REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Mașinile abandonate din parcările supermarketurilor nu pot fi „săltate“! Video

Mașinile abandonate din parcările supermarketurilor nu pot fi „săltate“! Video

Valentina CAMARA 24 octombrie 2022 | 00:00 3491

Tot mai mulți șoferi își abandonează mașinile prin parcările din oraș, dar și în parcările centrelor comerciale, ocupând astfel locurile de parcare, care și așa sunt puține. Cum este cazul autoturismelor ”uitate” de luni întregi în parcarea de la Vivo. Și vor mai sta acolo mult timp, pentru că Poliția Locală nu poate interveni pentru a le ridica.


Unii proprietari de autoturisme obișnuiesc să își lase la voia întâmplării mașinile prin parcările din oraș, dar și în cele din marile spații comerciale.

Astfel de mașini sunt abandonate și în parcarea centrului subteran de la Vivo de câteva luni bune autoturismele fiind vandalizate iar unele persoane și-au scris gândurile pe autoturism, fiind vorba despre un BMW seria 3 alb cu număr de înmatriculare provizoriu care a primit pe praful așezat diferite mesaje, dar și un Opel Astra albastru cu numărul de înmatriculare CT-10-NRO care este vandalizat.


După cum bine știm legea nu permite Poliției Locale să ridice autoturismele care nu sunt pe domeniul public potrivit legii nr. 421 din 27 iunie 2002. Dar ce ne facem cu cele din domeniul public care sunt abandonate de luni de zile și nimeni nu face nimic, în mai multe zone din oraș găsim mașini abandonate.

Potrivit legii nr. 97/2020, actul normativ se aplică totodată și mașinilor care n-au plăcuțe cu numere de înmatriculare sau cele care sunt înmatriculate în străinătate. Vom vorbi totuși despre orice tip de vehicul abandonat pe domeniul public sau privat al statului de cel puțin șase luni. Doar în cazul căruia autoritățile au motive justificate să creadă că este necorespunzător circulației rutiere.

Aceste vehicule abandonate timp de cel puțin jumătate de an ar trebui să fie inventariate de autorități. Concret, se vor încheia procese-verbale de constatare iar pe mașini se vor afișa somații pentru ridicarea lor în maximum zece zile.

În caz contrar, vehiculele vor fi ridicate și depozitate de autorități în locuri special amenajate. Ulterior, dacă proprietarii nu-și vor revendica mașinile, acestea vor fi vândute sau scoase din circulație și casate. Cât vom aștepta ca aceste lucruri să se întâmple? Majoritatea parcărilor din oraș ”dețin” astfel de mașini ”uitate”.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi tineri preferam de cat sa dam bani pe Logan nou m-ai bine ne lom Opel s-au BMW secănd din Germania
0
1
trebuie desfacute campe conserve.poate ii trebuie cuiva ceva.masini de vaporeni,au aia bani destui.mai gasiti de doctori abandonate la parcarea spit judetean
3
0
ca este o parcare privata eu zic ca se pot salta fara probleme si fara prezenta polutiei!
7
1
Bine ca ne-ai spus ca pleci si lasi masina! Sa avem si noi ce dezmembra!
11
0
ne batem joc si nu realizam ca BMW -ul acela alb este o bijuterie a timpului de care copiii sunt foarte incantati .Trebuie putina investitie ...
8
2
decimfuri masina,o abandonezi la vivo citeva luni pina i sempierde urma,apoi iti vezi de treaba.luate si duse la fier vechi,e plin orasul de tigai fumeginde,ieri de ex un prst scotea un fum alb,ii mergea masina cu ulei.politia nu vede,nu aude,nu mirose!
12
3
Unde o sa le depoziteze? Au spatiu? Au o plua!
5
2
Nu se poate? Adica nu se vrea! In cazul de fata nici nu este nevoie de interventia politiei! Se pot ridica fara nici o problema!
9
1
Bine ca mi-ati zis ca nu le poate ridica , plec în Germania și nu știam unde sa las masina.Mi-am gasit garaj !
21
2
Beton ursuletul
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212