIN, TILICI ANDREEA GEORGIANA, în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL CONSTANŢA. Admite cererile de intervenţie accesorie formulate de catre intervenienţii PAROHIA “SFÂNTUL NICOLAE VECHI”, GHEORGHE DUMITRU, GHEORGHE DANIELA, TIPA VASILE, TIPA FELICIA AURORA, ROTARU VASILE DAN, ROTARU ELENA, DUMITRANA ROMULUS, DUMITRANA LAURA, MUNTEANU MICHAEL COSTIN, STRĂINU CONSTANTIN, MIHAI LUCIAN, PETCU LOUISA MIHAELA, PETCU SILVIU, VIŞAN ROXANA-CRISTINA, VIŞINOAIA MARIUS şi VIŞINOAIA ALEXANDRA-MIHAELA. Dispune suspendarea Hotărârii Consiliului Local Constanţa nr. 294/31.08.2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa, până la soluţionarea fondului cauzei. Obligă pârâtul CONSILIUL LOCAL CONSTANŢA la plata către intervenientul MIHAI LUCIAN a cheltuielilor de judecată în sumă de 1000 lei (onorariu avocat). Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţată în data de 15.12.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei”.

Video:

C.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa ce ca sunteti praf la reportaje, mai taiati si comentariile
5
0
ti se potriveste numele ales, ca atat ai si iq-ul...
9
0
vor ca in jungla fara regulament fiecare sa faca ce vrea cam asta este constanteanul de rand
4
11
Unde ati gasit-o fratica pe lesinata asta?
10
1
Nu disperati, ca geamirache va coace alt regulament.
12
1
Buna ziua. La revedere.
9
1
Nu scapati pana nu infunda puscaria cei vinovati de furtul banului public facand o lucrare de modernizare a carosabilului, la misto
15
1
wahahahahaha ce reportaje de kkt oare chiar e nevoie???
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468