REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Marea Britanie: Percheziţii în Irlanda de Nord în cazul camionului cu 39 de cadavre

Marea Britanie: Percheziţii în Irlanda de Nord în cazul camionului cu 39 de cadavre

Replica API 25 octombrie 2019 | 00:00 194

Poliţia britanică a percheziţionat două imobile în Irlanda de Nord în noaptea de miercuri spre joi, după descoperirea cu o zi înainte în Regatul Unit a unui camion frigorific cu 39 de cadavre a căror identificare este în curs de desfăşurare, a informat media britanică, citată de AFP.

Parchetul federal belgian, care a deschis o anchetă în acest caz, a confirmat la rândul său că respectivul container al camionului a 'trecut prin Zeebrugge marţi, 22 octombrie'. 'Rezultatele preliminare ale anchetei dezvăluie faptul că containerul camionului a ajuns la Zeebrugge la 22 octombrie, la 14:49 (ora locală), şi a părăsit portul (cu feribotul) în aceeaşi zi după-amiaza pentru a ajunge la Purfleet, la 23 octombrie, în jurul orei 1:00', a indicat joi dimineaţă parchetul federal belgian într-un comunicat, transmite RTBF.

Poliţia britanică a fost alertată miercuri cu puţin timp înainte de ora locală 01:40 (00:40 GMT) de către serviciile de urgenţă, care au descoperit cadavrele într-o zonă industrială din Grays, în Essex, la aproximativ 30 km de Londra.

În vârstă de 25 de ani şi de origine din Irlanda de Nord, şoferul a fost arestat în aceeaşi zi într-o anchetă pentru ucidere şi plasat în arest preventiv. În prezent, el este interogat.

Potrivit media britanice, este vorba de Mo Robinson, un locuitor al oraşului nord-irlandez Portadown, situat în comitatul Armagh, unde au şi avut loc percheziţiile din timpul nopţii.

La solicitarea AFP, poliţia britanică nu a dorit să confirme informaţia.

Au apărut noi detalii cu privire la traseul camionului morţii. Potrivit poliţiei britanice, remorca camionului a sosit în jurul orei locale 00:30 (23:30) la Purfleet, port pe Tamisa, provenind din Zeebrugge, în Belgia, în timp ce cabina care tractează remorca plecase din Irlanda de Nord.

Autorităţile bulgare au confirmat înmatricularea vehiculului în Bulgaria în 2017, dar au asigurat că acesta nu a mai intrat în ţară de atunci. 'Nu există nicio legătură cu noi, doar plăcuţele de înmatriculare', a declarat premierul bulgar Boiko Borisov la televiziunea locală.

Până în prezent, autorităţile britanice nu au oferit niciun indiciu cu privire la originea victimelor şi nici dacă aceştia sunt migranţi. Potrivit primelor elemente ale anchetei, este vorba de 38 de adulţi şi de un adolescent.

Acest caz cutremurător a relansat apelurile la combaterea traficanţilor de persoane, premierul britanic Boris Johnson denunţând o 'tragedie de neimaginat'.

Poliţia din Kent a anunţat miercuri că a verificat nouă persoane, găsite în viaţă într-un camion pe o autostradă din sud-estul Londrei. Ulterior, acestea au fost transferate către serviciul de imigraţie. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212