REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MÂNDRIA orașului Cernavodă! Trei elevi de la Liceul Axiopolis, printre cei mai buni la robotică din țară!

MÂNDRIA orașului Cernavodă! Trei elevi de la Liceul Axiopolis, printre cei mai buni la robotică din țară!

Replica API 19 februarie 2019 | 07:30 1914

Trei elevi ai Liceului Tehnologic „AxiopolisCernavodă au demonstrat că sunt printre cei mai buni din țară la robotică! Echipa formată din Alexandru Marian Dumitra, Teodor Cătălin Geambașu și Cosmin Negoiță a participat, în perioada 14 – 17 februarie a.c., la etapa regională a First Tech Challange 2019, de la Iași, unde s-a clasat pe a doua treaptă a podiumului la cea mai importantă secțiune a concursului, cea de inovație.

Cei trei elevi din Cernavodă au dovedit că au cunoștințe de mecanică, electronică și robotică, cu mult peste programa școlară! Au lucrat, aproape două luni, aproape zi de zi, la construirea robotului care le-a adus recunoașterea. Însă, pentru a participa la etapa următoare a competiției de robotică au nevoie de sprijinul comunității, pentru a strânge fonduri pentru transport, cazare și masă.

Programul de robotică inspirat dintr-un program similar din Statele Unite ale Americii a fost adus în țara noastră de organizația Nație pentru Educație și se desfășoară, de câțiva ani, cu sponsorizarea BRD. Programul dă șansa elevilor din țara noastră să demonstreze vastele cunoștințele de tehnică, mecanică, electronică, robotică pe care le au, dar și să dovedească faptul că au idei originale și sunt inventivi. La ediția 2019 a competiției First Tech Challange s-au înscris aproximativ 150 de echipe, din întreaga țară, iar într-o primă etapă au fost organizate probele eliminatorii, în patru centre regionale.

Echipa constănțene au participat la etapa organizată, în perioada 14 – 17 februarie a.c., la Iași. Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă a fost reprezentat – cu cinste, am putea spune! – de echipa alcătuită din Alexandru Marian Dumitra, Teodor Cătălin Geambașu și Cosmin Negoiță, mentori profesor inginer mecanică Lucia Ciobanu și profesor Valentin Marius Dumitrescu.

După cele trei zile de competiții, elevii și profesoara lor s-au întors la Cernavodă victorioși: au obținut premiul II la cea mai importantă secțiune a competiției, cea de inventivitate. Iar cei trei tineri au, într-adevăr, motive de mândrie: timp de trei luni, din octombrie până în decembrie 2018 le-au fost testate cunoștințele de mecanică, electronică și robotică și, totodată, au fost instruiți cum să construiască un robot. Iar de la începutul anului s-au apucat de treabă! Au muncit, câteodată, și câte 12 ore pe zi pentru a realiza un robot care să răspundă perfect comenzilor lor, care să acționeze conform restricțiilor și impunerilor organizatorilor competiției.

Următoarea etapă a competiției, cea națională, va avea loc în perioada 20 – 24 martie a.c., la București. Pentru a participa, însă, echipa liceului tehnologic din Cernavodă are nevoie de sprijinul financiar al comunității, pentru fonduri din care să asigure transportul, cazarea și masa. Totodată, este nevoie de fonduri pentru achiziționarea componentelor robotului, care între timp s-au uzat, dar și pentru actualizarea softului.

Se impune menționat că cei trei elevi de care locuitorii din Cernavodă au toate motivele să fie mândri au fost sprijiniți de oamenii din comunitate și în vederea deplasării la Iași.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In loc sa felicitam baietii , ii ducem grija lui none si kanal d .asta este romania
3
3
caut femeie de produs urgent daca nu o sa ma duc eu la strada la Elvetia langa Lavy sa facem amandoua bani va pup,votatima la puterea dragostei
9
1
PROXENETUL NUMARUL 1 AL ORASULUI CERNAVODA TATUAT DIN CAP PANA IN VAFUL PICIOARELOR FARA A AVEA O SECUNDA DE MUNCA IN VIATA LUI PRIN MIJLOACE DUBIOASE AJUNS LA EMISIUNEA PUTEREA DRAGOSTEI. KANAL D PROMOVEAZA PROXENETII
17
0
Bravo copii si cadre didactice, in sfirsit se aude ceva bun despre Cernavada ca in rest se aude numai de rau , poate se trezeste si primarul Negoita, care promoveaza orice si investeste in lucruri numai de el stiute, iar daca se trezeste dupa i-si bea cafeaua sa tina minte ca in istoria orasului nu a existat asa ceva , iar peste doi ani sar putea sa fie istorie pentru oras. trezestete Primare Negoita, si nu mai sifonati bani publici prin Consilierul Local Molnos ajutati Liceul Tehnologic in acest program ,,NATIE PENTRU EDUCATIE" ca dvs. preocupat cu treburile cotidiene, om care ar trebui sa
13
2
Celor trei copii ,felicitari !! Iar cei care promoveaza Proxenetismul impreuna cu Politia ,,Inchisoare pe merit ,,,
21
0
Ei sunt mandria nu None Madalin concurent la Puterea Dragostei la KANAL D iar cel ce administreaza pagina Cartier incalzire cernavoda Victor Cojocaru mai usor cu promovarea acestui nimeni NONE aveti multe lucruri si oameni frumosi cu care sa va mandriti
29
1
In orasul Cernavoda unde proxenetii sau aliat cu politia totusi mai sunt si familii care dau societatii elevi geniali.
40
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218