REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Mai multe posturi la Spitalul Judeţean Constanţa! Este nevoie de medici în Policlinica 1 şi la Radiologie

Mai multe posturi la Spitalul Judeţean Constanţa! Este nevoie de medici în Policlinica 1 şi la Radiologie

Replica API 3 iulie 2019 | 10:57 815

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța suplimentează numărul de posturi de la 2988, câte are în prezent, la 3141 posturi. Urmează să fie scoase la concurs posturi de medici – pentru Radiologia care urmează să se deschidă în cursul acestui an, dar și pentru cabinetele din Ambulatoriu. De exemplu, în prezent se resimte lipsa unui medic oncolog în cabinetul de oncologie din Ambulatoriu. Modificările organigramei au fost votate de consilierii județeni în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Constanța.

Cea mai mare unitate spitalicească din județul Constanța are nevoie de mai multe cadre medicale. Drept pentru care, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța au solicitat consilierilor județeni atât suplimentarea numărului de posturi, precum și transformarea unor posturi și redistribuirea lor.

Astfel, statul de funcții al spitalului urmează să fie suplimentat de 153 de posturi, de la 2988 câte sunt în prezent, la 3141 posturi. De exemplu, a fost solicitată suplimentarea cu cinci posturi de medici, pentru asigurarea asistenței medicale de specialitate în cadrul cabinetelor din Ambulatoriul spitalului, mai precis din Policlinica 1. Este cunoscut faptul că, în ultime perioadă, pacienții și-au exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că în Policlinică sunt puțini medici, care asigură consultațiile într-un program destul de redus – unii doar două ore pe săptămânii, alții câte două ore pe zi! - și se întâmplă destul de des să nu vină la program.

Totodată, s-a solicitat suplimentarea cu patru posturi de asistenți medicali pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, dar și cu două posturi și jumătate pentru muncitori, pentru noua structură de îngrijiri paliative (Casa Soarelui, care a intrat în structura Spitalului Județean Constanța).

De asemenea, este nevoie de 31 de posturi pentru crearea structurii de spitalizare de zi, care trebuie să fie separată de spitalizarea continuă, conform legislației în domeniu. Astfel, este necesară crearea a 14 posturi de asistenți medicali, dintre care două pentru spitalizare de zi oncologie, șase posturi de infirmiere, șase posturi de brancardier și trei posturi de registrator medical.

Și redeschiderea structurii de radiologie, care ar urma să aibă loc în cursul acestui an, impune crearea de noi posturi. Este vorba de 8,5 posturi pentru medici specialiști radiologie și 7 posturi pentru asistenți medicali.

Cele mai multe posturi solicitate pentru suplimentare vor merge către medicii rezidenți, respectiv 95 de rezidenți, care au fost repartizați pentru anul 2019 de către Ministerul Sănătății, să își desfășoare stagiile de rezidențiat în cadrul celei mai mari unități din județul Constanța.

Cât privește transformarea și redistribuirea posturilor, astfel încât spitalul să se încadreze în normativul de personal aprobat prin OMS 1224/2010, conducerea spitalului și-a exprimat intenția transformării unui post de medic primar diabet într-un post de medic specialist oncologie, care să lucreze în cadrul cabinetului de oncologie. Este cunoscut deja faptul că Spitalul Județean Constanța se confruntă cu lipsa de personal pe oncologie, după ce Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța a început să deconteze activitatea cabinetelor private, iar specialiștii au preferat să plece în mediul privat. În consecință, activitatea din Ambulatoriu s-a redus, iar la cabinetul de oncologie nu mai este niciun medic. Situația este similară și în ceea ce privește asistenții medicali, motiv pentru care reprezentanții unității sanitare și-au exprimat intenția de a transforma un post de asistent medical de la Compartimentul de Diabet, Secția Medicală I în asistent medical pe Oncologie.

De asemenea, cinci posturi de asistenți medicali de la Compartimentul de Gastroenterologie vor fi trecute în cadrul Laboratorului de Endoscopie. Mutarea este necesară, având în vedere dotarea cu echipamente de ultimă generație a laboratorului, astfel încât s-a impus intensificarea activității.

Posturile pentru îngrijitoare sunt desființate

Totodată, 51 de posturi de îngrijitoare urmează să fie transformate în posturi pentru brancardieri, infirmiere, registratori medicali, farmaciști, bioingineri medicali, pompieri, garderobier, kinetoterapeut. Este vorba despre posturi pe secțiile de Cardiologie, ATI, Chirurgie Plastică, Nefrologie, Obstetrică Ginecologie, Urologie, Oftalmologie, ORL, Chirurgie Cardiovasculară etc.

„Posturile de îngrijitoare sunt reduse pe considerentul că activitatea de curățenie a fost externalizată și posturile sunt vacante”, au explicat reprezentanții spitalului.

Spitalul Județean va angaja pompieri!

Modificări în structura de personal survin și care urmare a înființării a două noi structuri. Este vorba despre Compartimentul de Îngrijiri Paliative (Casa Soarelui) și despre Serviciul intern pentru situații de urgență, în cadrul căruia au fost preluate două posturi de cadre tehnice de la Serviciul intern de prevenire și protecție și sunt înființate 10 posturi de pompieri. Potrivit OMAI 96/2016, Spitalul Județean Constanța trebuie să aibă un serviciu propriu de urgență, având în vedere că funcționează într-o clădire „pentru sănătate, cu un număr de paturi mai mare sau egal cu 100”.

Modificările prezentate au fost votate de consilierii județeni în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sudorii au 2600 euro in celelalte tari. Presa nu ne informeaza deloc despre salariile din tara si nici despre cele din strainatate. Medicii nu merita salariile actuale pt ca nu se comporta ca cei de afara, nu au cunostintele celor de afara, nu le pasa de pacienti, si mai castiga inca un salariu, adica 4000 euro din spagi. Sunt nesimtiti, aroganti, multi nepregatiti, si omul ajunge prin 5-6 medici ca sa se VINDECE de o boala.
8
1
cezara, eu sunt medic si am un salariu asa de enorm aici incat de la 1 septembrie incep munca la un spital din franta. Daca si cu salariile marite se pleaca din tara ia gandeste-te ce se intampla daca se micsoreaza salariile
8
4
Si vei trata tu bolnavii pe salariul unui sudor.
5
0
ar trebui taiate si salariile enorme ale medicilor,cred
5
5
Sa fie numit in functia de director al spitalului draghici de la cimitir si va merge mai bine si repede sistemul de sanatate din acest oras de prosti...
3
1
avem clinici private - afaceri de success . de ce oare ?
7
1
Nu vin medicii sa lucreze in acest spital, datorita conducerii acestui spital, datorita coruptiei din mediul sanitar in general. La fel cum nu vin investitorii in jud Cta datorita coruptiei politicienilor din Cta.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272