REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ludovic Orban cere sancțiuni pentru firmele care contestă nejustificat licitațiile

Ludovic Orban cere sancțiuni pentru firmele care contestă nejustificat licitațiile

Replica API 15 martie 2021 | 00:17 1343

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Deva, că este nevoie de descurajarea firmelor care contestă procedurile de licitaţii doar pentru a bloca derularea unor anumite investiţii.

El a menţionat că este nevoie de îmbunătăţirea legislaţiei în ceea ce priveşte achiziţiile publice, prin care să fie reduse termenele pentru proceduri, clarificări sau evaluări de proiecte, inclusiv în ceea ce priveşte descurajarea firmelor care depun contestaţii fără un fundament economic.

"Am dori ca în legislaţie doar o singură instanţă să se mai poată pronunţa după CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor n.r.), pe parcurs. După aceea, trebuie puţin descurajate aceste contestări care se depun numai ca să blocheze proiectul, de către companii ale căror oferte n-au nicio şansă de a fi câştigate - şi aici trebuie să fie depusă o garanţie care să fie executată dacă este respinsă contestaţia la o procedură de licitaţie. Ca să se înţeleagă: dacă depui o contestaţie neîntemeiată şi pierzi contestaţia respectivă, pierzi bani, pentru că orice contestaţie depusă împiedică, de fapt, realizarea unui proiect. Dacă ea nu este întemeiată, nu este justificată, trebuie să plătească cel care face contestaţia pentru faptul că a ţinut pe loc proiectul respectiv", a explicat Ludovic Orban, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bulangiul betivan se crede prim ministru in continuare..o sa iti vina randu si tie ..o sa iasa mazare in 2-3 ani si iei celula lui.sa il iei si pe Arahat cu care ai impartit comisioanele
1
1
pentru ei e normal ce au facut, doar ai vazut ca atunci cand tipau in piata victoriei erau pe acolo si directori de banci, pai tu ce crezi ca au mers degeaba cu PNL-USR???
0
0
Dar pt. Multinationalele de la care luati shpagi si pt. care stati capra ... ce sanctiuni propui , marlanule ? Tu si cu Guvernul Tau , pe 8 martie ati scutit de 600 milioane Euro datorii , toate Bancile Straine ! Pai futu-ti mortii ma-tii de alcoolist ... cat mai au de gand sa minti poporul roman , ma ?
9
1
sa te futa in gura , toata Romania , pe tine si familia ta !!!
7
3
Este adevarat ,sunt si firma care prin actiunile lor blocheaza investitiile. Dar sunt si penali pusi in functii cheile la acizitiile UM 2020 de exemplu si cam la toata Marina Militara,care fac caietele de sarcini pentru spagarii gata sa le dea spaga,care fac totul dincolo de limita legalitatii sa castige cine le da lor si sefilor lor spara. Nu am nimic impotriva sa fie arse firmele care contesta degeaba,dar ce ne facem cu penalii astia. Se pare ca am inlocuit niste penali imbuibati de la PSD cu o sleahta de penali mult mai flamanzi de la PNL si aaliatii lor,care sunt mult mai flamanzi !!!
4
0
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
10
2
Maimuta cu mandolina.
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212