REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Mănâncă aceste alimente când ești la menstruație și te vei simți mai bine

Mănâncă aceste alimente când ești la menstruație și te vei simți mai bine

Replica API 16 decembrie 2020 | 00:00 1016

Cercetările arată că aceste alimente, pe lângă faptul că trebuie îți menții corpul hidratat în perioada "delicată" a lunii, te pot ajută să reduci simptomele neplăcute ale menstruației, cum ar fi: balonarea, retenția de apă, slabă putere de concentrare și iritabilitatea, scrie doc.ro.

Alege surse de calciu

Calciul este cel mai bun prieten al unei femei în perioada menstruației. Cercetările arată că acest mineral care are grijă de oasele tale poate să reducă crampele menstruale și poate, totodată, să reducă balonarea și retenția de apă. Totodată, calciul te poate ajută și în privința stării tale de spirit și îți crește puterea de concentrare.

Unde găsești calciul? În produsele lactate precum laptele, iaurtul și brânză, precum și în unele produse de origine vegetală, cum ar fi migdalele, varză chinezească (bok choy), broccoli și alte frunzoase.

Pune accentul pe fibre

Ultimul lucru pe care ți l-ai putea dori în timpul menstruației este să te simți și mai balonată. Fibrele, care îți ajută tractul digestiv să funcționeze "că uns", te pot ajută. Mănâncă multe surse de fibre pe perioada menstruației, pentru a-ți asigura un tranzit intestinal regulat. Acestea se găsesc în: migdale, mere, anghinare, fasole, mure, semințe de chia, fructele kaki, cartofii dulci, cerealele integrale.

Include surse de fier

Menstruațiile abundente pot contribui la anemia provocată de deficiență de fier la femei, anemie care poate provoca "ceață mentală", oboseală și schimbările de dispoziție. Chiar dacă nu ai o menstruație abundență, e bine să mănânci alimente bogate în fier în perioada această delicată a lunii. Fierul se găsește în: fasole, carnea de vită, ciocolată neagră, carnea de miel, frunzoase (diverse salate sau legume cu frunze de un verde închis), nuci, semințe de floarea-soarelui, tofu.

Alege surse de magneziu

Specialiștii explică de ce femeile au poftă mare de ciocolată în timpul menstruației, iar motivul este simplu: datorită conținutului de magneziu al ciocolatei. Cercetările arată că magneziul ajută la calmarea simptomelor sindromului premenstrual, cum ar fi durerile de cap și crampele. Găsești magneziu în: avocado, banane, fasole, ciocolată neagră, peste, frunzoase (legume cu frunze de un verde închis), nuci, semințe, iaurt.

Fă-ți "plinul" de acizi grași Omega-3 și de vitamina B12

Disconfortul pe care îl simți o dată cu crampele menstruale poate fi redus semnificativ cu o combinație de acizi grași Omega-3 și vitamina B12. Unde le găsești: în ouă, semințe de în, nuci, fructe de mare, semințe, iaurt.

Nu uita de vitamina D

Noile studii au arătat că dacă ai un nivel scăzut al vitaminei D în corp, această deficiență poate provoca menstruații neregulate. Totodată, vitamina D joacă un rol important în nivelul energiei tale, stimularea stării de spirit și în lupta împotriva insomniei, toate acestea fiind probleme cu care te confrunți atunci când ești la menstruație. Unde găsești vitamina D: în uleiurile de peste, în lapte fortificat, în gălbenușuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212