REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

MĂRTURISIRILE a DOUĂ MINORE AGRESATE SEXUAL: A zis că NU ne mai dă DULCIURI

MĂRTURISIRILE a DOUĂ MINORE AGRESATE SEXUAL: A zis că NU ne mai dă DULCIURI

Replica API 22 octombrie 2021 | 00:42 5548

Vasile Stancu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, în formă continuată şi viol. Acesta este acuzat că ar fi atins, în repetate rânduri, o minoră de şase ani, cu mâna în zona organelor genitale, a sărutat-o și a dezbrăcat-o, în lipsa părinților, dar şi că ar fi violat-o pe copilă, cu degetul. Mai mult decât atât, acesta ar fi agresat sexual o altă minoră de 9 ani, atingând-o în zona organelor genitale. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au decis, pe 19 octombrie 2021, condamnarea lui Vasile Stancu la 9 ani şi 6 luni închisoare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Cum s-au petrecut faptele

Vasile Stancu este unchiul celor două minore, şi locuieşte împreună cu acestea, cu părinţii minorelor, şi cu încă doi minori, o fată şi un băiat. Profitând de faptul că a fost lăsat să locuiască în cameră cu cele trei minore, Vasile Stancu le-a atins pe cele două, de 6 respectiv 9 ani, în zona genitală. Astfel, în luna mai 2020, inculpatul a atins-o cu mâna, în zona organelor genitale, a penetrat-o anal cu degetul, a sărutat-o pe gură cu limba și în repetate rânduri a dezbrăcat-o, în lipsa părinților, pe minora în vârstă de 6 ani, iar pe minora în vârstă de 9 ani, a atins-o cu mâna în zona organelor genitale, urcându-se în pat lângă aceasta. Potrivit declaraţiilor minorei de 9 ani, unchiul său se purta nefiresc: “Vasile era pe scaun și m-a tras către el și mă strângea în brațele lui ca să nu plec, iar eu l-am lovit peste față și peste mâini și l-am zgâriat ca să mă lase în pace, și într-un final m-a lăsat. A revenit după și a încercat să mă pupe pe față și pe gură și l-am lovit iarăși.” Tatăl fetelor a fost cel care a depus plângerea penală, după ce minora de 9 ani i-a spus că Vasile Stancu le-a atins în mai multe rânduri, pe ea și pe sora ei, în zonele intime. De asemenea, acesta a întrebat-o pe fiica sa de ce nu i-a spus până atunci, ocazie cu care aceasta a precizat că i-a fost teamă că inculpatul nu o să le mai plimbe și nu o să le mai ofere dulciuri. Anchetată la rândul ei, minora de 6 ani a spus despre agresor:” “Vreau să fie la pușcărie, să îl prindă poliția. M-a amenințat că nu ne mai dă dulciuri dacă zicem ce ne-a făcut el.”

Ce a spus instanța

Instanța a reținut din probele administrate în cauză și din coroborarea cărora s-au stabilit circumstanțele comiterii faptelor, că Vasile Stancu a săvârșit faptele cu intenție directă, și-a dat seama că realizează acte sexuale împotriva voinței persoanelor vătămate, că le încalcă astfel acestora libertatea sexuală și a urmărit rezultatul socialmente periculos. Inculpatul are 30 de ani, nu este căsătorit, lucrează în construcții și este neșcolarizat, neștiind să citească sau să scrie. Din raportul de expertiză medico-legală a reieșit că inculpatul suferă de tulburare de personalitate de tip mixt, intelect la limită, analfabetism, parafilie (pedofilie) în condiții de intoxicație etilică. Acesta nu este cunoscut cu antecedente penale.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bagati sobolanul pervers la cutie. Sa ii dea in cap in carantina, alaturi de colegii iubareti de fund. Sa simta si el un pic.
2
0
De mici bagaboante!
0
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272