REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Marian CRUȘOVEANU, PNL: În Primăria Constanţa sunt foarte multe situații NECLARE. VIDEO

Marian CRUȘOVEANU, PNL: În Primăria Constanţa sunt foarte multe situații NECLARE. VIDEO

Replica API 24 noiembrie 2020 | 00:10 4084

Marian Crușoveanu, candidatul PNL pentru Camera Deputaților, are convingerea că va ajunge în Parlamentul României pentru a pune umărul a dezvoltarea Constanței. Are proiecte de care județul are nevoie, iar cele mai multe vizează infrastructura. Însă, va lupta alături de colegii săi pentru construcția unui nou spital în orașul de la malul mării. Cât de important este să iasă lumea la vot pe 6 decembrie și să voteze PNL, ne spune chiar Marian Crușoveanu, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica de Constanța.

În debutul interviului, Marian Crușoveanu a vorbit despre modul în care se desfășoară campania electorală în condițiile carantinării mai multor localități, inclusiv Constanța, și totodată a ținut să anunțe, în contextul epidemiologic, că este mulțumit de cum a gestionat Guvernul. ”Noi am avut câteva luni la dispoziție să luptăm cu acest virus. A luat prin surprindere pe toată lumea. Am fost prinși fără niciun fel de stocuri. Ne-am adaptat din mers. Am plecat de la 100 de testări pe zi si am ajuns la peste 40.000 de teste zilnic. În Constanța, investițiile în sănătate în ultimul an au fost aproape inexistente. La vizita ministrului sănătății, Nelu Tătaru, în județul Constanța, au fost majorate numărul de paturi ATI, 33 de paturi. Zilele acestea urmează suplimentarea paturilor COVID, în Spitalul Județean Constanța, în număr de 40. Dacă este cerință, se poate suplimenta până la 150 de paturi. În 2-3 săptămâni se poate ajunge la 150 de paturi unde se pot trata acești oameni infectați. Cât de repede se pot schimba niște lucruri dacă îți dorești”, spune Marian Crușoveanu.

Crușoveanu: Vom veni cu soluții în vederea construirii unui nou spital

Acesta taxează vechea administrație că nu a depus eforturi pentru construcția unui spital la Constanța, așa cum au promis însă, spune PNL-istul, președintele CJ și echipa sa caută soluții pentru realizarea, cât mai urgent, a acestui proiect.

”A trebuit să vină guvernul PNL să deblocheze fonduri europene în valoare de 1,62 de miliarde euro pentru începerea construcțiilor a trei spitale, cel de la Craiova, Cluj și Iași. Constanța nici măcar o hârtie nu a trimis, o batjocoră totală vizavi de sănătatea locuitorilor Constanța. A fost totul la nivel declarativ, de campanie electorală și atât. Uitați și secția de neonatologie! Au spus că s-au investit 25 de milioane de lei în aparatură, ce făcea parte din înțelegerea cu cei de la „Dăruiește aripi”. Ei au renovat, iar CJC trebuiau doar să livreze aparatura. Au spus ca s-a dotat, însă nu s-a dotat. Din cele 25 de milioane promise, din 13,6 milioane au fost cumpărate aparatură iar din 25 de milioane mai sunt disponibili doar 600 de mii de lei. Trebuie identificată soluția rapidă, pentru dotarea secției. Vom veni cu soluții în vederea construirii acestui spital sau spitale. Știu că așteptările sunt mari dar haideți să ne uităm la ce moștenire avem”, a spus candidatul PNL la Camera Deputaților.

Proiectele lui Crușoveanu pentru Camera Deputaților!

Marian Crușoveanu a făcut o trecere în revistă a proiectelor pentru care se va lupta în Parlament. Cele mai multe vizează infrastructura, dar nu numai. Vorbim despre centura ocolitoare a orașului Mangalia, dar și drumul Constanța - Olimp, care să decongestioneze traficul pe timpul verii înspre sudul litoralului

Crușoveanu își va îndrepta atenția și către capitolul sănătate.

Crușoveanu: Acest guvern nu stă, investește

Întrebat care este, în opinia sa, cea mai mare realizare a Guvernului Orban de până acum, Crușoveanu a răspuns: ”Ar fi greu să numesc una singură, sunt o multitudine. Începând cu sistemul medical, sutele de milioane de euro care au fost accesate din fondurile europene nerambursate, pentru decontarea echipamentele medicale, programele de screening pentru anumite boli, sumele deblocate de 1,62 miliarde privind construirea celor 3 spitale regionale. Ce tragedii se pot întâmpla atunci când nu investești în sistemul medical. Putem să mai vorbim despre alocații. Alocațiile au fost mărite cu 20%”, spune PNL-istul. Care sunt atuurile PNL pentru alegerile parlamentare? ”Fondurile din partea Guvernului Orban. Vorbim de marile proiecte, deblocarea marilor autostrăzi. Gândiți-vă la sumele pe care le investește în economie și în ceea ce privește ajutorul antreprenorilor, cele 350 de milioane de euro privind granturile pe care le-au dat către agenții economici. Gândiți-vă la sumele acordate pentru capital de lucru pentru agenții economici. Piața imobiliară a crescut pragul la 140.000 de euro pentru a încuraja acest segment, sunt foarte multe locuri de muncă în ceea ce privește construcțiile civile. Au fost și sunt prevăzute investiții de 9 miliarde în ceea ce privește construcția reactorului 3 și 4 de la Cernavodă. Acest guvern nu stă, investește”, spune candidatul pentru Camera Deputaților.

Nu poți politiza viața și siguranța oamenilor!

Marian Crușoveanu speră ca PNL Constanța să ajungă în Parlament cu cinci deputați și doi senatori. Pentru asta, ”Este important să mergem la alegeri pe 6 decembrie, pentru că acest Parlament nu are legitimitate. În loc să vină, să ajute, să pună umărul, ei nu fac altceva decât să pună bețe în roate. Au politizat pandemia în cel mai josnic mod. Nu poți politiza viața și siguranța oamenilor, cu aceste lucruri nu ai voie să te joci”.

Cum se vede Constanța după trei săptămâni de administrație PNL? ”Sunt foarte multe situații neclare”

Candidatul PNL pentru Camera Deputaților a vorbit și despre echipa sa care se află la conducerea urbei, despre care spune că are o misiune grea. ”Sunt multe probleme de rezolvat. Din discuțiile avute cu colegii mei, am înțeles că situația este destul de încurcată. La primărie, sunt foarte multe situații neclare, începând de la terenuri, la acte, sunt foarte multe de rezolvat. Trebuie să le dăm timp și primarului, Vergil Chițac și președintelui Consiliului Județean, Mihai Lupu, să poată să-și facă o analiză internă și cât mai repede trebuiesc găsite soluții pentru a rezolva aceste probleme.

Marian Crușoveanu a transmis un mesaj adversarilor politici, în special celor de la PSD: ”Cifrele vorbesc pentru Guvernul Orban. Au avut ani la dispoziție să demonstreze că au putut face ceva pentru această țară. Nu au făcut nimic. Uitați-vă că de aia ne aflăm în situația în care ne aflăm, fie că vorbim de infrastructură, de sănătate sau învățământ. Acum este un guvern capabil să aducă schimbarea României. Și-a asumat în cea mai grea perioadă, din ultimele decenii, guvernarea. Interesul românilor este pe primul loc”.

Mai multe declarații făcute de candidatul PNL la Camera Deputaților puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

VIDEO:

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108