REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Lux și opulență... în Cimitirul Central din Constanța!

Lux și opulență... în Cimitirul Central din Constanța!

Replica API 23 mai 2022 | 23:40 12852

O vorbă din popor spune că nu iei nimic cu tine pe... lumea cealaltă. Ei bine, această zicală nu prea se potrivește dacă ajungi în Cimitirul Central din Constanța, acolo unde dai de lux și opulență, cavouri și morminte la preț de apartament cu patru camere în buricul urbei. Unele dintre ele sunt utilate cu tehnologie de ultimă oră și aer condiționat, că deh... poate vrea răposatul să vadă ultima telenovelă turcească. Poate o ultimă încercare a rudelor de a arăta dragostea purtată răposatului? - ar fi încercarea unei explicaţii...

Dacă iei la pas Cimitirul Central din Constanța, ai șansa să vezi o expoziție inedită de monumente, cavouri și morminte, care de care mai fistichii. Unele chiar ciudate sau... din categoria "kitsch".

Colo un turnuleț, peste drum un minaret, pe altă alee un monstru din termopan, iar lângă el un cavou placat cu marmură, care ar face invidios un proprietar de apartament luxos din Constanța.

La ce folosesc toate aceste manifestări de opulență? Cel de Sus știe... pentru noi muritorii rămâne încă un mister.

Poate o slabă consolare, poate că rudele se gândesc la confortul lui în viața de apoi, sau poate doar bani aruncați în vânt. Pentru că, trebuie să recunoaştem, unele persoane trebuie să-şi etaleze potenţa financiară în orice situaţie.

Cert este că, pentru unele cavouri ar cam trebui autorizație de construcție, la cât de semeț se înalță către cer.

Însă, ca şi cum tot acest circ vizual nu ar fi suficient, precizăm că în trend, prin cimitire, sunt şi grătarele, însoţite de muzică lăutărească. De Paştele Blajinilor.

Dacă vrei mai multe detalii de la parangheliile ad-hoc, citeşte aici: Chindii cu manele şi lăutari în cimitirul central din Constanţa! Video

Și totuși, există și cavouri decente, fără zorzoane și fără marmură împrejur, care stau cuminţi printre "mastodonţii" impunători.

"Până şi aici se vrea a se face diferenţa, chipurile, între categoriile sociale. Că aşa cred unii că se face diferenţa, prin a arăta ce ai, cu turnuleţe şi din astea... Ce părere să am, mi se pare de prost gust. Dar toată Constanţa e aşa...", a spus, pentru Replica, o persoană aflată la faţa locului.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cat de cretini suntem romanii! mai bine am ajuta case de batrani sau copii parasiti de parinti! Mergeti afara si vedeti cum sunt cimitirile, poate ne mai educam si noi!
0
0
este un " chici", de la intrare la iesire, o mizerie ce pute a branza si urda!
0
0
Este circ pentru ca li se permite Toate mormintele ar trebui constriuite dupa un standard nu case . .***a sa nu mai vorbim ca basinile se sparg in masini pe aleea principala fara bun simt .
1
0
Daca asa a vrut papu
1
0
daca si Draghici a**a e mason inseamna ca masonii din Constanta sau stricat rau de tot!
3
0
astia vor sa se faleasca si cind putrezesc .macar daca ar lua ceva cu ei .
1
0
dar n-am vazut nici un butic !
1
2
Seama ce inseamna jurnalism pt domnu Virgil Stoian?se plimba prin cimitire face 3 poze si a facut r**t de material.cred ca e platit la nr de arricole. Virgile mergi ma peste administratie si trage i la raspundere. Aaaa, scuze, nu ai voie sa pasesti pe acolo. E ok. Vezi ca sunt vreo 3 4 cimitire.ai vreo 3 4 art in plus
0
0
Pentru ca e toata machidonimea influenta pe aleea principala
0
1
Bani " la negru" din greu, escrocul Draghici Dumitru , mason pacalit stie cum si in ce fel ! Politia , procuratura nuuuuu? Poate le-o fi " foame" si spaga-i mare ...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614