REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

LUMÂNĂRILE care ARD 13 ore, o variantă utilă pentru PANA de CURENT?

LUMÂNĂRILE care ARD 13 ore, o variantă utilă pentru PANA de CURENT?

Replica API 15 noiembrie 2021 | 00:23 4352

Recent ni s-a atras atenția, de către cititorii Replica, că pe pagina celor de la ANPC se promovează lumânări cu o durată de ardere de până la 13 ore. Teama cetățenilor vine în consecința teoriei recent lansate cum că urmează o mare pană de curent la nivel european. Rămasă la stadiul de teorie conspirațională, amintim că l-am contactat recent pe George Niculescu, secretarul de stat al Ministerului Energiei, cu privire la posibilitatea de a rămâne în beznă pe o perioadă de o săptămână, cum s-a vehiculat inițial.

Ciudat sau nu, Asociația pentru Protecția Consumatorului din România a ales să pună în gardă cetățenii, în eventualitatea unei pene de curent, pe pagina acesteia de Facebook, prin prezentarea a 3 modele de lumânări cu durată de ardere de la 3,7 ore până la 13 ore de ardere continuă. Ideea în sine nu este rea, îngrijorător este faptul că vine la scurt timp după ce s-au creat ceva valuri cu privire la posibilitatea de a rămâne Europa în beznă totală pentru o vreme.

click pe imagine!

Amintim că pe marginea acestui subiect am discutat recent cu George Niculescu, secretarul de stat în Ministerul Energiei, care a îndemnat la calm cu privire la această posibilă problemă.

George Niculescu

”Bineînțeles că există pericolul unui ”blackout” dar e nevoie de un cumul de foarte mulți factori ca să se întâmple lucrul acesta, eu nu aș vrea că lumea să se alarmeze , de aceea am ales să ies și pe un post național, în ideea de a clarifica cât de cât lucrurile. Dacă este o știre sau ipoteză iminentă trebuie poziționată în timp, dar să vorbești la modul general că va fi un „blackout” în următorii 5 ani, e relativ, lucrurile acestea trebuiesc digerate puțin și tratate cu profunzime”, a declarat pentru Replica George Niculescu.

Gelu ACCELEANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lumanarile astea se incarca prin USB, dar daca n-ai alimentare la priza... e nasol...
3
1
Au si conectare la calculator si alimentare pentru aparatura de uz casnic.Halal dupa 30 de ani de ,,democratie,,!Numai beneficii.
4
1
Interesante, numai bune pentru a da de lucru baietilor de la pompieri.
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468