REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Mai multe primării din judeţ nu şi-au actualizat site-urile de ani de zile

Mai multe primării din judeţ nu şi-au actualizat site-urile de ani de zile

Replica API 9 mai 2020 | 00:00 1807

Transparența nu este punctul forte al autorităților locale, dacă luăm în considerare informațiile oferite pe site-urile mai multor localități din județul Constanța. Aleatoriu, am ales patru comune constănțene, pentru a verifica dacă au disponibile informații privind grila de salarizare, declarațiile de avere și declarațiile de interese.

Este vorba de comunele Ciobanu, Ghindărești, Vulturu și Saraiu.

Comuna Ciobanu, lipsă totală de transparență

Niciuna dintre aceste comune nu arată transparență decizională, din diferite motive, prezentate de primari în urma contactării acestora. Singurul primar care nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere a fost Tudorel Gurgu, edilul din Ciobanu. Dacă veți avea curiozitatea să accesați site-ul primariaciobanu.ro, veți avea surpriza să găsiți un site aproape impracticabil. Despre declarații de avere sau grilă de salarizare afișate pe site nici că poate fi vorba.

Probleme sunt și în ceea ce privește site-ul comunei Ghindărești, unde lista declarațiilor de avere și de interese nu a mai fost actualizată din anul 2018. Vasile Simion, primarul localității, ne-a precizat că se află momentan în concediu și că se va interesa despre această situație când va reveni.

Ultimele declarații de avere și interese, din anul 2015

Actualizările informațiilor lipsesc și la Primăria Saraiu, acolo unde ultimele informări privind declarațiile de avere și interese sunt din anul... 2015.

Contactată de reporterul Replica, Dorinela Irimia, primarul din Saraiu, ne-a asigurat că aceste deficiențe vor fi corectate și că în acest moment se confruntă cu probleme de administrare a site-ului, fapt pentru care informațiile nu au fost încă actualizate.

Lipsă de personal

Primăria Vulturu nu face notă discordantă, nefiind accesibilă opțiunea de verificare a declarațiilor de avere. Edilul ne-a explicat că lipsa personalului și volumul mare de muncă din aparatul administrativ îl împiedică să rezolve toate problemele, însă ne-a asigurat că informațiile vor fi disponibile pe site în perioada următoare.

"Nu avem nimic de ascuns și nu este vorba că nu ne-am dori să informăm cetățenii, dar numărul redus de personal ne împiedică punem toate aceste informații. Acesta este adevărul, nu facem față tuturor prerogativelor legale la care suntem obligați să ne conformăm. Avem proiecte în derulare și alte necesități care trebuie rezolvate în mod urgent, însă vă asigur că vom avea în vedere și acest aspect, care, de asemenea, este important.", a declarat, pentru "Replica", Eugen Berbec, primarul comunei Vulturu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pregateste-te ca mai e putin si te salta D.N.A. Ai sa mai iesi peste cateva decenii la cate magarii ai facut.
4
0
Bai, dati date si de la primariile liberale. Oamenii vor sa fie informati corect, echidistant despre toti oamenii politici. Nu pe toti ii intereseaza numai de pesedisti.
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272