REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Lucrări ilegale. Un constănțean este obligat de judecători să-și demoleze balconul

Lucrări ilegale. Un constănțean este obligat de judecători să-și demoleze balconul

Replica API 18 martie 2019 | 00:00 1819

A vrut să fenteze legea, dar nu i-a reușit! Un constănțean este obligat de instanță să-și demoleze balconul pe care l-a construit în baza unei autorizații pe care nu a respectat-o. Are termen trei luni să aducă imobilul la stadiul inițial. M. C. din Constanța a obținut o autorizație de construire, în 2015, pentru amenajări interioare apartament fără afectarea gurilor de aerisire, construire și închidere balcon la parter, lățimea între 1-1,5 m, fără acces exterior. Astfel, conform autorizației, constănțeanu a primit avizul pentru extinderea balconului existent în dreptul camerei de zi, spargerea parapetului de bca al ferestrei de la camera de zi pentru realizarea accesului, refacerea finisajelor interioare şi exterioare deteriorate. Numai că, bărbatul nu a respectat avizul așa că, în urma unui control al Poliției Locale, s-a dispus desființarea lucrărilor. Constănțeanu nu s-a resemnat!

Inspectorii din cadrul Poliției Locale a Primăriei Constanța au realizat un control operativ și inopinat la imobilul situat pe bulevardul Lăpușneanu, aparținând lu M.C. Aceștia au constat că proprietarul a realizat lucrări fară a respecta autorizație de construire nr 1335/2015 și a documentației tehnice aferente, realizând următoarele lucrări: extindere balcon pe lățimea acestuia cu aproximativ 50cm față de dimensiunea menționată de documentația tehnică, respectiv 1,5 m; subdimensionarea balconului pe lungimea acestuia cu aproximativ 50cm față de dimensiunea menționată în documentația tehnică, respectiv 8,3 m și prinderea acoperișului balconului deasupra planșeului dintre parter și etajul I cu aproximativ 20 cm mai sus de înălțimea prevăzută în documentația tehnică, reținându-se în sarcina acestia săvârșirea faptei prevăzute de art. 26 alin.1 lit.b din Legea nr. 50/1991 și dispunându-se sancționarea cu amendă în cuantum de 1500 lei. S-a dispus sistarea lucrării, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, iar în caz contrar aducerea imobilului la starea inițială.

Nu s-a întâmplat acest lucru, fapt pentru care a fost depusă acțiune în instanță, prin intermediul căreia s-a solicitat autorizarea desființării lucrărilor. Instanța a admis acțiunea, pe fond, însă proprietarul imobiului a efectuat recurs. Joi, 14 martie, Tribunalul i-a respins apelul. ”Admite cererea formulată de reclamantul primarul municipiului Constanța, în contradictoriu cu pârâtul C.M.. Obligă pârâtul la desfiinţarea lucrărilor de construcţii pe care le-a realizat în mod nelegal la imobilul situat în Constanţa, strada B-dul Alexandru Lăpuşneanu, constând în „extindere balcon pe lăţimea acestuia cu aproximativ 50 cm faţă de dimensiunea menţionată în documentaţia tehnică, respectiv 1,5 m; 2) subdimensionarea balconului pe lungimea acestuia cu aproximativ 50 cm faţă de dimensiunea mentionată în documentaţia tehnică, respectiv 8,3 m; 3) prinderea acoperişului balconului deasupra planşeului dintre parter şi etajul 1 cu aproximativ 20 cm mai sus de înălţimea prevăzută în documentaţia tehnică” , în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în minuta instanței.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nimeni nu spune ca au gresit judecajori in cazul asta.Toata lumea ii critica pentru ca ei vad ilegalitatile marunte dar nu vad faptele grave.Ca sa intelegi:tot furt e daca furi 10 lei sau daca furi 1000000 dar nu e tot aia.
0
0
Numai la tuzla primarul se face ca ploua la constructiile ridicate ilegal si au hotarare de demolare
2
0
Blocul lui Galani are autorizatie ? Blocul de pe strada Portitei colt cu strada Frunzelor, la fel. Si ? Inca e in picioare. De ce ? A fost judecatorul in concediu ? Cand va spun ca legeae doar pentru plebe!
7
0
Pt Mike... Fagadau nu este roman nici antiroman este machidon si asta spune tot.
5
1
Sarumana domnule judecator si multa sanatate si la cat mai multe blocuri construite ilegal daramate . Va rugam Salvatine de impostorii de acesti asa zisi antreprenori imobiliari care nu respecta nimic
6
2
vezi ca blocul de pe ferdinand e al turcilor de la solid house...asa ca nu mai manca kkt
2
0
Ce masuri iau auturitatile pt nerespectarea autorizatiilor in Navodari,Mamaia Nord:dupa realizarea receptiei ,spatiile destinate locurilor de parcare din imobil capata alta destinatie decat ce era prevazut si obligatoriu?
3
0
Acest Fagadau este roman sau antiroman? Inreb pentru ca nu sunt din Constanta dar,am auzit ca face ,numai, ce vor cei din muntii Pindului
11
2
O fi intrat cu balconul pe spatiul viitorului Spital Regional!Vigilenti pana la Dumnezeu,cred ca i- a facut cineva vreo sesizare.Nu aprob incalcarea legii,dar daca vrem sa fim mai catolici decat Papa,hai sa utilizam acelasi standard pentru toti,sa nu fie unii mai egali decat altii!
9
0
Primaria Constanta e o agentie imobiliara makidoneasca. Romanii sunt aspru pedepsiti pentru nereguli. in schimb makidonimea fura terenuri si construiesc ilegal fara probleme
27
0
In mamaia nord numai vede nimeni cum construiec boschetari bloc langa bloc si toate aruncate aiurea , de la un balcon nu prea ai ce spaga sa iei de la bloc dupa bloc iti umpli buzunarele mancameati pula de cacati ordinari
18
1
Ce vigilenta este primaria poulii la rahaturi de astea!!! Dar blocurile ridicate in totalitate fara autorizatie si alte magarii de genul acesta???? Pe astea cand le vad handicapatii din primarie??
23
1
Foarte bine , sa se mai respecte si legea . Bine ca nu a incercat sa construiasca un balcon de 100 mp
4
2
pt un balcon s-a putut da sa se demoleze dar cipanii care fac bloc linga bloc cum e cel de la statia republica nu .prosti vor fi cei care cumpara apartament cu vedere la 1 m de balconul vecinului
23
2
Asta inseamna sa fii judecator capabil sa respecti legea pina la virgula ce vine dupa virgula maruntisurile adica se pedepsesc,la ce e in fata virgulei nu te bagi ca sa nu ai problene.Nu conteaza ca te injura toata lumea ce conteaza e o viata linistita la caldurica si cu banutu in buzunar.
10
0
Sa se-nvete minte ! Asta se intampla pentru ca nu a dat spaga ! Fagadau futu-ti mortii ma-tii de ce nu demolezi gardul porcului betiv de pe trotuarul de pe Eminescu ??? Muie fagadau hotul, muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
21
3
Asa le trebuie la toate scarbele. Traiasca politia locala.
4
13
asa e primaria PENTRU UNII MUMA . PENTRU ALTII CIUMA !
20
2
De tot rasul. Au ridicat o gramada de constructii fara autorizatii si toti au tacut, dar adta cu 50 cm e un catel si trebuie dat exemplu. De Dulai nu se atng. E un bloc ridicat ilegal pe semanatorului dar nu zice nimeni nimic
32
1
Auzi, in instanta pentru 50,20 cm.. Dar hectarele luate din parcuri, spatiul verde dintre blocuri, lac, plaja,etc, pe care s-a construit in draci, au fost verificate si toate respecta autorizatia, nu? Hai, asteptam raspuns!
42
3
Dintr- un cotet vor sa- si faca vila !
10
7
Hai las-o in plm, pentru 50 de cm ??? Pai biserica aia de langa Rustic, ce autorizatie avea? Nada! Baska, a subtiat si trotuarul. Si la asta cu 50 si 20 de cm mi se pare ca e rea vointa. As dori sa se faca un control si la cei care au dat sanctiunea, sa vedem ei sunt catolici acasa?;
39
6
Oare sa fie vb de EXIMIA salonul prostului de ALEXE???
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212