REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mamă a trei copii minori din Cuza Vodă, predată autorităților din Belgia! Era specializată în furturi

Mamă a trei copii minori din Cuza Vodă, predată autorităților din Belgia! Era specializată în furturi

Replica API 23 decembrie 2019 | 00:00 399

O femeie de 30 de ani din localitatea Cuza Vodă, mama a trei copii minori, va fi predată autorităților din Belgia, pentru a fi judecată într-un dosar deschis de anchetatorii belgieni, fiind acuzată de aderarea într-un grup infracțional organizat și furt. Femeia, în timp ce se întorcea în țară, din Belgia, a fost prinsă de polițiștii de frontieră pe un aeroport și predată autorităților din Constanța. A fost arestată preventiv.

Pe 13 decembrie 2019, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a înaintat documentele privind pe Nicoleta T., din Cuza Vodă, în vârstă de 30 de ani, mamă a trei copii minori, în vederea luării măsurii arestării preventive pentru punerea în executare a unui mandatul european de arestare dispus la data de 8 noiembrie 2019 de Tribunalul Namur, Belgia, pentru efectuarea urmăririi penale într-un dosar în acre este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participare la grup infracțional organizat și furt calificat. Faptele penale descrise, sunt incriminate și de legea penală română, respectiv, respectiv în infracțiunile de furt calificat, tentativă la furt calificat și constituirea unui grup infracțional organizat prev. și Nicoleta T. a aderat la un grup de persoane care pe un timp îndelungat și în mod coordonat comiteau infracțiuni pe teritoriul Belgiei și Franței, respectiv sustrăgeau materiale și echipamente din șantierele în construcții, pe care le transportau cu autovehicule(dube), iar bunurile sustrase erau valorificate, de regulă, în altă țară. A sustras, împreună cu acest grup infracțional, și a încercat să sustragă mai multe bunuri aparținând unor firme din Belgia, bunuri pe care le transportau cu o dubă și un alt autoturism, iar echipamentele sustrase erau depozitate într-o încăpere, un fel de depozit, folosită de gruparea infracțională. Din datele strânse pe parcursul anchetei penale, a rezultat faptul că gruparea individa ar fi săvârșit nu mai puțin de 8 infracțiuni de furt calificat. Pe 12 decmbrie, Nicoleta T. a fost ridicată de polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră dintr-una eroport, pe sensul de intrare în România și predată lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța– Serviciul de Investigații Criminale, fiind apoi condusă la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru a fi prezentată procurorului, în baza semnalării emise de autoritățile judiciare belgiene. Individa nu s-a opus aducerii la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel. Fiind audiată, și-a exprimat acordul pentru a fi predată autorităților judiciare din Belgia.

Curtea de Apel Constanța a dispus, astfel, executarea mandatului european de arestare, dispus la data de 08.11.2019 de Tribunalul de Primă Instanță din Namur, Belgia, pentru efectuarea urmăririi penale față de femeia de 30 de ani, domiciliată În Cuza Vodă și a dispus predarea ei către autoritățile judiciare din Belgia sub condiția ca, în cazul în care se va pronunța o pedeapsă privativă de libertate, persoana solicitată să fie transferată în România. S-a dispus menținerea măsurii arestării preventive în vederea predării, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 28 decembrie 2019 până la data de 26 ianuarie 2020, inclusiv.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si copiii asista cum mama lor e tarata de nenea militianul?Asa reiese din poza afisata de voi.Ba, sunteti destepti de va da mintea pe afara ! Si se tot vorbeste de violenta, educatie,civilizatie ...Cum puteti sa afisati asa ceva ??Inchideti sandramaua presei si treceti pe la gradinita ca poate mai invatati ceva.
0
0
asta a votat in diaspora !
2
1
Morti lor de tigani imputiti
8
0
Vai de mama ei ! Precis face parte din randul coloratilor !
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218