REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Lucrezi la Podul Giurgeni-Vadu Oii, ai câştigat la Loto! Nici camera de supraveghere nu sperie şpăgile

Lucrezi la Podul Giurgeni-Vadu Oii, ai câştigat la Loto! Nici camera de supraveghere nu sperie şpăgile

Replica API 25 iunie 2013 | 00:00 1189

Tomescu de la SIF confirmă ancheta

Tomescu de la SIF confirmă ancheta

Podul Giurgeni-Vadu Oii a adus profituri semnificative românilor. Din păcate, nu vorbim despre bugetul de stat, ci despre funcţionarii care s-au îmbogăţit peste noapte după ce au fost angajaţi pentru a activa în cadrul podului Giurgeni-Vadu Oii. O bună bucată de vreme a fost o afacere prosperă, taxatorii schimbând maşini la lună, şi nu vorbim despre maşini cu numere de Bulgaria, iar totul mergea ca pe roate. Totul până când "un nebun" a venit cu ideea de a monta camere la podul ce traversează Dunărea spre localitatea Giurgeni, iar începând de atunci, numărul maşinilor s-a redus, afectând astfel "activitatea profitabilă" a Agenţiei de Control şi Încasare Giurgeni.

Chiar şi aşa, sperând la vremuri mai bune, interesul pentru un post de taxator nu s-a diminuat, iar examenele pentru ocuparea postului s-au dat la fel ca-n toţi anii, la limita legii. Băieţii deştepţi au ştiut să stea în umbră şi să pună pe cine trebuie, acolo unde trebuie, iar din această cauză ultimul examen s-a lăsat cu acuzaţii grave, cu întrebări fără răspuns, însă toate nemulţumirile iniţiale ale concurenţilor au dispărut când a fost vorba de a spune public, cu nume şi prenume, despre modul în care s-a organizat examenul. Interesant este că, atunci când se credea că lucrurile decurg normal şi totul este sub control la podul Giurgeni-Vadu Oii, datorită camerelor de luat vederi instalate, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa a aruncat bomba: românii sunt inventivi, nici camerele nu-i opresc. Surse din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) au precizat pentru "Replica" faptul că au fost ridicate acte şi înregistrari video de la Agenţia de Control şi Încasare Giurgeni, dar şi că există suspiciuni de şpagă. Taxa de trecere a podului Giurgeni-Vadu Oii este de 11 lei pentru autoturisme, în timp ce pentru TIR-uri este de 64 lei. Întrucât camioanele circulă cu preponderenţă noaptea din cauza restricţiilor, în mod logic dacă cineva ar fi încercat să fenteze sistemul de luat vederi, ar fi riscat, aşa cum au şi făcut-o. Conform surselor noastre, camionagii scoteau plăcuţele de înmatriculare pentru a nu intra în vizorul camerelor, plăteau taxa pentru un autoturism, însoţită de sfânta şpagă, şi îşi continuau liniştiţi de drum. "Se pare, conform datelor noastre, că cei care încearcă să păcălească sistemul se bazează pe faptul că noaptea pot exista probleme de vizibilitate sau, mai simplu, nu s-au gândit că cineva va verifica imaginile video", au spus anchetatorii. Oficial, şeful SIF, comisarul şef Ioan Tomescu, nu a dorit să ofere detalii, limitându-se doar la a confirma că există o cercetare la Podul Giurgeni-Vadu Oii. "Este o anchetă în lucru", a spus Tomescu.

Ce avere are şeful Agenţiei de Control şi Încasare Giurgeni

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, Marian Dima, a confirmat, la rândul său, faptul că a primit înştiinţarea că la Agenţia de Control şi Încasare Giurgeni a avut loc un control. Prea multe declaraţii nu a dorit să facă nici şeful Agenţiei de Control şi Încasare Giurgeni. "Nu am ce declara în acest sens. Sunaţi la CNADNR, la DRDP Constanţa, este birou de informare acolo, problema este cunoscută. Nici nu ştiu ce s-a întâmplat exact. Situaţia a fost adusă la cunoştinţă, procesul verbal încheiat în urma controlului a fost admis la DRDP Constanţa. Nu ştiu ce probleme au constatat ei, sunt trecute în procesul verbal, trebuie dovedite", a spus Gheorghe Alexandru, şeful Agenţiei de Control şi Încasare Giurgeni. Pentru a vă forma o idee despre cât de profitabil este să lucrezi la podul Giurgeni-Vadu Oii, trebuie să ştiţi că şeful Agenţiei de Control şi Încasare Giurgeni, Gheorghe Alexandru, a reuşit dintr-un salariu de bugetar să deţină trei terenuri la Hârşova: un teren agricol de 4 ha, unul intravilan de 1.193 mp şi altul tot intravilan de 450 mp. Nici la capitolul imobile Gheorghe Alexandru nu stă rău, are un apartament şi două case, la care se adaugă depozite bancare. Aceste date provin din declaraţia de avere al lui Gheorghe Alexandru din anul 2011, întrucât declaraţii de avere mai recente nu pot fi găsite. Referitor la acest aspect, Gheorghe Alexandru a replicat, sec: "Declaraţiile au fost depuse la timp, ar trebui să fie". Vom reveni.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367