REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

LOVITURĂ TERIBILĂ pentru Victor Maxim! De ce nu-l mai lasă Primăria Constanţa să organizeze Revelion 2018 şi i-a făcut şi plângere penală!

LOVITURĂ TERIBILĂ pentru Victor Maxim! De ce nu-l mai lasă Primăria Constanţa să organizeze Revelion 2018 şi i-a făcut şi plângere penală!

Replica API 16 decembrie 2017 | 00:51 1152

Documente justificative date pe mâna procurorilor?!

Documente justificative date pe mâna procurorilor?!

Victor Maxim (sursa foto Facebook)

A fost frenezie în tot judeţul când Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean au anunţat că alocă fonduri generoase pentru organizarea unor evenimente cultural-artistice şi sportive. Asociaţii care mai de care s-au înghesuit să depună proiecte. Cei selectaţi s-au ocupat de organizarea unor evenimente precum Festivalul Iernii ori a Revelionului în Piaţa Ovidiu. Anul trecut, Primăria Constanţa a pus la bătaie 500.000 de mii de lei. La o sumă atât de generoasă, se presupunea că şi momentele de distracţie în Piaţa Ovidiu vor fi pe măsură, cu artişti de renume, cu scenă impunătoare şi cu focuri de artifcii.

Evenimentul a fost o reuşită, având în vedere numărul de participanţi, însă s-au justificat banii daţi? Organizatorul s-a plâns că suma nu a fost chiar atât de mare, prin prisma onorariilor cerute de artiştii în vogă, dar şi de faptul că se plăteşte în tranşe. La rândul lui, organizatorul are de dat bani către terţi – artiştii contractaţi, firma care i-a închiriat scena etc. Dar, una peste alta, este bine că nu a trebuit să vină cu bani de acasă, iar ulterior să fie nevoit să îi recupereze.

Pe de altă parte, pe parcursul efectuării plăţilor, primăria a verificat şi dacă cele asumate în proiect de către organizator au fost respectate. Şi, surpriză! Organizatorul, un tânăr cu o asociaţie care părea să aibă un cuvânt de spus în domeniul organizării de evenimente, nu a înţeles că nu poţi jongla cu banul public. Cel puţin asta au concluzionat cei care au verificat documentele justificative puse la dispoziţie după organizarea Revelionului 2017, iar de aici încolo au fost sesizate şi alte organe abilitate să analizeze dacă nu cumva a fost încălcată legea!

Ce promitea Maxim anul trecut

Anul trecut, la procedura de selecţie şi evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă în vederea organizării şi derulării evenimentului Revelion 2017 au depus proiecte Asociaţia Descoperă Constanţa şi Asociaţia Clubul Isis. Competiţia a fost adjudecată de Asociaţia Descoperă Constanţa, în schimbul sumei de 416.500 lei TVA inclus. Iată cum prezenta Victor Maxim (reprezentantul asociaţiei mai sus pomenite) evenimentul:

„Avem patru tone de artificii – dublu faţă de anul trecut. Constănţenii vor asista la un spectacol de muzică, lumină şi culoare pe cer. Sunt artificii de gradul 3 şi 4, adică tot ceea ce vedem la evenimentele din marile capitale ale lumii. Show-ul cu artificii va fi precedat de 10 minute de lasere şi proiecţii pe clădirea Muzeului de Istorie Naţională”. Acelaşi Victor Maxim mai promitea o scenă de 120 metri pătraţi şi o înălţime de aproape zece metri, două Space Canons – tunuri de lumină care te vor duce cu gândul la cerul luminat din filmele cu Batman etc., etc.

Primăria, în litigiu cu Asociaţia Descoperă Constanţa!

Ajungem însă în luna decembrie a anului 2017. Primăria Constanţa, care între timp a pus la cale reeditarea Revelionului în Piaţa Ovidiu, anunţă că şi de data aceasta câştigător este… Victor Maxim! Mai exact, pentru organizarea Revelion 2018, au depus proiecte Asociaţia Best Events şi Asociaţia Descoperă Constanţa. Suma pusă la bătaie: de 600.000 de lei inclusiv TVA.

În urmă cu câteva zile însă, stupoare! Deşi Maxim fusese desemnat şi de data aceasta câştigător, reprezentanţii Primăriei Constanţa au revenit, precizând: „Din cauza unor probleme juridice cauzate anul trecut, când nu s-au respectat toate angajamentele din contract, Asociaţia Descoperă Constanţa a fost descalificată şi a fost reanalizată oferta Best Events, în final fiind atribuit proiectul acestei asociaţii”.

Ce înseamnă probleme juridice? Conform surselor noastre, urma ca pentru Revelionul de anul trecut să fie achitată ultima tranşă de bani (30% din suma totală, adică peste 120.000 de lei), moment în care s-a constatat că anumite documente justificative depuse de Victor Maxim nu ar corespunde realităţii! Prin urmare, Compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei Constanţa se va adresa instanţei, dar totodată vor fi date pe mâna procurorilor, pentru verificare, şi actele care ridică suspiciuni.

Alte surse din cadrul primăriei ne-au declarat că: "A fost depusă o plângere penală împotriva Asociaţieii Descoperă Constanţa. A depus un extras de cont falsificat".

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pigmeu infect si chelios! S-o futem toti pe ma-ta! Numa’ tepe ai dat cu pipãlmedia si afisele tale din lift!! m**e, multa m**e
0
0
Si uite ca suntem in 2019 iar aceasta stire manipulatoare, platita pentru defaimare si dezonorare publica este un Fake News! Evenimentul a fost platit integral de catre primarie, Asociatia Descopera Constanta a platit furnizorii integral. Nu credeti chiar tot ce cititi in presa. Uneori si jurnalistii au vendete personale si gresesc pripindu-se aruncand vorbe. Va multumesc!
2
0
Gresit.dupa parerea mea,sint multi comentatori care ar face sex oral cu mama ta.
2
1
printre comentatori se afla un frustrat a cariu nevasta a fost fututa de vreun machidon.
1
2
Vrea sa fure bani si nu s a inteles la pret . Faceti fabrici si spitale
1
1
natie de imputiti cu branza intre dinti
6
1
Asa e porecla lui, dadea parandarat
4
2
Reparati Cazinoul, mozaicul, stadionul, terminati cu aruncatul banilor pe prostii.
8
1
PARTAR ESTE SIGUR DAR DUPA NUME PARE A FI LIPOVEAN ORICUM TOT JAGOS ESTE MWWWWUIUTA
7
0
Baiatul asta e praf. Daca pui gandurile lui in capul unui caine, ala turbeaza instantaneu. Evitati sa lucrati cu el. Sa nu mai spun ca a dat bani alora de la Forbes ca sa scrie cum lipea el afise prin lifturi. Unii se intreaba cine organizeaza activitati de rahat gen "Cercul Verde" pe iarba din Tabacarie. Ei, bine, asta e.
8
0
Natie de make
12
1
Acest maxim un machidon gay
15
2
Este un romanas 100% si la fel de spurcat precum esti tu
3
15
Poponarul asta notoriu asa a facut mereu, pana acum nu a stiut nimeni?
16
0
Acest tanar trebuie sa stir ca nimeni nu e mai presus de lege...si mai devreme sau mai tarziu faptele penale se pedepsesc! Rusine!
14
0
Acest gunoi MAXIM a dat tepe prin toata tara! La puscarie cu acest dezaxat
19
0
Saracul machedon.are brinza printre dinti.urita natie
17
1
Un excroc .....
20
0
Prietenia cu Fagadau, costa! Maxim!
25
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920