REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Magazinele din staţiunea Mamaia, la un pas de a fi ÎNCHISE de OPC!

Magazinele din staţiunea Mamaia, la un pas de a fi ÎNCHISE de OPC!

Replica API 3 mai 2019 | 21:16 488

După ce au luat la puricat, de 1 mai, hotelierii, inspectorii CJPC au „vizitat” şi micii comercianţi, mai exact agenţii economici care deţin magazine în staţiunea Mamaia.

Acestea au fost la un pas de a fi închise de inspectori, pe motiv că pun la vânzare alimente care nu sunt permise pentru comercializare în staţiuni turistice, precum ouă, carne, lapte, etc. „În staţiuni nu au ce căuta astfel de magazine!”, spune şeful CJPC Constanţa. Fapt ce a stârnit indignarea locuitorilor din Mamaia.

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean Pentru Protecția Consumatorilor Constanța au luat la control hotelurile din stațiunea Mamaia, miercuri, 1 mai. Nereguli au fost multe. Ședul CJPC Constanța, Horia Constantinescu, a precizat că în filmări se poate observa cum personalul duce într-o altă încăpere mai multe produse alimentare în încercarea de a obstrucționa controlul. Acesta a mai spus că unul dintre hoteluri a fost renovat recent, dar administrat necorespunzător.

Nu numai unităţile de cazare au fost controlate, ci şi magazinele de tip „alimentară” din zona Cazino Mamaia. Mai mulţi agenţi economici au fost sancţionaţi, pentru nerespectarea H 559/2001, act normativ cu destinatia de protejare a turismului, a calitatii serviciilor si a protectiei consumatorilor.

Această lege prevede :„comercializarea în staţiunile turistice a alimentelor, respectiv a preparatelor şi semipreparatelor din carne, lapte, oua, a produselor de panificatie, de patiserie şi de cofetarie, precum şi a băuturilor alcoolice, băuturilor nealcoolice, calde şi reci, este permisă numai în structurile de primire turistice cu funcţiuni de alimentaţie publică clasificate şi în unităţile specializate. Comercializarea produselor prin rulote, standuri şi chioscuri este permisă numai în zone publice special amenajate şi autorizate conform reglementărilor legale. Orice alt mod de comerţ ambulant este interzis în staţiunile turistice”.

„În urma actiunii de control din aceasta minivacanţă, în zona faleza Cazino Mamaia, am sancţionat pe baza H 559/2001, toti operatorii economici, care încalcă prevederile acesteia, punându-le în vedere respectarea cu stricteţe a acestor măsuri. Turismul nu poate fi privit decât ca un ansamblu de măsuri cu o direcţie convergenţă, iar abaterea de la normele legale aduce consecinţe grave. Potenţialul pericol al consumului unor alimente păstrate pe plajă sau în condiţii improprii, trebuie înlăturat. S-a pus în vedere tuturor operatorilor economici să retragă alimentele de la comercializare, inclusiv băuturile. În staţiuni nu au ce căuta astfel de magazine! Culmea este ca pe autorizaţiile de funcţionare din anii preceden şi era mentionat acest lucru”, a transmis Horia Constantinescu.

Constantinescu a anunţat că va transmite Primăriei Constanţa o adresă, în vederea reevaluarii autorizaţiilor de funcţionare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci se inchide si Mega si Kaufland? Daca faci asta, Horia, esti tare, frate. Te votez la ce functie vrei.
1
0
piticul se vede primar deja ,dar asa sa vazut si la Costinesti,
6
0
usor ma retardatule! ce te ataci asa? luati-as mamaia in pula de cocalar obosit! prea multe basini aveti voi, de-aia se duce si mamaia la vale! o sa vedeti voi! faliment sper sa scrie pe cea mai kitchoasa statiune plina de cocalari, pesti si vagaboante!
9
0
da-tii drumu din mamaia fmm de bugetari de n-aveti bani nici de cel mai prapadit meniu din autoservire Vrei market? mars in oras s-au dai drumu spre eforie,olimp,jupiter,mangalia la saracie
0
10
statiunea e statiune nene , voi astia cu cearceafu , va trebuie si alimentara ca sa luati peteu cu branza si rosii , sa la mancati pe cearceaf, nea costica asta e vrei la mamaia mananca la restaurant , patel si branza o mananci acasa. primaria a luat spaga grasa pentru autorizarea unor magazine.
2
12
Mamaia nu exista ,este un cartier al Constantei, are locuinte , pe CI scrie Constanta, bdul Mamaia nr. Mamaia este cartier ca si Palazu Mare. Dobitocul sef OPC nu stie, ce cauta el in scuunul acela.
9
1
Horia esti facut pe fax, nu ai examen dat, noi te asteptam, nu ne grabim, te pupam dulce pe uscat
9
1
Sa dispara alimentara din Statiunea Costinesti din zona Radio Vacanta ,patroni jegosi care vand la niste preturi de resaurant iar angajatii pleaca fara salarii.
5
0
Ardei pe machidoni futui in gura , inchidele terasele magazinele minim 5 luni
7
2
Mare grija cu jigodia asta, il cunosc bine am fost asociati.. Omu este pe spaga la maxim.
11
2
Jigodia asta face jocul jepcarilor. Mama lui de lichea!
12
2
Interlopul asta vrea sa si faca campanie electorala,cred ca la indemnul mentorului sau Adrian Bombonel Nastase,vrea sa puna mana pe Primaria Constanta.... Nu mai visa, interlopule !!!! O sa ajungi si tu candva unde trebuie, ti a incalzit locul masonul Bombonel !!! sa i transmiti din partea noastra ca ne kkm in tinutele lui de mason,tot un fatalau fara oua este !!!!
19
3
Horia Constantinescu... A nu se uita - individul asta a luat la bataie 2 batrani care si-au pus un cearceaf pe plaja unde era el administrator inainte sa fie pus mare sef la ANPC.
22
3
La o alimentara in mamaia preturile sunt atat de mari incat amenzile date de opc sunt maruntis pentru patroni .
22
2
Legea sau hotararea sunt din 2001!Cum arata Mamaia in 2001 si cum arata acum?Nu erau atatea apartamente ca acum!De fapt trebuie ,,arsi" astia cu magazinele ca sa fi obligat sa mergi la terase sau restaurantele din hoteluri cu preturile lor astronomice!Ca ar fi preturi mari e una,dar se servesc o gramada de vechituri ramase prin frigidere!Oricum,multi servesc masa de seara prin Carrefour sau Auchan la raionul de mancaruri gatite!
19
4
Este foarte foarte buna initiativa asta!!! Nicaieri in lume intro statiune turistica nu o sa vezi alimentari!!! Acum o sa vedeti sesizari la OPC pt ca se pare exista si lege pentru asta.
14
7
UN COPIL MIC INCA BEA LAPTE, NU DONER, HAMSII SAU GOGOSI INFURIATE
24
5
o sa va faceti o gramada de noi prieteni vara asta
16
2
Ce fata dee bou are asta
15
6
Te bulesc te ard vai de vocabularul tau
5
2
Hahahaha saracilor! Inchid toate magazinele mici ca sa faca tovarasii mei cu cluburile, terasele si restaurantele mai multi bani! La loft, nuba si alte cluburi nu ma mai duc sa ii verific! Banii se fac si se tin in "famiglie", se stie!
29
4
Te bulesc Iulianeee.. arunca pestele la tomberon sau te ard
9
2
Domnu' Horia, pe vremea cand Mamaia era populata strict cu hoteluri poate aveati dreptate, insa acum peste jumatate din cladirile din Mamaia sunt apartamente, deci fie ca sunt in scop turistic fie nu, a devenit un mic orasel care are nevoie de alimentari. Cred ca aveti de ce sa va legati....nu cautati nod in papura!
24
11

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272