REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Mamaia. Bucătarii pricepuți se vor întrece în preparate cu specific pescăresc

Mamaia. Bucătarii pricepuți se vor întrece în preparate cu specific pescăresc

Replica API 14 mai 2016 | 00:00 292

Tradiție gastronomică

Tradiție gastronomică

Asociaţia Litoral – Delta Dunării, împreună cu Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism şi Restaurant Dorna Mamaia, organizează “Festivalul Peştelui şi al Fructelor de Mare”, o competiţie culinară profesională cu preparate din peste şi fructe de mare, marţi, 17 mai, începând cu ora 12:00 în cadrul Restaurantului Dorna Mamaia.

Festivalul se adresează bucătarilor şi se va desfăşura sub formă unui concurs de artă culinară cu specific pescăresc şi fructe de mare, preparatele participanţilor urmând a fi evaluate de către o comisie de juraţi, pentru a intră în competiţia premiilor care constau în Marele Trofeu, medalii (aur, argint,bronz) şi diplome de participare.

În comisia de jurizare îşi vor spune cuvântul şi vor decide asupra preparatelor Maeştrii Artei Culinare Petrişor Tănase, Robert Voicu, Gheorghe Hanes.

Competiţia este deschisă presei şi publicului, care vor avea posibilitatea să deguste reţete tradiţionale pescăreşti, specialităţi cu fructe de mare dar şi o degustare de vinuri specială pentru preparatele din peste şi fructe de mare.

Participanţii înscrişi, atât din Constanţa cât şi de pe litoralul românesc, vor avea gata pregătite preparatele pentru comisia de jurizare, ceaune cu borş de peste autentic românesc, peşti la grătar de nenumărate soiuri, creveţi, calamari, caracatiţa şi multe alte arome marine care vor cuceri şi vor lupta “la cuţite” pentru Marele Trofeu.

“Această competiţie este organizată pentru a promova peştele şi fructele de mare că şi materie prima importantă şi sănătoasă, indicate a se consumă cât mai des. Festivalul va reuşi să unească atât bucătari specializaţi în domeniu cât şi pe cei care vor să îşi dezvolte abilităţile şi noţiunile în domeniu. Cadrul va fi unul ideal pentru schimbul de experienţă între bucătari, de reţete noi care îi pot pregăti pentru următoarele competii culinare, olimpiade de gastronomie. Mulţumesc asociaţiilor care s-au unit în vederea organizării acestui eveniment, fără sprijinul cărora nu ar fi fost posibilă această competiţie şi care au o dorinţa comună, de a promova gastronomia locală.” declara Gheorghe Hanes, Maestru Artă Culinară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272