REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mai mulţi inculpaţi din dosarul SC Utilităţi Publice Cernavodă, menţinuţi sub control judiciar

Mai mulţi inculpaţi din dosarul SC Utilităţi Publice Cernavodă, menţinuţi sub control judiciar

Replica API 8 septembrie 2017 | 01:18 550

Georgeta Adina Avram, Georgeta Dumitra, Sanda Eugenia Costache şi Alexandru George Dumitrescu au fost menținuți sub control judiciar, decizia aparținând Tribunalului Constanța, la data de 6 septembrie. Măsura a fost stabilită pe o durată de 60 zile, de la data de 6.09.2017 până la 4.11.2017, inclusiv.

Potrivit procurorilor, s-a reţinut că în perioada 2011 – 2016 s-au derulat activităţi infracţionale în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi în legătură cu aceste atribuţii de serviciu de către inculpatul Laurenţiu George Dumitrescu, director/administrator la Utilități Publice Cernavodă S.R.L. (societate comercială de interes public – asociat unic Consiliul Local al Oraşului Cernavodă) – funcţionar public cu atribuţii de control, administrare/gestiune, cu implicarea şi a altor funcţionari publici (inculpata Avram Georgeta-Adina – director economic), prin încheierea, derularea de relaţii contractuale/comerciale între societatea comercială de interes public cu persoane juridice prin încălcarea cu ştiinţă a dispoziţiilor legale şi a atribuţiilor de serviciu, în materia achiziţiilor publice, favorizând interese patrimoniale personale şi ale terţilor, în defavoarea şi paguba societăţii comerciale cu capital de stat (prin producerea de prejudicii băneşti), S.C. Utilități Publice S.R.L., aflată sub coordonarea Consiliului Local al Oraşului Cernavodă. S-a reţinut de asemenea că, inculpatul Dumitrescu Laurenţiu George, în calitate de director/administrator, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a desfăşurat activităţi infracţionale în mod continuat, prin încălcarea dispoziţiilor legale, dispunând nelegal, abuziv, decizii instituţionale în folosul necuvenit al altor persoane, cu consecinţa producerii de prejudicii societății. Procurorii au mai arătat că inculpatul Dumitrescu Laurenţiu-George, în calitate de funcţionar public, cu atribuţii de control, administrare a desfăşurat activităţi infracţionale prin încălcarea cu ştiinţă a dispoziţiilor legale, participând în exercitarea atribuţiilor de serviciu la luarea de decizii, emiterea de acte, dispoziţii, în scopul asigurării de foloase patrimoniale băneşti, pentru sine şi pentru rudele/afini apropiate.

Liliana CHIRU

Citește detalii:

https://www.replicaonline.ro/societatea-consiliului-local-cernavoda-pusculita-familiei-dumitrescu-co-auditul-care-merge-direct-la-procurori-303157/

https://www.replicaonline.ro/directorul-si-mai-multi-angajati-ai-sc-utilitati-publice-cernavoda-trimisi-in-judecata-315130/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunteti de tot rasul,ziar de cacao. circ ieftin la fel ca voi. replica egal prostitutie jurnalistica..dar ce faceti voi nu se poate numi jurnalism
0
0
La stiri d stea aveti rubrica de comentarii zdrentelor imputite. De cand asteptati sa bateti toba iar pe sub asta. Vara asta nu prea ati avut ce cacat manca. Ati primit iar sutica de euro ?
1
0
Doamna Adina mare tupeu a dat concurs la gospodaria comunala pe functia de contabil unde a obtinut nota 2 si cu cazier patat !!!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614