REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mâna întinsă trebuie să spună o poveste! Fii profesionist, ce dracu'!

Mâna întinsă trebuie să spună o poveste! Fii profesionist, ce dracu'!

Replica API 26 aprilie 2014 | 00:00 1017

Pentru cine are, de această dată, ghinionul de a nu trăi în peşteră, a început campania pentru europarlamentare. Toate, absolut toate partidele, alianţele, cărora li se adaugă şi candidaţii independenţi, se întrec în proba de europenism viteză, la capătul căreia vom trimite cu flori, pentru următorii patru ani, încă o trupă de frac cu asistenţa socială bruxelles-iană garantată.

În această goană după voturi, orice simţ uman se apropie de pierzanie. Contează numai cadourile, culorile, cuvintele frumos aranjate în declaraţii, promisiunile şi viitorul străluminos, întru gloria patriei. A cui patrie? A noastră, cu siguranţă nu!

Electoratul mesmerizat de campania electorală este cât pe-aci să calce în străchini, pentru că Organizaţia Salvaţi Copiii, adică acel ONG eclipsat de alte campanii de mare interes, precum declararea delfinilor pe post de semizei sau risipirea PIB pe maidanezi ucigători de nesimţiţii copii care au prostul obicei de a se juca în parc, atrage un semnal de alarmă: din vară, Guvernul plănuieşte să taie din fondurile bebeluşilor născuţi prematur, potrivit unei propuneri făcute de către Ministerul Sănătaţii. O astfel de veste nu poate decât să cadă ca un trăsnet pe o societate cu oameni normali la cap. Nu este cazul la noi, pentru că trăim în România, iar pe aici trebuie să facem, pentru orice, comisii, dezbateri, analize. Aşadar, să analizăm.

Domnul ministru Nicolae Bănicioiu are dificultăţi în a descrie o seringă, deci nu avem pretenţii de la domnia sa. Apoi, ne gândim la armatele de secretari şi subsecretari (de la "pe sub birou" - n.r.) de stat, care ar putea fi loviţi de o asemenea idee. Aceştia, la fel ca mulţi alţii de pe aici, acţionează în funcţie de adierea ideologică de la Cotroceni sau Palatul Victoria. Sau buncărul MApN. Ne putem doar imagina cum sună o astfel de directivă: "Campanie. Stop. Nu sunt bani. Stop. Găsiţi soluţii. Stop. Că altfel. Stop. Vă ia mama... Stop".

De dragul iubărelii de partid şi, evident, neam şi ţară, România îşi decorează prezenţa europeană, din vară, cu tăierea fondurilor pentru născuţii prematur. Ar trebui să ţipăm, dar nu avem de ce, pentru că există şi o explicaţie: născutul prematur nu votează. Mama lui/ei, nu votează, pentru că are altele pe cap. Colac peste pupăză, mai cer şi bani. Aşadar, că tot e campanie, ne aducem aminte de regretatul Dinică: mâna întinsă trebuie să spună o poveste! Fii profesionist, ce dracu'!

Şi mai naşte-te şi tu când trebuie!

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367