Managerul firmei care asigură hrana pacienţilor Spitalului Judeţean, acţiune în instanţă împotriva femeilor care i-au adus prejudicii de imagine
Managerul firmei care asigură hrana pacienţilor Spitalului Judeţean, acţiune în instanţă împotriva femeilor care i-au adus prejudicii de imagine
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCele două fotografii care au fost postate cu meniului pacienţilor Secţiei de Pediatrie dfin cadrul Spitalului Judeţean Constanţa au făcut înconjurul internetului. Din fotografii reieşea faptul că mâncarea servită de societatea Arimex Comexim 2000 SRL bolnavilor nu ar fi conformă şi comestibilă. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean, a susținut o conferință de presă pentru a veni cu lămuriri în ceea ce privește meniul pacienților. Concluzia: comisia de analiză nu a constatat că ar fi ceva în neregulă cu preparatele.
„Au apărut în mediul online două ştiri, dacă se mâncă bine la noi, dacă nu, că sunt cartofii nu ştiu cum...Imediat am supus meniul la o evaluare în faţa comisiei condusă de doamna profesor Doina Catrinoiu. Toată mâncarea, înainte de a ajunge la bolnavi, este aprobată, meniurile sunt făcute conform legsilaţiei în vigoare, în funcţie de cazuistică. Nu există mâncare stricată care să ajungă la pacienți, credeţi-mă! Din păcate, accesul al facebook este facil şi fiecare postează. Suntem deschişi la elemente negative, reale, pentru a îmbunătăți activitatea medicală. Comisia de analiză a constatat că-s neconforme acuzațiile şi a spus că, pe viitor, va cere diversificarea meniurilor. Există un chestionar de satisfacere care poate fi descărcat şi completat, apoi trimise online" a declarat Grasa, în cadrul unei conferinţe de presă. Jurnaliştii au fost invitaţi pe secţia de Pediatrie, acolo unde au fost cele mai multe nemulțumiri. Era jurul prânzului, aşa că masa urma să fie servită. Mămicile, aparţinătoarele micuţilor păacienţi, nu s-au plâns în niciun fel de calitatea mâncării. Din contră, au avut numai cuvinte de laudă.
Cătălin Grasa a mai precizat şi faptul că reprezentanţii Consiliului Judeţean au fost în control, urmând să fie prezentate concluziile în perioada imedita următoare.
La rândul său, Petre Preda, şeful Arimex Comexim 2000 SRL, a vorbit despre procesul în care se prepară hrana pacienţilor
„Pregătim hrana pentru 1200 bolnavi zilnic, 365 de zile pe an din 365. Toată activitatea este supravegheată de către o asistentă dietetician de serviciu al Spitalului Judeţean, beneficiarul. Are în atribuţii să verifice igiena şi starea de sănătatea salariaţilor, dacă se respectă operaţiunile privind igiena, sterilizarea utilajelor, dar şi procesul tehnologic şi corectează acolo unde este cazul. Toate mărfurile sunt verificate şi însoţite de documente de calitate, documente de provenienţă. Este o muncă continuă, în fiecare zi, câte trei sau patru feluri de mâncare. Activitatea este monitorizată video, ştim ce se întâmplă, totul este transparent, avem metodologie prin care monitorizăm satisfacţia medicilor şi a pacienţilor o dată pe lună”, a spus Petre Preda. Acesta a mai anunţat că intenţionează să acţioneze în instanţă cele două mămici care au prejudiciat imaginea spitalului, dar şi a firmei pe care o conduce. „Ne confruntăm cu aceste postări care au fost subiective, neadevărate, ne vom îndrepta în instanţă împotriva acestor persoane care au minţit şi au dezinformat opinia publică aducând imagine neplăcută spitalului şi unităţii noastre. S-au trunchiat imagini, lăsând impresia că mâncare este proastă, aducându-ne prejudiciu de imagine”, a conchis Preda.
VIDEO:
Mirela PASCAL
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News