REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

LUPTĂ A ORGOLIILOR în fruntea CJC, între Ţuţuianu şi Palaz. Pretextul: Teatrul de Vară și Festivalul Mamaia!

LUPTĂ A ORGOLIILOR în fruntea CJC, între Ţuţuianu şi Palaz. Pretextul: Teatrul de Vară și Festivalul Mamaia!

Replica API 25 iulie 2019 | 10:01 565

Ședința Consiliului Județean Constanța, desfășurată miercuri, 24 iulie a.c., a fost scenă pentru lupte de orgolii și jocuri politice. Pretextul folosit a fost Teatrul de Vară „Mamaia” și Festivalul „Mamaia”, iar protagoniștii „înfruntării” au fost vicepreședintele Claudiu Iorga Palaz și președintele Horia Marius Țuțuianu.

Ani buni, Teatrul de Vară „Mamaia” a fost sufletul stațiunii din nordul litoralului românesc, aici desfășurându-se, vară de vară, festivalul care aduce la malul mării nume grele ale muzicii autohtone și mii de melomani. În ultimii ani, însă, festivalul nu a mai fost organizat – autoritățile județene invocând lipsa fondurilor financiare necesare, iar teatrul de vară a intrat într-un con de umbră. Așa se face că, în prezent, a ajuns într-o stare deplorabilă.

De la începutul anului, reprezentanții Consiliului Județean Constanța tot invocă faptul că au în vedere reabilitarea teatrului de vară. O vestă bună pentru constănțeni și nu numai! Iar pe ordinea de zi a ședinței de CJC de miercuri, 24 iulie a.c., a fost inclus, la inițiativa președintelui Horia Marius Țuțuianu, și proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului „Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia”. Un pas înainte, s-ar putea spune, având în vedere că deja mai trece o vară în care edificiul este nefolosit.

Vicepreședintele Claudiu Palaz le-a prezentat consilierilor județeni proiectul, punctând faptul că, ținând cont că lucrările ar urma să fie susținute din fondurile CJC, iar fondurile sunt limitate, modernizarea nu va cuprinde, în forma propusă spre votare, și instalarea unei copertine. „Poate pe viitor”, a precizat vicepreședintele Claudiu Palaz.

Surpriză, însă, în momentul în care a început votarea! În vreme ce consilierii județeni PNL și PMP votau „pentru”, cu mențiunea că trebuie găsite fonduri și penru copertina atât de necesară, consilierii județeni ai PSD se abțineau, rând pe rând. Tensiunea părea să crească din moment în moment, cu atât mai mult cu cât votul a fost exprimat nominal. În final, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, s-a abținut la rândul său și a oferit și explicația pentru care consilierii județeni au „sabotat” proiectul, făcând să fie respins. „Îl vom repune pe ordinea de zi în luna septembrie a.c., pentru că am discutat cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Compania Națională de Investiții și intenționăm să îl reabilităm cu fonduri europene. Dacă nu reușim să obținem fondurile nerambursabile, atunci îl vom face din fondurile CJC”, a afirmat președintele Țuțuianu.

Informația ținută „secretă” l-a luat prin surprindere pe vicepreședintele Claudiu Palaz. Reacția acestuia nu a întârziat să apară: „Mai credeți în spiriduși?”, în vreme ce consilierul PNL George Niculescu a punctat, zâmbind: „De ce nu l-ați retras de pe ordinea de zi? Mă simt folosit!”.

Ulterior „picării” proiectului care l-a luat prin surprindere, vicepreședintele Claudiu Palaz a ținut să precizeze că mai pregătise un proiect, legat de Festivalul „Mamaia”, dar având în vedere atitudinea ostilă vizavi de acest festival, nu îl va mai supune atenției consilierilor județeni. Ba chiar le-a recomandat reprezentanților de la Electrecord și Uniunea Artiștilor din România (printre care și Adriana Bahmuțeanu, PR al Electrecord), veniți la ședința CJC special pentru a discuta cu privire la intenția lor de a realiza festivalul, după opt ani de pauză, să discute cu președintele Țuțuianu, să îl convingă pe acesta să ... inițieze un proiect! Și a părăsit sala, dat fiind că ședința era în pauză.

Jocurile politice, orgoliile afișate i-au lăsat mască pe artiștii veniți să insiste pentru reluarea Festivalului Mamaia. Cum era de așteptat, atenția lor s-a întors către președintele CJC, care a încercat să le explice că nimeni nu îl împiedică pe vicepreședintele Palaz să supună la vot un proiect de hotărâre privind atribuirea unei locații pentru desfășurarea festivalului.

„Nu dorim bugetare, dorim o locație unde să realizăm Festivalul Mamaia”, au ținut să sublinieze reprezentanții Electrecord.

„Din luna mai așteptăm și purtăm discuții, sponsorii fără bugetare. Ne doream în acest an, pentru artiștii care mai sunt în viață. De aceea am venit, sperând că întregul consiliu ne vor acorda măcar atenție. Electrecord era prezent, artiștii Marina Voica, Corina Chiriac, Angela Similea, Horia Moculescu, ar fi fost prezenții. Unii poate pentru ultima oară pe scena Festivalului Mamaia. Noi le dorim speranță și putere”, a afirmat reprezentanta Electrecord. Într-un final, vicepreședintele CJC a revenit în sală, discuțiile au fost reluate și s-a stabilit ca săptămâna următoare să fie organizată o ședință extraordinară a CJC, în care să fie supus la votat proiectul privind asigurarea unei locații pentru organizarea Festivalului „Mamaia”.

Desigur, „ruptura” dintre liderul PSD şi cel al PMP s-a văzut şi anterior acestor discuţii, când, la proiectul privind alocările bugetare, acesta... a „picat”, şi „datorită” abţinerii consilierilor lui Claudiu Palaz!

În altă ordine de idei, nu se poate să nu remarcăm faptul că „divergențele” cu „mănuși” din cadrul ședinței de miercuri au avut loc după ce, marți, 23 iulie a.c., o informație menită să îl pună într-o lumină proastă pe Țuțuianu a fost lansată în spațiul public. Și anume faptul că, sub penița lui, licența de transport pentru GMS a fost prelungită până în 2023. La fel, se impune precizat că informația a fost promovată asiduu de un reprezentant al PMP, deşi informaţiile prezentate sunt departe de adevăr; mai mult, partea de transport este gestionată de vicele Claudiu Palaz. Nu știm dacă este vreo legătură între cele două evenimente, dar... putem doar să speculăm...

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
multa muie cu cacat tutuianu, palaz si mai ales porcul stroe !!!
2
0
E doar o lupta asa de impresie artistica ,vorbesc aceeasi limba machedoneasca.
3
0
daca voi imvia voi omara putini , vreo 10000 si apoi tzara va merge inainte
0
0
Stroe cel mai nociv personaj din constanta, un jeg ordinar care isi merita locul in cimitirul fosilelor... Ba pleaca cu demnitatea securistule!
3
0
Sunteti instalati acolo. Nu ati facut nimic. Toti o apa si un pamant. Parazitilor.
4
0
Horica Presedinte? L-au intrebat ziaristii in conferinta de presa de dupa Sedinta CJC daca candideaza la sefia Organizatiei PSD Cta iar el perversu' in loc sa spuna, CUM SA CANDIDEZ CAND PRESEDINTE TREBUIE SA RAMANA FELIX STROE, DACA DANSUL NU MAI DORESTE ACEASTA FUNCTIE, DA MA POT GANDI SI SFATUI CU, CONDUCEREA !?! Asta vrei Horica ? Sa-i dai vant lui tata Stroe ? O sa ramai soferul lu' nen'tu Nicu! Ha ha ha
4
0
Cu Teatrul de Vara Soveja ce facem domnilor politicieni. Acel Teatru renovati-l ca se mai poate. Sau se degradeaza ca cel de la Mamaia. Teatrul de Vara Mamaia nu mai poate fi reabilitat ci reconstruit . Cel de la Soveja poate fi renovat si reabilitat cu beneficii mari pe termen mediu sau lung. Va dau ex. Sa se faca la Teatrul de Vara Soveja urmatoarele festivaluri: sa se mute Festivalul de la Mamaia la Soveja, Mamaia copiilor,evenimente culturale artistice si spectacole ce pot fi organizate. Si Miturile Cetati. Rusine.
4
1
Asa ajunge constanta o paragina generala.
3
0
O sa atraga fonduri europene ca si primaria adica NU
6
0
Bravo Horica ! Asa tata sa te doara in pwla, garda sus si chilotii jos. Ca sa ajungi la nivelul lui tata Stroe, trebuie sa treci prin furcile caudine, sa tai nodul gordian si sa faci un pelerinaj la Muntele Athos
5
0
eu le dau la toti muie cu cacat mai ales porcului de stroe !!!
4
0
Ma doare-n pwla de opiniile lui Felix, eu sunt cel mai tare din psd c-ta, eu - Horica.
5
1
Horica bravo ! Ai dat procent mai mare catre PSD ca vrei sa te imprietenesti cu Primarii din judet. Crezi ca noi nu stim ca vrei sa-ti atragi Primarii de partea ta, ca la alegerile din 30 august sa-l debarcati pe nea Felix si sa se instaleze clica ta ? Uiti un lucru si anume ca tata Felix te-a pus Presedinte la CJC ca erai un fute vant si aduce ploaie pe la Neptun-Olimp SA. Sa nu uiti un lucru, cine sapa groapa altuia......
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108