REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Luare de ostatici într-o cafenea din Olanda. Sute de persoane au fost evacuate! Video

Luare de ostatici într-o cafenea din Olanda. Sute de persoane au fost evacuate! Video

Virgil STOIAN 30 martie 2024 | 13:07 1988

Mai multe persoane au fost luate ostatice într-o cafenea din orașul olandez Ede, iar autoritățile nu știu deocamdată dacă au de-a face cu un incident terorist.  Un bărbat ar fi intrat în cafenea la ora închiderii cu arme și explozibili asupra lui și a amenințat că va arunca locul în aer, scrie De Telegraaf.

Luare de ostatici intr-o cafenea din Olanda. Sute de persoane au fost evacuate! Videoimagini de la fața locului

Proprietarul cafenelei a confirmat pentru De Telegraaf că angajații săi sunt în prezent ținuți ostatici. Potrivit acestuia, nu a existat niciun conflict cu vreo persoană înainte de incident.

Proprietarul a adăugat că este foarte afectat de situație și nu vrea să mai spună nimic, pentru siguranța personalului său.

Un număr necunoscut de persoane au fost luate ostatice sâmbătă dimineața într-o populară cafenea din orașul olandez Ede, dar autoritățile nu au până acum vreo informație că ar fi vorba despre un atac terorist, scrie NOS.

Centrul orașului a fost blocat, magazinele au fost închise, iar poliția a evacuat toate persoanele aflate în 150 de locuințe din vecinătatea cafenelei.

De asemenea, traficul feroviar între Barneveld-Zuid și Ede-Wageningen a fost oprit.

Poliția olandeză a precizat că nu are niciun indiciu asupra unui atentat terorist, dar că în acest moment ”sunt mai multe întrebări decât răspunsuri”.

”Acest lucru este șocant”

Proprietarul unei cafenele din apropiere spune că și-a părăsit localul alături de personalul său în jurul orei 5:15. "Apoi, personalul meu a fost oprit și percheziționat de poliție. Acest lucru este șocant și de fapt nu se întâmplă niciodată. Poate că atunci a fost deja primit primul raport", a spus el pentru NOS.

În sistemul P2000, cu care camerele de control apelează la serviciile de urgență, datele publice arată că poliția a fost chemată la Café Petticoat în jurul orei 6:30. Nu este clar dacă înainte a existat o situație amenințătoare.
Istoricul atacurilor teroriste din Olanda

Olanda a cunoscut o serie de atentate şi de comploturi teroriste, însă nu la scara celor din alte ţări europene, precum Franţa sau Regatul Unit.

În 2019, ţara a fost îndoliată de un atac cu focuri de armă într-un tramvai din oraşul Utrecht, atac care a făcut patru morţi. Un bărbat de origine turcă, identificat drept Gokem Tanis, a mărturisit ulterior că a avut o motivaţie teroristă pentru acest atac, care a dus la încercuirea celui de-al patrulea cel mai mare oraş al ţării.

Tot în 2019, poliţia olandeză a inculpat doi jihadişti care ar fi plănuit un atentat terorist ce implica intervenţia de kamikaze şi de maşini-capcană.

În 2004, cineastul olandez Theo van Gogh a fost asasinat la Amsterdam de un bărbat cu legături cu o reţea teroristă islamistă olandeză.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În următorii 10-20 de ani, multe țări din vestul Europei vor deveni niște rahaturi islamice insuportabile, distruse de imigrația ilegală, crime și violuri, în timp ce Polonia și r*mânia vor continua să prospere și multe occidentalii vor dori să se mute acolo.
3
0
Adica ce vrei sa spui ca romanii sunt cei mai buni imigranti fugari?
0
2
adevarul e k de vreo 20 de ani si in, nl,fr ,be, de , au primit milioane de emigranti in special din africa, si arabi, sa..lucreze..si au incercat sa i integreze, nu au selectat pe cine merita sa stea la ei si care sa i deporteze, si asta e alta gresala, inainte nu primeau de ai nostrii , nu prea ne iubeau..aia au alta mentalitate si obiceiuri, si o cam merita.,
6
1
Pentru Gunoiul de sub mine, se pise pe tine olandezii si te considera imigrant…Dupa cum latri e clar ca esti unul din miile de parnaiasi de prin puscarii care stau in custi ca javrele
4
15
Au venit din tarile lor musulmane uitate de Dumnezeu unde nici Allahu' lor nu ii iubeste si se apuca sa omoare crestini ca altceva nu stiu sa faca GUNOAIELE ASTEA ISLAMISTE! Europa ALBA SI CRESTINA!!!
22
2
Bai sergey e mai bine comunismu, ma uit la ukrainieni cum au venit flamanzi din comunism si stau la cerseala. Lipovean braconier ai curentat cu bateria si 3 canluri pestele din delta pana halesti mormoloci de broasca acuma hahaha
10
3
Pai eu vreau sa ma duc in Olanda sa eliberez ostaticii hahaha
3
2
A-ți vrut vestul, civilizația occidentala. La noi e începutul și s-au cam saturat romanii.
8
8
Stati linistiti. E fumat baiatul dsi se crede in filme cu Bruzleac. Multumesc
5
1
Aia islamistii au cojones si isi sacrifica viata pentru un ideal sau ceva. Comunistii acceptau de buna voie sa linga cu.ruri ca sa traiasca sclavi toata viata fara vreun ideal sau caracter numai pentru haleala sa haleasca. Mai aveam putin si ajungeam ca Coreea de Nord. Copia-sem si osanale de acolo…
8
9
Stati liniștiți, nu este un atac terorist, este un musulman cu probleme psihice.
17
2
Afara cu toti ciorditorii si spagarii magioti. Pe timpul cizmarului toti comunistii il lingeau in c.ur pe Ceausescu ca sa nu munceasca si sa fure sa santajeze spagi. Javrelor
10
6
Afara cu Islamul din Europa, religie toxica si distrugatoare!
22
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272