REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Mama jurnalistului belarus Roman Protasevici susţine că fiul ei a fost torturat în detenţie

Mama jurnalistului belarus Roman Protasevici susţine că fiul ei a fost torturat în detenţie

Replica API 27 mai 2021 | 00:00 604

Mama jurnalistului belarus disident Roman Protesevici susţine că fiul ei a fost supus violenţelor în timp ce se afla în închisoare, relatează marţi dpa, citată de Agerpres.

Roman Protesevici

În video-ul pus în circulaţie de autorităţi, faţa fiului ei prezenta semne clare de violenţă, a declarat Natalia Protasevici, referindu-se la imaginile date publicităţii cu o zi în urmă de centrul de detenţie în care fiul ei este deţinut.

"Nu sunt medic, dar e sigur că l-au lovit la nas şi este posibil să i-l fi rupt", a spus ea.

De asemenea, Natalia Protasevici a afirmat că obrazul stâng al fiului ei era umflat. "Chiar şi sub machiaj, se poate vedea o tentă gălbuie, probabil vânătăile i-au fost acoperite cu pudră".

Ea mai spune că a văzut şi semne de strangulare pe gâtul fiului ei. "Din câte se pare, l-au strâns de gât pentru a scoate dovezi de la el", a declarat ea.

În înregistrarea video, Protasevici, de 26 de ani, spune că este tratat în conformitate cu legea şi recunoaşte că a organizat revolte.

Fiul ei a fost forţat să facă această declaraţie, a spus Natalia Protasevici. "Fie a citit-o de pe o pagină, fie a fost forţat să o memoreze", a declarat ea.

Totuşi, fiul ei este o persoană foarte puternică, a mai spus Natalia Protasevici, care trăieşte în exil în Polonia împreună cu soţul ei.

Prietena lui Roman este însă şi ea în custodie, a mai spus mama jurnalistului, adăugând că se teme că autorităţile ar putea abuza de ea pentru a-l face pe fiul ei să cedeze.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108