REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

MĂRIREA şi DECĂDEREA firmei „DE CASĂ” a fostului preşedinte al CJC

MĂRIREA şi DECĂDEREA firmei „DE CASĂ” a fostului preşedinte al CJC

Replica API 1 iulie 2017 | 00:00 392

După dosarul DNA, încă o problemă: Fiscul scoate la vânzare maşinile

După dosarul DNA, încă o problemă: Fiscul scoate la vânzare maşinile

Fiscul a scos la vânzare maşinile deţinute de firma unei fine a lui Nicuşor Constantinesc, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). Societatea are datorii impresionante la stat şi este anchetată de DNA pentru că ar fi obţinut fraudulos fonduri europene, prin intermediul instituţiei conduse de naşul patroanei.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), prin Serviciul de Executare Silită al Administraţiei pentru Contribuabili Mijlocii din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, organizează pe 13.07.2017 o primă licitaţie pentru vânzarea mai multor bunuri aflate în proprietatea debitorului Mara Construct SRL, din comuna Mihail Kogălniceanu. Este vorba despre un Renault Trafic, fabricat în 2011, număr de ănmatriculare CT 10 LOJ, cu un preţ de pornire al licitaţiei de 43.169 lei, fără TVA, şi o Dacia Logan, fabricată tot în 2011, număr de înmatriculare CT 10 NPL, cu un preţ de pornire de 17.722 lei, fără TVA.

Mara Construct a fost înfiinţată în 2007, are ca domneniu de activitate construcţiile, iar în 2014, ultima dată când a mai raportat un bilanţ fiscale, avea o cifră de afaceri de 81.092 lei şi pierderi de 355.389 lei, cu 13 angajaţi. Firma apare în evidenţele ANAF cu datorii la bugetele de stat de peste 6,2 milioane de lei. O sumă uriaşă pentru o mică firmă de construcţii din Mihail Kogălniceanu.

Dosar greu la DNA

Mara Construct SRL a intrat în insolvenţă în octombrie 2016 şi va sfârşi într-un faliment inevitabil, orice plan de reorganizare fiind imposibil de pus în practică. În aceste condiţii, e greu de crezut că statul va mai vedea mare lucru din milioanele de lei pe care Mara Construct SRL i le datorează. Aceeaşi soartă o au şi firmele ţepuite, printre cei care au de recuperat peste 43,5 milioane de lei aflându-se nume precum Danol Protect, Enel, Marmosim, Five Holding etc. Mara Construct SRL este deţinută de Maria Cătălina Lăpăduş, fina de cununie a lui Nicuşor Constantinescu.

Firma apare ca inculpat într-un dosar al DNA Constanţa, după ce a primit de la Consiliul Judeţean Constanţa contracte pentru reabilitarea monumentului Tropaeum Traiani şi restaurarea Cetăţii Capidava, proiecte din fonduri europene de 74 de milioane de lei. Mara Construct SRL este acuzată acum de DNA de evaziune fiscală, folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri de la bugetul general al Uniunii Europene.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bratele caracatitei pesediste s-au refacut,chiar s-au multiplicat.Astia au capatat rezistenta ca microbii dupa atatia ani de puscarie.In locul lui Mazare a aparut bratul lui Fagadau si bratul lui Felix cu ventuze seamana cu falca lui Nicusor.Uneori chiar il confunzi pe Nicusor cu Felix.Din spate,daca te uiti de la ceafa lor de nesimtiti sunt identici.
8
1
Mai are un fin si el tepar de meserie, adi negrea si firma se numeste grand art
8
1
in black and white ce bine suna "fostul presedinte al CJ-turkish delight". Din ce zari prafoase or fi aparut daunatorii astia in Constanta?
8
0
Acum in sfarsit intra la rand firmele banditilor Porcul, Mazare si Strutu; niciodata prea tarziu. La puscarie cu ei.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108