REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Mărturii incredibile după incidentul de la Colegiul de Arte: Nimeni din conducerea şcolii nu a intervenit, nici măcar asistenta!

Mărturii incredibile după incidentul de la Colegiul de Arte: Nimeni din conducerea şcolii nu a intervenit, nici măcar asistenta!

Replica API 2 noiembrie 2018 | 00:00 275

Poliția s-a autosesizat!

Poliția s-a autosesizat!

Incidentul de la Colegiul de Arte Regina Maria a stârnit un val de controverse în rândule levilor. În timp ce unii susțin că elevul care ar fi agresat-o pe tânăra de 25 de ani trebuie aspru pedepsiți, alții îi iau apărarea și susțin că, de fapt, fosta elevă ar fi fost drogată și ar fi abordat un grup de elevi pentru a le cere droguri.

„Tânăra a intrat în incinta școlii, ea fiind sub influența drogurilor. Se afla în curtea școlii când a abordat un grup de elevi, cerându-le droguri, apoi insistând, devenind agresivă verbal. Elevii i-au spus de foarte multe ori să părăsească școala și să îi lase în pace. Respectivul băiat de clasa a XI-a a vrut să o îndepărteze, crezând că este băiat, acesta a lovit-o în zona pieptului, cu intenția de a apăra restul grupului.

Fata a căzut, fiind instabilă din cauza drogurilor, cu capul pe ciment, ca o scândură, lăsând o baltă de sânge în jurul ei. Toți elevii ce erau în curte au apelat la ajutoare, însă toți profesorii abordați refuzau să vina spunând că nu e treaba lor, crezând că este o farsă”, a declarat un elev din cadrul unității de învățământ, martor la incident. Acesta susține că, deși conducerea școlii a fost înștiințată, inclusiv asistenta medicală, nimeni nu a intervenit.

”Mai mulți elevi au sunat la SMURD de 3 -4 ori, aceștia refuzau să vină, spunând că nu este un caz grav. Fata a stat inconştientă, nemișcată timp de 10 minute tremurând și făcând spume la gură. În timpul așteptării ambulanței, aceasta a dat să se ridice, însă nu a avut destulă putere. Evidențiez faptul că nimeni din conducerea școlii nu a intervenit, incluzând asistenta școlii neștiind să acorde primul ajutor. Am fost martor pe tot parcursul incidentului”, a mai spus martorul.

Polițiștii s-au autosesizat și au deschis o anchetă

Polițiștii constănțeni au mers joi, 1 noiembrie, la unitatea de învățământ pentru cercetări. Conducerea Liceului de Arte Regina Maria a pus la dispozitia politiștilor constănțeni imagini de pe camerele de supraveghere ale unității de învățământ.

După vizionarea imaginilor a fost identificat un elev al liceului în cauză, care lovește o tânără, de 25 de ani, ce se află în curtea liceului respectiv. Politiștii constănțeni au început cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe. Persoana vătămată nu a depus plângere, însă are termen trei luni s-o facă. Până atunci, polițiștii s-au autosesizat!

Reamintim că, potrivit conducerii Colegiului de Arte Regina Maria, în data de 31.10. 2018, în jurul orei 13.30, a pătruns pe terenul de sport o fostă elevă a colegiului, în vârstă de 25 de ani, care a intrat în dialog cu un grup de elevi de liceu. Dialogul a degenerat în conflict şi unul dintre elevi a agresat-o fizic.

Persoana a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost apelat serviciul de urgenţe. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor şi a transportat persoana la spital. Conducerea scolii a informat I.S.J. Constanţa şi a dispus convocarea în regim de urgenţă a consiliului clasei din care face parte elevul, pentru data de 1.11.2018, ora 10.00, în cadrul căruia se vor stabili sancţiunile ce vor fi aplicate conform legislaţiei în vigoare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...tanar sa-i suga pula ! iata ce poate face o femeie isterica si nefututa ! trebuia biciuita , doar asa poate se lasa de droguri. Mai grav este ca umbla libera iar copiii nostri nu sunt in siguranta la scoala .
2
2
trebuie sa fi prea prost sa dai intr o femeie
2
0
Cadrele didactice stateau la cafele si taifas in cancelarie....normal ca nu e treaba lor...treaba lor e doar atunci cand trebuie sa-si ceara drepturilor lor salariale si de timp liber.
5
4
Infractori periculosi de foarte tineri.Legi foarte blande pentru protejarea restului populatiei de scursurile violente.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272