REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Mamaia a ajuns stațiunea unde colcăie dezmățul lui George Secărea pe domeniul public. Video

Mamaia a ajuns stațiunea unde colcăie dezmățul lui George Secărea pe domeniul public. Video

Bianca NEDELCU, M.M. 20 martie 2024 | 00:00 5920

O dispută controversată din stațiunea Mamaia îngroașă rândurile scandalurilor imobiliare de pe litoralul românesc. La baza acestei dispute se află nimeni altul decât George Secărea, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Constanța. Acesta a îngrădit accesul la un renumit restaurant din zonă, în urma unei serii de achiziții de terenuri ce ridică semne de întrebare cu privire la legalitatea obținerii acestora. Pe locul unde odinioară exista un sens giratoriu cu două benzi de circulație, acum accesul se face pe un singur sens de mers. Motivul? Proprietarul hotelului Florida a considerat necesară suplimentarea locurilor de parcare, aceasta din urmă fiind îngrădită și cu toate locurile aferente parcării goale. Conform informațiilor noastre și a planului de amplasament și delimitare a corpului de proprietate, Secărea ar fi pus mâna pe o întreagă bandă a unei străzi, astfel devenind proprietate privată.

Mamaia a ajuns statiunea unde colcaie dezmatul lui George Secarea pe domeniul public. Video George Secărea

Cu ani în urmă, Secărea a reușit să dobândească proprietatea asupra unor terenuri din stațiune, inclusiv asupra unui sector dintr-un sens giratoriu vital pentru traficul din zonă, reducându-l la un singur sens de mers. Mai mult, acesta a poziționat un camion în fața restaurantului Harlequin, în jurul căruia a amplasat stâlpișori delimitatori. Această manevră a complicat considerabil accesul, în special în perioadele aglomerate ale sezonului estival, afectând nu doar circulația, ci și activitatea economică locală, inclusiv aprovizionarea restaurantului acum îngrădit.

Mamaia a ajuns statiunea unde colcaie dezmatul lui George Secarea pe domeniul public. Video Zonă îngrădită și un singur sens de mers

Surse apropiate de situație indică faptul că terenurile pe care Secărea și-a extins imperiul imobiliar erau considerate cândva spațiu public. Cum a reușit transformarea acestora în proprietăți private rămâne un mister, amplificat de asocierea lui Secărea cu perioada în care Radu Mazăre conducea Primăria orașului Constanța, o perioadă marcată de controverse legate de atribuirea terenurilor publice.

Mamaia a ajuns statiunea unde colcaie dezmatul lui George Secarea pe domeniul public. Video Plan cadastral al zonei

În cursul expansiunii sale, Secărea nu numai că a construit un hotel impresionant pe locul unei foste vile, dar a și amenajat o parcare privată pe care, în mod inexplicabil, o păstrează ca inaccesibilă publicului după ce a montat bariere.

Mamaia a ajuns statiunea unde colcaie dezmatul lui George Secarea pe domeniul public. Video Parcare privată goală

Vecinii și ceilalți afectați de acțiunile lui Secărea descriu o serie de deranjamente provocate de construcții, de la mizeria care a ajuns pe bulevardul principal, până la atitudinea provocatoare și aparenta indiferență a dezvoltatorului față de consecințele acțiunilor sale. Este descris ca fiind o figură care pare să caute constant conflictul, fără a ține cont de impactul negativ asupra comunității și afacerilor locale.

Video:

Această situație ridică semne de întrebare grave nu doar despre practicile imobiliare din Constanța, dar și despre mecanismele prin care spațiul public poate fi transformat în proprietate privată, adesea în detrimentul interesului colectiv. Comunitatea locală și opinia publică așteaptă răspunsuri, în timp ce tensiunile continuă să escaladeze pe litoralul românesc.

Video:

Ce se întâmplă când începe sezonul estival și traficul este intensificat, datorită evenimentelor ce vor avea loc și chiar datorită mașinilor de aprovizionare? Pe lângă lipsa de interes a proprietarului terenului față de aceste aspecte, dilema supremă este legată de modul în care au fost obținute avizele și, implicit, dreptul de proprietate asupra acestui teren, cândva catalogat drept spațiu public. Cum a fost acesta vândut, ori cum au fost efectuate noile măsurători cadastrale, nu știe nimeni. Mai mult decât atât, proprietarul hotelului Florida a considerat că spațiile pe care le-a dobândit cu ajutorul Primăriei în perioada Radu Mazăre nu îi sunt de ajuns, îngrădind intrarea unui renumit restaurant din zonă. Cărui fapt se datorează manifestarea acestor abuzuri?

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe sifonul de Nelu Mirea asociatul lui Secarea care a bagat lumea la puscarie,nu se ia nimeni ,are protectie papagalul
0
0
Smecherul asta cu fustita venea la mine la bloc , la et 3 , avea o amanta . Nu stiu ce i mai facea , ca scarile le urca greu . Era asa pufos si pretios ,cand il vedeam ma stricam de ras ,dar si baba la dat afara ,cica era zgarcit , dar cred ca se inpiedica cu limbuta prin f***i , bulanelu
0
0
Ia uite hotul hotilor inca mai misca bosorogul , ai nenorocit lumea o viata cu praduielile si acum te dai securist… praduitorule , nu mai saluti lumea .
0
0
Aoooleeu , ordinarul asta de nu i arestat inca , la cate magarii a facut la lume . Asta cred ca a prejudiciat orasul cu câteva zeci de milioane , numai prin terenurile subevaluate pe care le a cumparat pe vremea Mazăroilor .
0
0
Cracanatu de Secarea , trage moarte dupa el , a inchiriat lui Economu , sa spanzurat saracu , nepotu lui a inchiriat de la p***t ceva , a murit si el , dna Tene a luat o spaga de la el sa i spele dosarele de la dna , sa dus si ea ,sa vedem cine se mai duce …. Uuuu ….oarba dupa tine BLESTEMATULE .
0
0
Acest Secarea George cu mersul ala crăcănat , da impresia ca este miezul , ca este intangibil si ca are justiția la picioare . A cumpărat pe vremea lui Mazăre ,cu ajutorul consilierilor corupți ,spațiul verde si intrarea de la magazinul Stailmann ,pe bani de nimic furând astfel Constantenii. Patronii fostului magazin Stailmann ,se judeca cu nenorociții astia de ani de zile . Pe faleza Mamaia si a facut restaurant si multe maghernițe sub ochii primăriei , pe spațiul verde si le închiriază . A falimentat magazinul , care a ajuns in frontul doi . Atenție mare daca cumpara ceva linga voi ... "Incepe Calvarul ".
4
0
Secarea, fratele tau era baiat calumea , dar tu.. o zdreanta de om te-a camatarit bine Mitu pana te-a luat in punga la el.. Vezi mai usor cu capcanele pe care le faci la oameni prin Cta. ca s-ar putea intoarce toate impotriva ta dle Bulan spart..
2
0
Eu cand eram mai mic mergeam cu parintii la Sunquest si acolo erau 2 sensuri de mers si un sens giratoriu. De cand a aparut in zona SECCĂCAREA asta au aparut si problemele Si nu doar aici se intampla asta.Si pe faleza am inteles ca a ingradit intrarea altei unitati. Este un om de nimic acest Căcarea Primaru ar trebui sa faca o vizita in zona si sa spuna el daca e normal ce face acest CĂCAREA acolo
3
0
DACA NU IESITI LA VOT VOR FACE IN ASA FEL INCAT SA IASA TOT CHITAC! TREBUIE SA INCERCAM ALTCEVA!L-AM VAZUT CE POATE SI ACEST INDIVID!HAIDETI SA LE ARATAM PUTEREA NOASTRA A CELOR SARACI DAR MULTI!
5
3
Se ia șpăgi oameni buni la autorizare dai spaguta faci și zgârie nori dar dai frate lui Petrache ligia
2
3
De cate ori Il vad pe individul asta am senzatia ca e CONSTIPAT! Foloseste ceva natural sau du-te la medic băi constipatule că nu e sănătos să stai așa!!!
10
0
Alooo poliția locală ce faci dragă ?
6
0
Asta sfideaza regulile bunului simt, ma asteptam ca un om cu bani sa fie educat si intelept dar acest distins domn reprezinta exceptie de la regula.
9
0
Microcefalul corupt de la primarie este vinovatul principal !
21
5
golaneala lui mazare va ramine, un oras schilodit. sa ii luam la bani marunti, de unde si cum au obtinut terenuri, bani, etc, dar cu cine? ce justitie, ce servicii?
27
1
Actual nu poate sa faca fata la ceea ce este!NE PROSTESTE CU FLORI, CULUCRARI FACUTE DE MANTUIALA si mai vrea un mandat. TREBUIE SA INCERCAM CAT MAI MULTI PANA AL GASIM PE BOC DE CONSTANTA! EL A CASTIGAT PE VOTUL NEGATIV DAT LUI FAGADAU!
15
11
Suntem o natiune si o tara de numai 100 de ani! Nu trebuie sa avem pretentii ridicate! Atata se poate!
22
2
Eu sunt sărac, nu mai am bani să îmi fac concediul în Mamaia, acum merg in Bulgaria, Grecia, Austria, e mau ieftin față de Mamaia.
20
3
Aveț âncredere
9
2
Individul e de cea mai joasa speta, isi bate joc si de locuitorii din Faleza nord, unde a construit abuziv 2 blocuri. Hai cu o manifestatie impotriva lui, sa-i aruncam peste gardul vilei materii fecale !
48
3
Obosit cu fata de oaie!
38
1
Și secara și alți sunt. Cari ai societăți jeguri patroni de carton corupți
32
1
Pe vremuri pășteau oile pe acolo, oile au inprastiat cacareze în concluzie pământurile le aparține oierilor, așa e legea în afroromania
32
2
Alo ,instituțiile statului unde sunteți? Exista niște documente ,avize ,autorizații etc, dacă exista ,alea sunt semnate de cineva ,stampilate, cum nu poți sa ii aduci la bara sa verifici toate aceste aspecte și sa iei masurile legale sa ii tragi la răspundere? Inseamna ca și cu acordul vostru al angajaților statului ei fac ce vor
39
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272