REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

MANEVRE cu TESTELE COVID la clinica HEKA din Constanța?!

MANEVRE cu TESTELE COVID la clinica HEKA din Constanța?!

Replica API 7 octombrie 2020 | 20:04 26916

Femeia testată pozitiv cu virusul Sars-Cov2 ce a fost plimbată împreună cu fetița sa de doar 3 ani printre spitalele constănțene vine cu lămuriri: „Nu am coronavirus!”. Aceasta dorește să fie scoasă din izolare deoarece are 2 teste negative la coronavirus. Ea a fost testată pozitiv la Heka, printr-un test PCR la care a primit rezultatul în doar 4 ore, cu toate că la testele PCR rezultatul se dă între 24 – 72 de ore.

Femeia care a stat o noapte întreagă împreună cu fetița sa prin ambulanță și plimbată de la un spital la altul, revine cu clarificări. Inițial aceasta a fost confirmată pozitiv cu coronavirus însă revine cu lămuriri. „Vreau să lămuresc lucrurile. Am fost testată pozitiv la Heka (PCR care a ieșit în 4 ore) nu am crezut că am covid deoarece nu am simptome și a doua zi am fost la alte 2 clinici diferite sa repet testul. Astăzi am primit rezultatele de la celelalte 2 și sunt negativă! Eu nu mai știu ce sa cred , toți din familie ne simțim foarte bine și DSP mă va scoate din izolare!” a declarat Mădălina Vlaicu.

Au aşteptat 3 ore în Ambulanţă

Vă reamintim că femeia a făcut testul pentru coronavirus sâmbătă, 3 octombrie, deoarece urma să plece din ţară împreună cu mama sa, iar după ce a primit vestea că testul a ieşit pozitiv, a intrat în autoizolare. În seara de duminică, 4 octombrie, deoarece fetiţa de 3 ani şi şapte luni înghiţise o monedă, a apelat la serviciul de ambulanţă care, după o consultare prealabilă cu Spitalul Judeţean, a hotărât să le transporte la Spitalul Municipal Medgidia, spital COVID. Aici s-au izbit de primul refuz, medicii de aici precizând că nu pot face radiografie copilului. Ajunşi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, s-au izbit de un nou refuz, nici medicii de aici nedorind să le primească, din cauză că mama era infectată cu COVID: " De la 00.30 noapte și până la 03.30 am stat în ambulanță, în fața Spitalului Județean, și ne rugam cu toții de medicii de la Spitalul Județean să ne primească, dar dânșii tot refuzau. Am sunat la D.S.P. și într-un final am fost primiți dimineața la 04.30. Medicul nu ne-a văzut, i-au făcut o radiografie fetiței și eu am cerut să îi facă un eco, dar dânsa a refuzat. Cu toate astea pe foaia fetiţei există şi parafa medicului ca şi cum a consultat-o. După multe insistenţe i-au făcut copilului şi un eco."

Cine are dreptate?

Din informațiile noastre, la Heka Hospital, testul rapid iese pe loc însă are o concludență incertă iar testul PCR iese în 24-72 de ore, în funcție de disponibilitatea laboratorului. Femeii i s-a spus că testul este PCR, aceasta având ca dovadă și bonul de 800 de lei (test pentru ea și mama sa), însă rezultatul a venit nesperat de repede, în doar 4 ore. Cu toate astea pe bonul fiscal nu se specifică despre ce fel de test este, putând fi vorba despre orice. Oare este doar o greșeală neintenționată, sau o practică prin care se păcălesc clienții? Reprezentanții clinicii Heka au fost mult prea ocupați să ofere un punct de vedere, precizându-ne că vor reveni cu un punct de vedere, ceea ce nu s-a întâmplat până la închiderea ediției.

Citește și: O mamă, împreună cu copilul de 3 ani, refuzată de două spitale pentru că avea COVID

Diana BERECHET, Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Planuit excursie , programare test Covid dar....anulat excursie , sunat anulare test Covid dupa 3 zile sunt sunat ca am fost gasit pozitiv eu neprezentanduma la nici un test acum care e morala ....niste idioti pusi in niste functii doar sa ia salarii barosane in rest nimeni nu stie numic nici macar scuzele de rigoare
3
0
Atata timp cat platesti un serviciu nu trebuie sa preferi nici un fals. Si apropo tara arde si..tu ai cazut in cap cand erai mic
4
1
Heka e de tot rahatul. Salariatii de acolo provin, majoritatea, de la spitalul judetean constanta.
1
3
Sincer prefer un fals pozitiv decat un fals negativ... tara arde si babele se piaptana...
4
4
N-am inteles ,de fapt este vorba de MINCIUNI sau vorbim de FURT de bani ?
1
2
daca era guvern psdist ce de muie mai stropeati pe aici, asa va plangeti si inghititi muia!!!
8
6
Am vrea stastica cu nr de persoane infectate sa fie transparenta pe localitati numai asa poate devin putin mai credibili
12
1
Cumosc un caz similar, 4 membrii a unei singurr familii, 2 seturi de teste repetate la spitalul de plamani Palazu, iesite toate positive. Apoi repeta testele la Heka si ies negativi toti. Mama si una din fete pleaca imediat in Germania pt inscrierea fetei la facultate, cei de acolo le pun sa faca testul si ies ambele negative din nou. Concluzie, testele Heka sunt okay. Cele de la spital nu.
8
6
cu nr 1000. Va dati seama ca au facut 1000 de teste covid? In conditiile in care un test ei il vand cu 80 euro si il cumpara cu 8 euro au facut 72000 euro doar din teste. Si nici macar nu trimit ce recolteaza la laborator. Te intreaba daca ai fe ra daca stranutidaca esti obosit si gata ai covid. Platesti 400 lei si mai vii la retestare dupa 10 15 zile. Inca 400. Gata. Nu mai ai. Tu de fapt n ai avut niciodata. Sau daca ai avut nici n ai stiut. Acum ai anticorpi si ies la testare. Ce escroci!
25
2
Gagicile de la Heka sunt f misto
15
6
MAFIA CONSTANTA!!!!
15
0
Cata japca se mai face... cate indiferenta in tara asta... in ce hal s a ajuns..nu degeaba au plecat cei 5 milioane de romani! Nu nai exista remediu pentru tara asta! Il plamg pe Vlad Tepes.... acum numai barbati cu fustite manevrati ca ultimii sclavi!
25
1
Titlul de stire cu semnul intrebarii la sfarsit. Acuzatie care de fapt nu e acuzatie. Punctul de vedere al Heka l-ati cerut? Sau nu v-a invatat asta la Navrom unde v-ati facut studiile jurnalistice?
13
13
La fel si la Regina Maria.
21
1
Spitalele sunt pline cu asimptomatici, pentru a se justifica locurile ocupate.Chiar daca ai testul negativ, nu vor sa-ti faca externarea. este mai rau ca la puscarie, pentru ca asta se vrea....
34
8
Banii de la UE
24
5
Mint pentru a jecmani lumea. Un test este 400. Intri in hora si faci 3 sau 4 teste. Hoti la drumul mare.
43
1
Este incredibil cat de mult se minte in spitale cu privire la acest virus. Oricine face un drum la spital sau la o clinica, mai mult ca sigur este mintit ca are covid. Nu inteleg de ce mint angajatii spitalelor si clinicilor private? care este scopul?
49
8

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102