REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Lucrări din 2013 la restaurantul Modern: Patronul încearcă să intre în legalitate, Primăria cere desfiinţarea

Lucrări din 2013 la restaurantul Modern: Patronul încearcă să intre în legalitate, Primăria cere desfiinţarea

Replica API 17 aprilie 2019 | 00:00 328

În timp ce Primăria Constanţa încearcă să obţină autorizaţia pentru desfiinţarea lucrărilor realizate la restaurant Modern (New Bizant) din Mamaia fără autorizaţie, reprezentanţii societăţii care administrează unitatea încearcă să intre în legalitate. SC Modern Caracatita SRL, deţinută de Cupedim Ecrem şi Aristotel Cazacu, a solicitat certificatul de urbanism pentru intrare în legalitate. Care a fost răspunsul administraţiei locale?

SC Modern Caracatiza SRL, deţinută de Aristotel Cazacu a executat, în urmă cu 5 ani, lucrări de renovare în cadrul restaurantului. În 2016, Corpul de Control al Primăriei a demarat o inspecţie la unitatea în cauză, şi a constatat lucrări fără autorizaţie, lucrările constând în schimbarea tâmplăriei, iar doi ani mai târziu Primăria Constanţa a solicitat la Judecătoria Constanţa, pe 20 decembrie 2018, permisiune pentru desfiinţare lucrări. Termen în dosar a fost stabilit pentru 23 mai a.c. Între timp, societatea încearcă să intre în legalitate.

Concret, potrivit reprezentanţilor societăţii, lucrările au avut loc în 2013, potrivit patronului Curpedim Ecrem. În urma unui control efectuat de primarul de pe vremea aceea, Radu Mazăre, acesta a cerut patronilor restaurantului Modern schimbarea tâmplăriei, care era destul de veche, din fier, şi o mână de văr. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Numai că, trei ani mai târziu, mai exact în 2016, Primăria Constanţa i-a cerut desfiinţarea lucrărilor, iar în acest sens a deschis acţiune în instanţă, în decembrie 2018, cu termen pe 23 mai a.c.. Curpedim Ecrem speră că va soluţiona această problemă în favoara sa. „SC Modern Caratiţa cu 1001 de probleme. Vrem să ne extindem, să construim şi un hotel, însă suntem în litigiu cu terenul, şi pânăa tunci, nu putem face nimic” a spus patronul resturantului.

Primăria Constanţa nu a dat certificatul de urbanism deoarece, conform potrivit reglementarilor art. 56.1 al legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, nu pot fi inițiate şi aprobate documentații de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizație de construire sau care nu respectă prevederile autorizației de construire.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce de autorizatii le mai dadea Mazare ! Ptr. el nu conta art. 56.1 al legii nr. 350-2001 ! Mai faceti-i un dosar ....
1
1
Restaurantul Modern e construit inainte ca stramosii multor cititori ai acestui ziar sa se fi aciuat in Constanta. Cand schimbi "tamplaria", adica geamurile nu stiu ce mare autorizatie poti obtine. Adevarul este ca Babai, propietarul acelei parti de local, are ceva logica tatareasca, si cine stie ce a facut in trecut, nu cred ca de la geamuri i se trage.
3
0
La puscarie. Au asteptat sa vina PNL si sa faca manglele. Unde sunt debilii USRisti? De ce nu fac manifestatii? Sa fie redat spatiul verde! Tac ca cacatii in gunoi. Au de incasat. Muie usr.muie pnl.
4
2
Nume predestinat. Caracatitza srl
5
0
Cum adica tu ca autoritate locala nu ai voie sa darami o condtructie ridicata fara autorizatie? Pai atunci ce nevoie mai au oameni de autorizatie de constructie?construiesc si mai tarziu cand or avea timp obtin si rahatul ala de hartie.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272