REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 24 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6770
18.8° Constanța Luni, 24 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6770
 

LOCUL de JOACĂ de pe strada BRIZEI va fi REABILITAT de PRIMĂRIE

LOCUL de JOACĂ de pe strada BRIZEI va fi REABILITAT de PRIMĂRIE

Replica API 14 iulie 2021 | 16:50 1331

Printre multe alte proiecte, Primăria Constanța a demarat procedurile și pentru începerea lucrărilor la două locuri de joacă din municipiu. Unul dintre acestea este cel de pe strada Brizei, din zona blocurilor OB, ce a fost adus de mai multe ori în atenția municipalității de către locuitorii din zonă. Până la acest moment, Constanța are 41 de locuri de joacă reabilitate, la standarde europene.

Primăria Constanța a demarat procedurile pentru reabilitarea a două locuri de joacă din municipiu. În acest sens au fost emise două certificate de urbanism în data de 12 iulie a.c., pentru demararea lucrărilor. Astfel, vor intra în reabilitare locurile de joacă situate pe aleea Alexandru Gherghel, bloc DE22 și cel de pe strada Brizei, zona blocurilor OB. Certificatele sunt valabile 12 luni.

Vă reamintim faptul că locuitorii zonei Poarta 6 s-au plâns de nenumărate ori de starea jalnică a locului de joacă de pe strada Brizei.

Peste 40 de locuri de joacă, reabilitate

În municipiul Constanța, până în prezent, au fost reabilitate 41 de locuri de joacă, 25 în 2019 și 16 în 2020. Astfel, în spațiile destinate copiilor au fost montate module și echipamente moderne și au fost reparate unele elemente de joacă vechi ce prezentau defecțiuni mici. De asemenea, nisipul a fost înlocuit cu un covor de cauciuc antitraumă, multistrat. Grosimea fiecăruia este dată de înălțimea elementelor de joacă. Astfel, dacă toboganul, spre exemplu, are o înălțime de maximum 2 metri, atunci stratul destinat atenuării șocurilor va avea o grosime de 28 mm. Așa se face că la spațiile de joacă la care s-a lucrat a fost turnat un strat de 30 mm, la care s-a mai adăugat un strat de uzură de 20 mm, format din glanule reciclate, frumos colorate cu care au fost realizate diferite desene. Acesta este un sistem permeabil, care nu creează praf și care este creat pentru ca cei mici să se poată juca în siguranță.

Primăria se ocupă și de cele deja reabilitate

Echipele Primăriei se ocupă și de întreținerea locurilor de joacă ce au fost reabilitate în anii trecuți și care au fost vandalizate ori care s-au deteriorat. De asemenea, echipele au intervenit pentru reparații curente și la spațiile de joacă ce nu au intrat încă în reabilitare capitală, pentru a menține echipamentele existente în condiții optime până când acestea vor fi cuprinse în programul de modernizare al municipalității.

Citește și:

Locul de JOACĂ din POARTA 6, REABILITAT în BĂTAIE de JOC

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu se amenajeaza terenul de pe malul portului. In spatele ANL.
0
0
Inspectorii primariei sunt platiti degeaba. Pe Brizei gardul viu depaseste et 1.In spatele OB5. Si nu numai acolo.
0
0
Tomis Plus e proiect imobiliar privat, de ce sa bage bani de la bugetul local in afacerea alora?
4
1
In Tomis Nord,pe strada Cismelei cand reamenajati locul de joaca?Candva a fost un parc de joaca cu leagane ,balansoare,tobogane,banci ,care au fost luate,pt.a aduce altele in loc.Au fost aduse niste banci si atat.Asteptam sa se amenajeje locul de joaca!
4
0
In Tomis Plus cand amenajati un loc de joaca corespunzator ?????????? In cartier sunt foarte multi copii care nu au unde se juca.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
41394763044
5/49
27402873311
joker
13628161016