REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Locuitorii din VIILE NOI mai au de AŞTEPTAT până vor VEDEA ASFALT pe străzi

Locuitorii din VIILE NOI mai au de AŞTEPTAT până vor VEDEA ASFALT pe străzi

Replica API 21 ianuarie 2021 | 13:38 2075

Cea mai arzătoare problemă pe care o au locuitorii din Viile Noi, în această perioadă, este legată de lipsa asfaltului pe străzile din cartier. În această situaţie se regăseşte zilele acestea şi strada Prelungirea Câmpinei, cetăţenii cerând cu disperare modernizarea infrastructurii.

În 2021, străzile sunt încă neasfaltate

Zeci de străzi din cartierele Constanţei sunt încă neasfaltate, deşi ne aflăm în anul 2021. Cartiere întregi trăiesc ca la sat, fără utilităţi şi infrastructură modernă. Locuitorii de pe strada Prelungirea Câmpinei din cartierul Viile Noi încă aşteaptă o schimbare. Aceştia cer asfaltarea străzii care acum arată dezastruos. “În fiecare sezon rece, când ploua, când e umezeală, după fiecare ninsoare, strada pare a fi desprinsă dintr-o zonă de câmp, nu din mijlocul oraşului Constanţa. Suntem în 2021 şi încă nu avem asfalt”, a precizat Daniel, locuitor în zona cu pricina.

Ce spune primarul Constanţei

Vergil Chiţac, primarul oraşului Constanţa a explicat că părți rezidențiale importante din oraş sunt în această situaţie. “Oamenii au cheltuit o mulțime de bani și și-au construit case frumoase, când ies din ele intră în Evul Mediu...în noroaie până la gleznă. Au fost emise Autorizații de Construcție fără să se țină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri, fără să fie trasat un aliniament. Practic domeniul public care ar trebui să fie strada și trotuarele au acum forme geometrice complet neregulate. Nicidecum nu se poate construi drum pe acolo...nu se respectă nici o regulă”, a mai explicat primarul în legătură cu situaţia critică din cartierele constănţene.

Citeşte şi:

Locuitorii din VIILE NOI s-au SĂTURAT să TRĂIASCĂ ca la ŢARĂ

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnule Primar, Eu locuiesc pe acrasta strada din anul 1970. Am speram ca dvoastra puteti rezolva aceasta problema. Minciuni am mai auzit
0
0
Iar mancati cacat cu polonicu? Acelasi articol ca cel de pe 6 ianuarie. Alea 3 aleei de acolo sunt asa de 20 de ani!! Cand era idolul vostru raducu mazare va incantati ca prostii la parade si pomana,atunci nu mai era problema cu strazile neasfaltate?
3
2
Domnule Primar, Nu e vina celor care au construit. Este vina autoritatilor, de la cel care dat acceptul sa se inregistreze cadastrul si nu a aratat ca se suprapune cu strada Primariei pana la cel care a verificat dosarul si a dat avizul de constructie. Daca in zona e voie sa construiesti asta e, nu astepti zeci de ani pana cand Primaria isi face treaba: strazi, apa, canalizare, curent electric. La fel este peste tot la periferie, se construieste fara ca Primaria sa vina cu ce trebuie conform legii. Poate dvs veti schimba sistemul; asa ati promis, dar tare imi e ca nu.
0
0
Ca sa merite conditii moderne oamenii ar trebui sa respecte comunitatea ,si regulile de urbanism ,In imagine se vad case construite linga o strada superingusta.Asfaltata saunu aceasta va fi o strada de Evul Mediu.,inghesuita in care nu vei putea respira de cite masini vor fi...Pot merge 2 tineri intr o plimbare pe astfel de strada?Pare un culoar de puscarie..Primaria trebuie sa deseneze strazi moderne , nu sa vina cu roaba de bitum
1
0
Domnule Primar, trebuie sa va aplecati asupra problemelor oamenilor. Fagadau a vorbit mult si a facut putin. Nu-l urmati. Bani sunt cu duiumul, ambitie si perseverenta sa fie.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108