REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Medgidia nu mai are societate de termoficare! Locuitorii nu mai au apă caldă de patru luni

Medgidia nu mai are societate de termoficare! Locuitorii nu mai au apă caldă de patru luni

Replica API 22 septembrie 2018 | 00:17 933

Situație de criză pentru locuitorii din Medgidia! Orașul a rămas fără societate de termoficare, după ce Apollo Ecoterm şi-a încheiat activitatea pe termoficare şi se va ocupa doar de spaţii verzi şi drumuri. Mai mult, din 17 mai, locuitorii nu mai au nici apă caldă, din cauza datoriilor, pentru că s-a sistat furnizarea gazelor.

Constantin Sima, administratorul Apollo Ecoterm, a declarat, pentru Replica: ”Societatea și-a încheiat activitatea pe partea de termoficare. Rata de branșare este foarte scăzută, sub 20 %, pierderile sunt enorme, sistemul nu mai e sustenabil, nu mai corespunde nici din punct de vedere tehnic, avem și gazele tăiate, începând cu 17 mai, din cauza debitelor. Avem foarte mult de recuperat de la populație. Datoriile sunt destul de consistente. Avem grafic de eșalonare cu furnizorul, am căzut la pace să plătim lunar, către furnizor”.

Pentru că s-a sistat furnizarea gazelor, locuitorii din Medgidia nu mai au nici apă caldă, de patru luni. ”Nici apă caldă menajeră nu mai primesc din 17 mai. Pierderea a fost de 587 000 lei, până la 17 mai, de la începutul anului. Se descurcă fiecare cu apa”, a mai spus Sima.

Adminsitratorul Apollo Ecoterm spune că, de la începutul anului, 150 de apartamente au fost debranșate de la sistemul de termoficare. ”Oamenii nu sunt dependenți doar de termoficare. S-au debranșat, fiecare vrea căldură individuală, au gazele fiecare la scara blocului. Sunt care nu pot întocmi solicitări de debranșare, că nu sunt cu plățile la zi. Anul acesta s-a debranșat 150 de apartament. În fiecare an, avem clienți mai puțini”.

La rândul său, primarul orașului, Valentin Vrabie, susţine că sistemul este în pierdere de ani buni şi îi îndeamnă pe cei care nu s-au racordat la gaze, să o facă. Iar cei cu venituri mici, vor fi ajutați de primărie. ”Sunt pierderi, și furturi, prost management, în care beneficiarul final e obligat să le plătească. Sunt bani pe care societatea trebuie să-i recupereze, prin procese costisitoare, unele debite sunt de ani de zile”, a declarat Valentin Vrabie, primarul din Medgidia. ”Nu rămân oamenii fără căldură. Există încălzire electrică, posibilitatea să-și pună centrale, cum au făcut 95 % din locuitori. Acolo unde vedem că sunt cazuri grave și nu-și permit, urmează să oferim sprijin de la primărie, subvenționând cu 50 % racordul la gaze și centrale”, a declarat edilul Valentin Vrabie. ”Pentru anul viitor intenționăm investiții în montarea centralelor de bloc, în vederea reducerii consumului de gaze și a pierderilor”, a încheiat Vrabie.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar dde ce nu lasti liber ca cetateni sa comenteze si la marele securist ,bandit,cel mai mare Hoz al constantei.Si voi sunteti perversi.
0
1
Lasati-l in pace pe Vrabie, el se zbate pentru oras. Iar cei care au de primit bani pentru ca s-au casatorit, aveti rabdare, de la 1 februarie vin fondurile.
5
2
Noi stam mai bine,avem croitor, sef la termie!
8
0
sau facut investiti de milioane pentru modernizarea centralelor termice , au fost bani aruncati ,sa nu zicem altceva dar cred ca sau luat atatea comisioane de catre toti primari, care au insumat mai mult decat valoarea investitiei .
5
0
Constanta urmeaza acelasi traseu, cu pasi repezi. Incet si sigur, cu o gramada de statiuni turistice, cu port la mare, orasul moare
10
1
Deci tot subventie la cuplarea la gaze si achizitia de centrale pentru asistatii social afica nevoiasi afica cocalari puturosi...din banii celor exploatati prin munca
10
1
Si acum de acum 2 ani ofera ajutoare si pentru tinerii casatoriti.... Am depusa cerere din iulie 2016 si nici un raspuns pana acum .... putea de banii aia sa sucventioneze impozitele la bunuri si macar stiam ca nu mai avem de primit
10
0
cica-i ajuta, are un program de investitii pentru anul viitor. Sa nu-l iei la palme ?
10
1
urmeaza constanta sa ramana fara caldura
13
1
Ruxanda din medgidia are pesta porcina
6
1
cu un primar mincinos si laudaros si cu un director fara scoala la ce va asteptati . pacat de cetateni ca ramin fara caldura in prag de iarna . ,
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920