REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Mai multe zone din Constanţa aflate în paragină, transformate în grădini publice

Mai multe zone din Constanţa aflate în paragină, transformate în grădini publice

Replica API 6 februarie 2019 | 00:52 296

Primăria Constanţa anunţă că va transforma mai multe zone din Constanța aflate într-o stare deploarabilă în locuri de recreere și atracții pentru copii. Vorbim despre un teren aflat în vecinătatea Sediului Regionalei SCFR Constanța, unul în cartierul CET, iar un altul în Km 4-5. Mai exact, administrația locală intenționează redea funcţionalitatea acestor zone și să le transforme în grădini publice.

Un prim pas a fost demarat, primăria consultând piața cu privire la determinarea valorii estimate a achiziţiei având ca obiect serviciul de elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă celor rei obiective. În ceea ce privește obiectivul de investiţii „Îmbunătăţirea mediului urban în zona Gară-Șoseaua Mangaliei-Abator”, precizăm că terenul pe care urmează a se realiza această investiție este situat între strada Tunelului, Șoseaua Mangaliei, linii CF și Aleea Vasile Murgoci, în vecinătatea Sediului Regionalei SCFR Constanța şi în prezent este un teren nefuncțional, aflat în paragină și cu un aspect inestetic profund în peisajul urban. Prin realizarea lucrărilor de reconversie se va obţine refuncționalizarea unei suprafețe de cca 1.587mp și transformarea acestuia în scuar/grădină publică. Pentru revitalizarea zonei urbane, vor fi realizate următoarele tipuri de activități: defrișarea vegetației existente și salubrizarea terenului, inclusiv modelarea acestuia; amenajarea de spații verzi destinate publicului (scuaruri/gradină) prin plantarea cuplante perene/gazonarea suprafețelor, inclusiv plantare arbori și arbuști; montarea elementelor constructive de tipul foișoare, pergole; alei pietonale; mobilier urban; realizarea sistemului de iluminat și/sau de irigații pe terenul supus intervenției; realizare sisteme de supraveghere video şi Wi-Fi; modernizarea străzilor urbane ce asigură accesul direct către obiectivul de investiţii.

O altă zonă vizată de primărie este cea din zona CET, Medeea. Proiectul constă în „facilități de recreere în zona CET-Medeea". Terenul pe care urmează a se realiza investiţia este situat la intersecția Bd-ului Aurel Vlaicu cu strada Cumpenei şi în prezent este un teren fără funcțiuni, aflat într-o stare de degradare. Prin realizarea lucrărilor de reconversie se va obţine refuncționalizarea unei suprafețe de circa 12765 mp și transformarea acesteia în parc/grădină publică. Pentru revitalizărea zonei urbane, vor fi realizate următoarele tipuri de activități: realizare alei pietonale, piste pentru bicicliști, creare trotuare; amenajare spații verzi (defrișarea vegetației existente; modelarea terenului; plantarea cu plante perene /gazonarea suprafețelor, inclusiv plantare arbori și arbuști); crearea de facilități pentru recreere pe terenurile amenajate (zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii, etc.; achiziționarea și montarea elementelor constructive de tipul alei, foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, spații pentru intretinere/vestiare, scene; instalare Wi-Fi în spațiile publice, instalare sisteme de supraveghere video a spațiilor amenajate prin proiect; dotare mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete, etc); modernizarea străzilor urbane care conduc în mod direct la terenul supus intervenției; înlocuirea și/sau racordarea la utilități publice a terenului obiect al investiției; realizare sistem de irigații/sistem de iluminat pentru spațiile amenajate prin proiect. Îmbunătăţirea mediului urban se va realiza și în zona Km 4 – Faleză Sud.

Documentaţiei tehnico-economică aferentă obiectivelor enumerate mai sus constă în elaborare studiu de fezabilitate şi documentaţii pentru obţinerea avizelor/acordurilor solicitate în CU, studiu topografic, studiu geotehnic, studiu peisagistic şi plan de reutilizare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am ramas de caruta ca oras. Chiar nu vede nimeni din tara asta mafia din primaria Constanta ? Umbla plicurile fara jena
2
0
FAGABOU arunca doar promisiuni si praf in ochi !!! Orasul arata jalnic! In rest bucuria lui suprema e ca si-a facut armata de cateva sute de politisti care amendeaza nonstop constantenii.
5
0
Zona de recreere pe Aurel Vlaicu.Trec tirurile cu o viteza,praf de un metru.Nu sunteti sanatosi la cap
3
0
orasul trist ! numai minciuni ! numai incompetenti in primarie ! gunoaie ,gropi etc
4
0
la BL 29 SI 31 PE MICSUNELELOR SUNT REPTILE IN SPATELE BLOCURILOR..
3
1
praf in ochi. decalajul este evident intre constanta si celelalte mari orase. cu aeroport , autostrada si port, constanta nu are un parc industrial. nu s-a schimbat nimic in acesti ani. totul este de mantuiala
9
1
Domnule primar luati initiativa nu asteptati sa sesizeze cineva in str dunarii sunt copaci f inalti cat blocul,toaletatii si pe acestia La fel gradinile din fata blocurilor cu vita de vie cu tot felul de fiare ruginite cu aspect deplorabil
6
0
Primaria vrea ...dar poate?.Asa a vrut sa faca locuri de joaca ,sa refaca strada Stefan cel Mare ,
5
1
Faceti,ca vin alegerile peste voi si nu aveti ce arata.
8
1
Constanta se afla in paragina
11
1
Km 4-5 sau km 4 faleza sud?
4
0
Tot orasul e o paragina. Strazile, zona peninsulara, Cazinoul, in jurul pietelor, semafoarele ..., sunt praf. Nu mai faceti lucrari de mantuiala
15
1
poate doar GRADINILE SUSPENDATE ca la sol se fak blocuri intre blocuri si se desfiinteaza parcari
12
1
Bravos fagadau!!
6
8
Mai multe zone din Constanta aflata in paragina...corect
11
2
Suntem satui bai fababou. Dar de facut pula. Tu da din gura ca vei face ai vei drege. Noi ne am lamurit
13
4
Nu sunt tentante aceste terenuri pt constructia unor blocuri!! Sunt primite la schimb!!! Dai un teren la periferie primesti teren in centru!!! Si in kongo arata mai bine parcurile!!!
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212