REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ludovic Orban spune că Nelu Tătaru a încălcat Statutul partidului

Ludovic Orban spune că Nelu Tătaru a încălcat Statutul partidului

Replica API 22 iunie 2021 | 23:39 1196

Susținător al lui Florin Cîțu la șefia PNL, fostul ministru Nelu Tătaru a invalidat alegerile interne de la PNL Bârlad câștigate de un susținător al lui Ludovic Orban. În replică, Orban a transmis liberalilor vasluieni că invalidarea scrutinului a fost făcută fără respectarea statutului partidului. Tensiunile din PNL Vaslui vin în contextul în care susținătorii lui Orban și Cîțu își dispută alegerile din toate organizațiile județene.

Ludovic Orban

Conducerea PNL Bârlad, desemnată la alegerile organizate în cursul săptămânii trecute, alegeri contestate ulterior şi invalidate de conducerea Organizaţiei Judeţene a partidului, a cerut, luni, tuturor membrilor de partid din Bârlad să nu se prezinte marţi, 22 iunie, la noile alegeri, scrie stiripesurse.ro.

Membrii Biroului Politic al PNL Bârlad, în frunte cu preşedintele desemnat, Dumitru Boroş, primar al municipiului Bârlad, susţin că, de fapt, alegerile desfăşurate pe data de 16 iunie au fost corecte şi s-au derulat în legalitate, prezentând ca susţinere un document semnat de preşedintele PNL, Ludovic Orban, în care se precizează că invalidarea scrutinului a fost făcută fără respectarea statutului partidului, potrivit căruia singurul organism ce se poate pronunţa cu privire la validitatea alegerilor este Curtea de Arbitraj.

"Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public, prin care se încearcă dezinformarea membrilor PNL Bârlad şi a simpatizanţilor, vă aducem la cunoştinţă că în data de 16.06.2021, în perfectă legalitate, a avut loc şedinţa de alegeri de nivelul Organizaţiei PNL Bârlad, preşedinte, vicepreşedinţi, membri, trezorier. Cei care cred în valorile liberalismului, rugăm să nu dea curs solicitării de a participa la un simulacru de şedinţă convocată ilegal. PNL Bârlad este organizaţia cu cele mai bune rezultate din judeţ, la nivelul municipiilor şi oraşelor, obţinute la alegerile locale şi parlamentare. Pentru a putea susţine în continuare proiectele domnului primar şi ale consilierilor liberali, avem obligaţia morală de a face front comun în toate demersurile. Nu vă prezentaţi marţi, 22.06.2021, la adunarea convocată ilegal de către unele persoane care nu susţin interesele Organizaţiei PNL Bârlad şi ale municipiului Bârlad", se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Bârlad pe pagina de Facebook a organizaţiei.

La alegerile de pe 16 iunie s-au înscris în cursa pentru şefia organizaţiei bârlădene primarul municipiului, Dumitru Boroş, şi Iulian Groza. Boroş a obţinut 88 de voturi, Groza a fost votat de doi membri de partid, iar două voturi au fost nule. Ulterior, alegerile au fost contestate, invocându-se faptul că pe convocator nu au fost trecuţi anumiţi membri PNL.

În urma unei decizii semnate de preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, scrutinul a fost invalidat, fiind anunţată o nouă şedinţă de alegeri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ac est d e r be de u se im ba ta ma i mul de cat mine
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212