REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Marea Britanie: Trei partide proeuropene au încheiat un pact pentru alegerile parlamentare

Marea Britanie: Trei partide proeuropene au încheiat un pact pentru alegerile parlamentare

Replica API 8 noiembrie 2019 | 00:00 265

Trei partide proeuropene din Marea Britanie au anunţat joi că au încheiat un pact electoral pentru scrutinul legislativ de pe 12 decembrie, urmând ca în 60 de circumscripţii să se prezinte doar candidatul formaţiunii cel mai bine situate, pentru a creşte şansele ca premierul conservator Boris Johnson să nu obţină o majoritate în viitorul parlament, transmit Reuters şi BBC News.

Acordul la care au ajuns Partidul Liberal Democrat, formaţiunea galeză Plaid Cymru şi Partidul Verde, cărora li s-au alăturat şi câţiva parlamentari independenţi, are drept scop să lase cale liberă candidatului anti-Brexit cu cele mai mari şanse de victorie.

Aceasta înseamnă că două din cele trei partide care vor un nou referendum şi rămânerea ţării în Uniunea Europeană nu vor prezenta un candidat propriu.

Heidi Allen, fost parlamentar conservator care s-a alăturat liberal-democraţilor şi nu va mai candida în decembrie, a declarat că pactul este necesar dat fiind că alegerile din decembrie sunt unele dintre cele mai importante din istoria recentă a Marii Britanii.

'Acestea nu sunt nişte alegeri normale, oricine vă spune că sunt nu este sincer, acestea sunt nişte alegeri generale în care este vorba doar despre Brexit', a explicat Heidi Allen, într-o conferinţă de presă.

Partidele 'ştiu că aceste alegeri generale sunt ultima şansă de a schimba cursul pe care se află acum această ţară', a mai spus ea. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212