REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Managerul firmei care asigură hrana pacienţilor Spitalului Judeţean, acţiune în instanţă împotriva femeilor care i-au adus prejudicii de imagine

Managerul firmei care asigură hrana pacienţilor Spitalului Judeţean, acţiune în instanţă împotriva femeilor care i-au adus prejudicii de imagine

Replica API 8 iunie 2019 | 00:00 732

Cele două fotografii care au fost postate cu meniului pacienţilor Secţiei de Pediatrie dfin cadrul Spitalului Judeţean Constanţa au făcut înconjurul internetului. Din fotografii reieşea faptul că mâncarea servită de societatea Arimex Comexim 2000 SRL bolnavilor nu ar fi conformă şi comestibilă. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean, a susținut o conferință de presă pentru a veni cu lămuriri în ceea ce privește meniul pacienților. Concluzia: comisia de analiză nu a constatat că ar fi ceva în neregulă cu preparatele.

„Au apărut în mediul online două ştiri, dacă se mâncă bine la noi, dacă nu, că sunt cartofii nu ştiu cum...Imediat am supus meniul la o evaluare în faţa comisiei condusă de doamna profesor Doina Catrinoiu. Toată mâncarea, înainte de a ajunge la bolnavi, este aprobată, meniurile sunt făcute conform legsilaţiei în vigoare, în funcţie de cazuistică. Nu există mâncare stricată care să ajungă la pacienți, credeţi-mă! Din păcate, accesul al facebook este facil şi fiecare postează. Suntem deschişi la elemente negative, reale, pentru a îmbunătăți activitatea medicală. Comisia de analiză a constatat că-s neconforme acuzațiile şi a spus că, pe viitor, va cere diversificarea meniurilor. Există un chestionar de satisfacere care poate fi descărcat şi completat, apoi trimise online" a declarat Grasa, în cadrul unei conferinţe de presă. Jurnaliştii au fost invitaţi pe secţia de Pediatrie, acolo unde au fost cele mai multe nemulțumiri. Era jurul prânzului, aşa că masa urma să fie servită. Mămicile, aparţinătoarele micuţilor păacienţi, nu s-au plâns în niciun fel de calitatea mâncării. Din contră, au avut numai cuvinte de laudă.

Cătălin Grasa a mai precizat şi faptul că reprezentanţii Consiliului Judeţean au fost în control, urmând să fie prezentate concluziile în perioada imedita următoare.

La rândul său, Petre Preda, şeful Arimex Comexim 2000 SRL, a vorbit despre procesul în care se prepară hrana pacienţilor

„Pregătim hrana pentru 1200 bolnavi zilnic, 365 de zile pe an din 365. Toată activitatea este supravegheată de către o asistentă dietetician de serviciu al Spitalului Judeţean, beneficiarul. Are în atribuţii să verifice igiena şi starea de sănătatea salariaţilor, dacă se respectă operaţiunile privind igiena, sterilizarea utilajelor, dar şi procesul tehnologic şi corectează acolo unde este cazul. Toate mărfurile sunt verificate şi însoţite de documente de calitate, documente de provenienţă. Este o muncă continuă, în fiecare zi, câte trei sau patru feluri de mâncare. Activitatea este monitorizată video, ştim ce se întâmplă, totul este transparent, avem metodologie prin care monitorizăm satisfacţia medicilor şi a pacienţilor o dată pe lună”, a spus Petre Preda. Acesta a mai anunţat că intenţionează să acţioneze în instanţă cele două mămici care au prejudiciat imaginea spitalului, dar şi a firmei pe care o conduce. „Ne confruntăm cu aceste postări care au fost subiective, neadevărate, ne vom îndrepta în instanţă împotriva acestor persoane care au minţit şi au dezinformat opinia publică aducând imagine neplăcută spitalului şi unităţii noastre. S-au trunchiat imagini, lăsând impresia că mâncare este proastă, aducându-ne prejudiciu de imagine”, a conchis Preda.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am stat internată cu baiatul 2 săptămâni in spital. Baiatul suspect de aplv. Am solicitat in repetate rânduri sa mi se aduca mâncare fara lapte si produse din lapte. In fiecare zi, o masa era cu lapte sau smântână sau branza. Orez cu lapte, cartofi gratinati, macaroane cu brânză etc. Nu mai comentez despre copanele alea de pui care au un gust vai mama lui. Sau ca mi-ati adus orez in care erau bucati de oase de mi-am dat sângele in gură. Degeaba va kk pe voi ca noi românii suntem reclamangii, ca avem ce reclama! Mancarea e jalnica si oribila! Mic dejun un ou si un cremvurst si o felie de paine? Pe bune?
1
0
Daca sunt asa conforme, de ce pacientilor de pe sectia diabet li se servesc zilnic paste sau orez?
2
0
Tu ai da copiiilor tai din mancarea care este data pacientilor in spital?
4
1
Daca, pe fiecare sectie ar fi expusa o informare care sa explice cat este alocatia zilnica de bani pt bolnavi si apartinatori si ce se poate prepara cu acei bani, atunci ar fi eliminate maj reclamatiilor. Reclamatiile sunt determinate insa de faptul ca majoritatea alimentelor se procura cu termenul de garantie la limita. Pacientii trebuie si au dreptul sa fie informati. La ce salarii sunt acum in sanatate, platite din banii nostrii, orice aroganta trebuie sa dispara.Medicii trebuie sa si ofere nu numai sa primeasca iar respectul se castiga greu.
2
1
ti-ai dracu de reclamagii, vreti sa va indopati in spital ca la 5 stele. arata foarte bine mancarea.
10
8
Mancarea lui Preda seamana cu cea de la Vivo de la Gastro ba dimpotriva ciorba e mai buna in spital decat ca aici nu au chiar toate meniurile ca la mall si acolo faceti coada eu am mancat in spital si nu am facut nici enterocolita nici vreo alergie,am mancat si la Universitar in Bucuresti unde servea masa femeia care spala si pe jos si nu am patit nimic ,asa ca nu va mai plangeti atat si faceti mofturi cand in lume sunt care nu au ce pune pe masa
11
9
Bai animalule... la spitalul de boli infectioase acum 1 an erau viermi in mancare .. de unde i.a plantat mamica aia... ???? observ ca pt tine toti sunt rau intentionati
15
1
calitatea a mai crescut ce-i drept, nu mai este cum era inainte, si nu se mai fura cum se fura pt ca totul este monitorizat video, cand mancarea se facea de catre angajatii spitalului, bucataresele de acolo jumatate furau, asta stie oricine
7
0
Ii place sa faca scandal din orice, fara sa gandeasca la faptul ca in spatele acestei frustrari ale unor persoane carcotase sunt multi oameni care isi fac treaba si pot ramane fara munca. Personal cred ca sunt si alte interese pentru care s-a creat aceasta situatie. Daca va uitati atenti lucrurile sunt in regula, chiar si echipamentele angajatilor sunt conforme cu regulile de igiena, dar ce sa faci cand printre noi mai sunt si oameni fara frica divinitatii? Probabil vor deconta si acestia dar din pacate nu-si dau seama ca raul se intoarce.
6
5
Exact, pt ca nu apar zilnic mesaje, fotografii cu ce este in neregula nu numai in spital, dar si in alte locuri, atunci patronii din orice domeniu de activitate isi permit sa faca orice, sa incalce orice. Dar pt ca presa nu incurajeaza demascarea lucrurilor negative din societate, nu face nici ea anchete, oamenii se tem sa faca publice astfel de lucruri. Preda a amenintat de fapt mamicile cu aceste declaratii in presa, se incadreaza si el la codul penal.
16
2
O sa pierdeti ca prostii. Ia sa faca toata lumea poze la laturile voastre si o sa vedeti atunci scandal... Prostu nu e prost destul daca nu e si fudul. .
26
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272